Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2012 17:28 - Това получих на лични съобщения от aristotelis – без да мога да си отговоря защо?
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16033 Коментари: 36 Гласове:
53

Последна промяна: 13.08.2012 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това получих на лични съобщения от aristotelis – без да мога да си отговоря защо?

Вероятно заради този мой коментар при shtaparov

 

12.08 16:47 - Благодаря!! Истината е една и никой не бива да си позволява да я забулва в лъжи!! "единственият народ на земята,който има законно и морално право да се нарича Богари (Бог-Ари,Бог-Ора) т.е. Божиите хора (Синовете на Бога,Синовете Божии,Синовете на Слънцето,Богоизбраните) е Българският,а всички останали народи са негови деца!"

Хубав неделен следобед и вечер!!

Постинг: ТАЙНАТА,СКРИТА ЗАД НАЗВАНИЕТО "БЪЛГАРИ"
Автор на постинга: shtaparov

Това от aristotelis

 

"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!

Тракоман
Антипод на татароман, монголомн, аспарухоман и всякакъви подобнилизачи и аналноподатливи дендрокефали волгари, правещи пагански секс с коне, кучета и змии.

Луд на шарено се радва!

"Дано да спрат парите за шибаната тракомания"!

Тракоман
Човек обсебен от траките и неверни теории че българите произхождат от тях. Свързват се с изгонения от България за национално предателство историк Ганчо Ценов, и множество по късни личности със съмнителна репутация.
Жаргона е известен предимно в интернет и сред студентите по История. деривати: Тракомания, тракомани,
тракоманщина. "Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-лемурииското писмо - ще ви питам тогава....."
Иван София, 12 May 2011 в 15:45:38 ч.

Тракоман
"Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от „научни” безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската „съвест”. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията „комуноид” или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна „аналитична” оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което „родолюбивото” електронно население практикува тук под кодовото име „да си върнем истинската - разбирай величавата - история”, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант. Нека не бъда разбран погрешно: проблемът не е в траките, а в тракоманите и то не във всички, а в повечето. Проблемът е в господството на ултрапатриотизирания лумпен и в неговата наглост. Тракоманите трябва да бъдат изоставени, това е препоръката, ако позволите. ”Расставаюсь с вами вечным расставанием”, е казал Розанов. Не бива да се занимаваме с обслужване на пустото."
Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-славянското писмо - ще ви питам тогава....
Тракоман Тракоман, 16 May 2011 в 13:25:59 ч.

Тракоман
Тракоманите са хора, който се интересуват от история, но при сблъсъка си с тази наука са попаднали на грешните автори. Те не познават и не разбират науката история, а по методите и възгледите им може да се съди и че и никога няма да могат да започнат да мислят исторично. Тезите им са подхранвани от писанията на псевдоисторици като Ганчо Ценов и фамилията Фол. Основа за изумителните си твърдения вземат и от статии и изказвания на родни археолози популисти, които се опитват да привлекат повече обществен интерес към своята работа.
Тракоманите подкрепят една от най-несъстоятелните теории за произхода на Българите- т. н. автохтонна теория. По своята същност тя твърде много прилича на историята писана от македонските "историчари". Методите на тракоманите са изцяло ненаучни. При боравенето им с изворите те цитират избирателно, позовават се на явни анахронизми или фалшификати. Често употребяват и лингвистични метод, където стигат до крайности, които могат да се определят като историко-лингвистична перверзия.
Този тракоман отива на орфически мистерии, иска пак да го обладаят анално.
Гошко София, 21 May 2011 в 00:27:54 ч.

Тракоман
Антипод на татароман, монголомн, аспарухоман и всякакъви подобни лизачи и аналноподатливи дендрокефали волгари, правещи пагански секс с коне, кучета и змии.
Тези Аспарухомани пак вдигнаха на коня опашката и олабват...
Аспарух Татарович Монголски Рязан, 03 Aug 2011 в 20:15:32 ч.

Тракоман
Подчовек, мразещ българите и Кана, който ги е довел на Балканите - Аспарух!
Обект на омраза са също Хан Крум, Авитохол и всички древнобългарски витязи
Мани ги тея българи, днес е модерно да си трак и да ходиш на гей-парада!
Либерастино Палестино Тел Авив, 02 Sep 2011 в 17:59:21 ч.

Тракоман
Иронично назоваване на БЪЛГАРИТЕ – един от най-древните автохтонни европейски народи, от страна на дегенерати с неясно национално съзнание под влияние на злоупотреба с алкохол наркотици и юдео-комунистически варваризъм.
"Аз майка си ще наеба по-скоро, но тракоман няма да стана!" – изявление на уногондурски аспаруховски дегенерат след дрогиране и алкохолен 48-часов алкохолен запой
цар Севт ІІІ Севтополис, 13 Sep 2011 в 20:36:47 ч.

