Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2008 11:14 - Целта остава същата . Големият заговор срещу Русия продължава
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4447 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 09.08.2008 11:15


Минчо Минчев – Председател на Отечествената партия

 

„Европа свършва там, където свършва западното християнство.”

                                                                                           С. Хънтинтгтън

 

 „Предотвратяването на възможността за ново налагане на политически и военен контрол от страна на Русия върху Централна Европа е основната неотложна задача на НАТО.”

                                                             С. Хънтинтгтън

 

Самото възникване на стабилната руска държавност е свързано с духовно явление

- Покръстването на Рус през 988 г. Приемането на християнството, обединило свободолюбивите поляни , древляни, кривичи, вягичи, радимичи и други в здрав мирогледен съюз, основан на общи религиозни идеали, поставя началото на формирането на онази уникална етно политическа и духовно идеологическа общност, известна на света под името „руски народ”.

От момента на възникването през Х век на единното и централизирано Московско царство, закономерен приемник на древната Киевска Рус, държавността на Русия е укрепвала като имперска държавност. Русия се вписва в рамките на  християнската  цивилизация, на която е било съдено постепенно да стане определяща сила на световното развитие. За съжаление много малко са годините през този десет вековен  период, когато руският народ, а по-късно и народите на Съветския съюз, са живели в мирни условия. От запазените исторически свидетелства и документи / от началото на ХІ век и до края на ХХ век/ е видно, че на руския народ му сее налагало непрекъснато да воюва. Ето какви са фактите:

 От 1055 г. до 1462 г. са известни 245 нашествия в Русия като почти нито една година не е минала без война. За 537 г. от Куликовската битка до края на Първата световна война Русия е била в състояние на война с агресори 334 години. При това 134 години отбранителни войни са се водили против различни антируски съюзи, алианси и коалиции. Една война е водена с девет вражески войски наведнъж, две срещу пет противника, двадесет и пет пъти се е наложило да воюва срещу два противника. Към тези битки трябва да се прибави войната с Антантата от 1918 до 1921 година, с Япония – в Манджурия, с Финландия и Великата Отечествена война , която продължи 1417 дни и нощи. Студената война през последните десетилетия по двоите жертви и последствия бе по-страшна от всяка „гореща”. Войните, които Русия е водила в  абсолютното си мнозинство са били отбранителни или пък са били свързани с отвоюване на земи, откъснати от територията й. Получава се така , че от въвеждането на християнството в Русия до сега, 400 години руският народ е прекарал в кръвопролитни сражения. През това време Москва е горяла три пъти, седем пъти тази участ е постигала Киев, четири пъти са горели Рязан и Суздаль. Загинали са общо около 100 милиона руснаци.

Кои са причините , пораждащи стремежа да бъде унищожена руската държавност? Те са много бройни във вътрешно и външнополитически план, но основно са три:

  1. От икономическа гледна точка Русия е най- големият световен склад на суровини, енергоресурси и водни ресурси. Тя е един автономен стопански организъм , който винаги е възбуждал апетитите на страните от Запада, а по-късно и на САЩ, и това обяснява стремежа им да превърнат Русия в суровинен придатък на западната цивилизация на всяка цена и използвайки всички средства.
  2. От геополитическа  гледна точка Русия е сърцевината, главната опора на Евроазиатския континентален блок, интересите на който противопоставят на хегемонистичните тенденции на САЩ и Запада. Това е отчетено още преди края на Втората световна война  и след края на войната не кой да е, а съюзниците на СССР, САЩ изработват план за нанасяне на атомен удар по СССР, според директива на Обединения комитет за военно планиране на САЩ № 432 / д. от 14.12.1945 г.,  над 20 градове на СССР е трябвало да бъда хвърлени 169 атомни бомби. Това са градовете Москва, Горки, Куйбишев, Свердловск, Новосибирск, Омск, Саратов, Казан, Ленинград, Баку, Ташкент, Челябинск, Нижний Тагил, Магнитогорск, Перм, Тбилиси, Новокузнецк, Грозний, Иркутск, Ярославл.

      Подобни планове са изработвани и по-късно видно е, че става дума не само     за унищожаването на съветската власт, но и на руската държавност и за изчезването на Русия от списъка на Великите държави.

  1. От мирогледно –  идеологическа гледна точка  Русия е изразител на културно – историческа и  нравствена традиция, фундаменталните ценности на която са ценностите на източно – православната християнска цивилизация в която основен елемент е стабилната държавност.