Тракоман
Човек гордеещ се с роба Спартакус и митичния Орфей, и погрешно смятащ ги за част от българската история. Тракоманите са известни с това че често драскат хуйове на мръсните си прозорци, защото религията им е фалически - тоест почитат пениса.
"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
Чист Българин Балх, 19 Sep 2011 в 10:45:18 ч.

Изпратено: 13:29 От: aristotelis

Следват разменените мисли:

Това пък защо?

Всеки има право да възприема или не различните схващания за древната ни история. Да коментира свободно, където прецени. Нали живеем в демократично общество. Търсения ще има, но в крайна сметка има институции, които ще се произнесат официално по така наложилите се дискусионни въпроси. Добре би било всеки да каже какво преследва с писанията си. Те на какно почиват? На научни търсения или на хипотези???? А Вие научете и спазвайте правилата на етиката при общуване и не си служете с неприлични думи!!!

Изпратено: 13:38 От: tota

и прабългарите, народ от тюркски произход! http://www.mfa.bg/bg/26/pages/view/1214

ОФИЦИАЛНО ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ КАТО народ от тюркски произход!
Република България
Министерство на външните работи
Посолство на Република България
Атина, Гърция
Официален сайт:
http://www.mfa.bg/bg/26/pages/view/1214
През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.

Изпратено: 13:45 От: aristotelis

Re: Това пък защо?

Всеки има право да възприема или не различните схващания за древната ни история..........НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СТАВА ПРИЧИНА СВЕТА ДА СЕ ПОДИГРАВА НА ЕДИН НАРОД КОЙТО ОТ ДЪЛБОКА КОМПЛЕКСАРЩИНА ЗА МАЛОЦЕНОСТ СИ ТЪРЦИ ИСТОРИЯ!
РАЗБРА ЛИ? МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ!

Изпратено: 13:48 От: aristotelis

Re: и прабългарите, народ от тюркски произход! http://www.mfa.bg/bg/26/pages/view/1214

Да, това е така прието до даден етап от историческите изследвания. Но ако има податки и извори, които говорят за нови схващания и възгледи не може да не се обсъждат. В полемиката не бива да се отива към крайност. Това не е красиво. Но се прокрадва мисъл у мене какво се цели с всичко това? Обслужва ли нечии интереси извън науката?

Изпратено: 14:11 От: tota

Re: Това пък защо?

Не смятам, че имаме комплекс за малоценност. Просто така са стекли обстоятелствата на това кръстопътно място. И още - други се разпореждат със съдбата на малките народи. За голямо наше съжаление - балканците не трябва да се надпреварваме да изтъкваме кой колко е по - велик, а трябва да пренапишем съвместно историята на Балканите и балканските народи и да си сътрудничим във всички области. Защото по - близък от съседа няма. Другите, които ни разделят са твърде далеч и преследват свои интереси.

Изпратено: 14:15 От: tota

Когато гърците са създавали евр...

Когато гърците са създавали европейската цивилизация и през 776 год. преди христа са провеждали олимпйиски състезания вие прабългари и славяни сте се люлели на клона хванати с опашката и ви нямало на света дори като сперматозойди или ако ви имало някъде по-казахстанските степи сте се люлели на клона хванати с опашката и мяукали както котките, лаели като кучета, диви и варвари като маймуните макаци, без писменост до 9-ти век след христа, както пише и Академик Проф. Васил Гюзелев....."Славяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят".

Изпратено: 14:17 От: aristotelis

Доц. Надка Николова Шуменски ...

Доц. Надка Николова
Шуменски Университет
Надка Николова е родена в гр. Шумен на 17 март 1955 г. Преподава в ШУ "Епископ Константин Преславски". Доктор по филология (1996). Научните й интереси са в областите: езикова култура, история на новобългарския книжовен език, теория на книжовните езици, социолингвистика, съвременна, историческа и съпоставителна лексикология, лексикография, сравнително славянско езикознание. Автор е на "Българската анатомична терминология през Възраждането (1824-1878)" (2003), "Езикова култура" (1996; 2002), както и на много статии в научния печат.

”Гръцкият е езикът, казва Р. Попович в предговора към Христоитията си от 1837 г., на който тогава всички образовани българи “хоратуват, и на всяк ден четат и пишат, и без него не можат (Родолюбивий 1992: 76). Гръцкият език е бил езикът на образованието и културната комуникация за цяло поколение възрожденски интелектуалци. За тях гръцкия език е бил културно есперанто, общият литературен и научен език на народите от Югоизточна Европа, подобен по значение на латинския език за западните страни. Както казва проф. Ив. Шишманов, те са го владеели по-добре и по-свободно от матерния си език (Шишманов 1903: 430). В “Книговище за прочитане” от 1874 г. Богоров споделя: “Още и до днес между нас има такива учени, на които, дотрябва ли нещо да напишат български, те го сключат изпървом на гръцки, а сетне го превеждат на български” (Богоров 1874/75: 2). Гръцкият език се оказва в ролята на посредник в културната адаптация на българското общество към съвременната буржоазна цивилизация през първата половина на века. Броят на селищата във вътрешността на България обаче, в които гръцкият е доминиращ в училищните програми, е внушителен. През 1830 год. се открива и първият гръцки университет в Атина, който става особен притегателен център за жадните за образование млади българи. Гръцките училища стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи.
Не случайно възпитаници на гръцки училища са най-изтъкнатите дейци на Българското възраждане: д-р Н. Пиколо, д-р П. Берон, д-р Ив. Селимински, В. Априлов, Г. С. Раковски, С. Доброплодни, д-р Ив. Богоров, Д. Душанов, Г. Кръстевич, П. Бобеков, К. Фотинов, Ст. Чомаков, Ив. Добровски, Ив. Момчилов, Н. и Д. Михайловски, Р. Попович, Д. Миладинов, Гр. Пърличев, Ат. Богориди, Ст. Богориди и мнозина други.От друга страна обаче, липсата на светско българско училище “остава незащитен проход за проникване на гръцкото влияние” (Радкова 1986: 30). Петър Берон не само че използва гръцкия въобще като писмен език (напр. писмото му до котленци за уреждане на учебно дело в града е написано на гръцки), но и разговаря на гръцки език на философски и въобще научни теми. В спомените си за д-р Берон М. Балабанов споделя: “мене ми се струва като че да съм още при него и да го слушам да ми разправя убедително ту на български, по котленски, ту на гръцки, по филибешки, за своите открития по небесната физика” (Балабанов 1899-1900: 11). Така главен посредник между българите и идеите на модерния свят за дълго време остава Гърция. На гръцки пишат художествени, научни и педагогически произведения, защото не са знаели писмен български език, мнозина от тях: Ат. Богориди (внук на Софроний Врачански), Александър П. Куртович (Зоирос паша от Пловдив), Никола Пиколо, Гр. Пърличев, братя Сим. и Мих. Христови от Стара Загора, Ив. Симеонов и Ант. Цанков, съставители на гръцки христоматии, и мн. др. (Стоянов 1978: 107).

Изпратено: 14:20 От: aristotelis

В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.

Македония без грим
Д-р Божидар ДИМИТРОВ
Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува. Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри.
Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че “античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение”. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият “антични югославяни”.

Изпратено: 14:26 От: aristotelis

Re: Когато гърците са създавали евр...

Вие какъв сте по народност? Мене не е необходимо да убеждавате в нищо. Всеки може да си пише каквото си иска или до каквото се е домогнал като източник или каквото са му наредили да отстоява като теза. Отново мегали идеята се прокрадва в един от коментарите Ви.
Още един път - мене не ме занимавайте с различни писания. Имам свои виждания по тези въпроси. Чета и всички, които пишат, но всичко минава през моята призма. Бъдете си Велики - това ще Ви остане. В новия 21 век други процеси текат. Национализмът не е доминанта. Но ще се съхранят народите, които запазят обичаите и традициите си и не се поддават на чужди култури.
Останете си със здраве и с Вашите възгледи!!

Изпратено: 14:36 От: tota

.....40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.

Останете си със здраве и с Вашите възгледи!!

Това не са мой възгледи, това е световна история която се учи в целия свят, няма човек който да не учи за елинизма, освен дивите маймуни-макаци фиротракобългаромакедонци, за това в Гърция викат че са заобиколени от "жалки народи", покорни и нагъзани народи дето чакат като олигавени разкрачени проститутки поредната порция анален секс! Само Сърбите са на почит.....

Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Значение на изучаването на старогръцки език
Гръцкият език има 2500 години история. Той е в основата на европейската цивилизация, като норма. Изчислено е че по-всичките европейски езици има около 54.000 гръцки думи. А на речника на Уебстър на англйиски език има 45.000 гръцки думи. Влиянието на старогръцкия върху старобългарския и среднобългарския език е много силно.
Има 3 периода в развитието на езика: 1) старогръцки език 2) средногръцки език (византийски език) 3) новогръцки език.

“Гръцки” е обобщително понятие. Днешните гърци наричат езика си “неа-елиника” (ново-гръцки).
Гръцкият принадлежи към езиковата група на индоевропейското езиково семейство. То обхваща огромно количество езици, които в момента са на територията от Индия до Европа.
Това е общ праезик и на него в дълбока древност са залегнали езиците, които влизат в тази група. Този праезик е представлявал една огромна динамична структура.Всички езици в тази група имат флексидност – специфични окончания, които лепят на думата. На база на старогръцкия може да се реконструира как са се развили другите езици, за които няма толкова знания към момента.