Както е известно, съдбините на света са се решавали във взаимоотношението между трите цивилизации: православната /византийско – славянска/, западно – европейската и мюсюлманската.

      Амбициозният и агресивен нрав на западната цивилизация се проявява веднага след нейното раждане. Нейната милитаристична активност разтърсва континента цели две столетия чрез знаменитите кръстоносни походи. Те са се провеждали с благословията на Ватикана, не само срещу друговерския мюсюлмански Изток, но и срещу православния свят. През 1204 г. кръстоносците превземат и безпощадно разграбват столицата на Византия – Константинопол. Това е впечатляващ акт на антиправославната насоченост на западната цивилизация. В България Калоян им пречупва гръбнака. През 1147 г. Римският папа Евгений ІІІ е благословил „първия кръстоносен поход на германците против славяните”. Дълги години католическите военно монашески ордени водят кръвопролитна борба срещу земите на северозападната православна Рус.

          Преминавайки в своето развитие през редица епохи – Възраждането, Реформацията, Просвещението, Индустриалната епоха през ХХ век западната цивилизация навлезе в епохата на катастрофите. В това време борбата с Русия става приоритетно направление в западната политика.

         Днес сме свидетели на установяването на Новият световен ред. Този нов световен ред представлява набор от мондиалистки технологии, насочени към установяване на глобална диктатура на Запада за запазване на собственото си политическо, икономическо и военно лидерство. От няколко века насам Западът всмуква в своята утроба все нови територии, сфери на влияние, стока, науки, идеи и мозъци. Това е основният стимул на западния колониален експанзионизъм и претенции за световно господство. Неговият механизъм е така устроен, че той просто не може да бъде спрян. Спирането му означава смърт за Запада. Това обаче все някога ще стане.  Ето за това Западът все по-силно се противопоставя на цялото останало човечество. Неимоверно напрежение на силите, необходими за поддържане на водещо положение в света, подкопава вътрешната жизнеспособност на Запада, начело със САЩ. Те разбират това и поради тази причина, полагат огромни усилия да не се появи втори глобален център, какъвто би могъл да бъде Русия, която играе ролята на балансьор на глобалните интереси, на стожер на православната цивилизация. Ето за това вековната борба против Русия продължава. Как се води тази борба?  

 

Следва продължение!

 




Гласувай:
1



1. gor - Какво излиза?
09.08.2008 11:58
Излиза, че борбите, войните са плод на религиозните различия... Така ли? Православни, католици и мюсюлмани. Много опростенчески ми звучи такава теза.
Икономиката е в основата на всичко. Парите. И понеже населението на планетата се увеличава, а ресурсите намаляват; понеже капиталите се концентрират в ръцете на малко богати хора, а бедните и гладните стават все повече, то се засилват икономическите противоречия. И следват войните. А религиозните цивилизации са надстроечно явление.
С две думи - статията на господина не ме убеждава.
цитирай
2. tota - Какво излиза?
09.08.2008 12:29
Всичко е въпрос на гледна точка. Дори и парите да са в основота битката за хората, въздействието върху тях е било винага на основа базирана на духовността. Водеща е религиозната, която е разделяла и противопоставяла хората, след това идва класовата и отново на преден план излизат цивилизациите, които са продукт на културното развитие на народите. Парите са били винаги двигател, но са използвани други средства за въздействие и противопоставяне. Имаш основание, за засилването на икономическите противоречия ...но те са продукт на много обстоятелства, освен разлоението и ограничените ресурси...Освен това средствата, които се използват за разделянето и противопоставянето на народите се базират отново на религиите...защото те са в основата на културните модели ...."Разделяй и владей!" "Хляб и зрелища!" нищо ново под Слънцето от Римската империя до днес ...Сменят се само кукловодите ...жалко за обикновените хора ...
цитирай
3. анонимен - Не се тревожете за Русия
09.08.2008 12:58
В резултат на Глобалното затопляне на климата в тази страна в момента би трябвало да се наблюдава популационен и аграрен бум, които са предпоставки за мир :)
цитирай
4. tota - Не се тревожете за Русия
09.08.2008 13:03
А, може би тревогите не са само за Русия ....???
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12187722
Постинги: 1347
Коментари: 16857
Гласове: 70760
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930