Основни характеристики на гръцкия език

1. езиково единство, което се е запазило от отделянето на езика като самостоятелен до сега (~ 3000 години); много малко езици по света го имат.
2. непрекъсната традиция (устна и писмена)
3. едновременно използване на езикови форми, създадени в различни периоди: 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.
4. изключително гъвкав.
5. огромни словообразувателни възможности, по-големи дори от тези на немския език.

Изпратено: 14:54 От: aristotelis

Re: .....40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.

Нищо против нямам! Загърбила съм дори асимилирането на народа ни след Медусъюзническата война. Изгонването на предците ни от изконни български земи. Дори безчинствата на Павлос Мелас.
Пишете в блога си, но мен не занимавайте с Вашите писания. Когато ми се наложи да пиша нещо и аз ползвам официалните източници. И се доверявам на тях. Бъдете ВЕЛИК и живейте с ВЕЛИЧИЕТО си!!

Изпратено: 15:06 От: tota

А отрязаната глава на изрода Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Флорина и набучена на кол е разнасяна из улиците ........

George Santayana: "Those who cannot remember the past are condemned to repeat it" тоест,
"Който забравя историята, е обречен да я повтаря"!
ТАЗИ ИСТЕРИЯ ЗА ИЗЛАЗ НА БЯЛО МОРЕ БЪЛГАРИТЕ СА Я ПЛАТИЛИ МНОГО СКЪПО, С МНОГО КРЪВ И УНИЖЕНИЯ А КАКТО Е ВИКАЛ НА ЕДНО ПРЕДАВАНЕ ПО-ТВ "РОДОЛЮБИЕ" СОЦИОЛОГА АНДРЕЙ РАЙЧЕВ, ПОРАДИ ТАЗИ ИСТЕРИЯ В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ БРОЙ БЪЛГАРИ , ЦИГАНИ И ТУРЦИ! А ГЪРЦИТЕ СА ВИ ИЗКАРАЛИ СПРАВЕДЛИВО ЧЕРВАТА ПРЕЗ УСТАТА И ГЪЗА, ЗАЩОТО ЗЕМИТЕ ДЕТО СА БИЛИ РОДЕНИ ДИМОКРИТОС, АРИСТОТЕЛИС, МЕГАС АЛЕКСАНДРОС, ФИЛИППОС И СЕ РАЗВИЛ ЕЛИНИЗМА СА ГРЪЦКИ И САМО ГРЪЦКИ А ВАРВАРИТЕ, ДИВИ МАЙМУНИ-МАКАЦИ ДЕТО СА ПРИСТИГНАЛИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ ПРЕЗ 7-ТИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЯТ ДО КЪДЕ ИМ СЕ ПРОСТИРАЛА ЧЕРГАТА! ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ДЪЛБОКО БЛАГОДАРНИ КЪМ ГЪРЦИТЕ ЗАЩОТО БЕЗ ЕЛИНИЗМА НЯМАШЕ ДА ИМА "БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ" А КАТО ВЛЕЗЕШ В МУЗЕЙТЕ В БЪЛГАРИЯ ВЪРХУ ВСИЧКИТЕ ПАМЕТНИЦИ ВСИЧКО Е НАПИСАНО НА ГРЪЦКИ ЕЗИК И САМО НА ГРЪЦКИ! А ДОКАТО ВИЕ КАТО ПОСЕТИТЕЛИ НА МУЗЕЙТЕ БЛЕЕТЕ КАТО ХАЙВАНИ БЕЗ ДА РАЗБИРАТЕ КАКВО ПИШЕ, АЗ РАЗБИРАМ И ПЪТУВАМ ВЪВ ВРЕМЕТО ЗАЩОТО СИ Е ГРЪЦКО, НАШЕ НАСЛЕДСТВО А ВИЕ ИМАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО САМО ДА ГО ПАЗИТЕ БЕЗ ДА СЕ КОМПЛЕКСИРАТЕ И ДА СТАВАТЕ СМЕХОТВОРНИ И ДА СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ В КЛОЙНИ НА ИСТОРИЯТА ПОДОБНО НА МИКИМУСЕДОНЦИТЕ!

Изпратено: 15:18 От: aristotelis

Последно нещо........

Братя горди пра-пра-пра-турак-вулгари. Престанете да си избивате комплексите! Напълно ви разбирам,не е леко за вас да преработите миналото си! 2 века под гръцко владичество(Ренесанса за България), 5 века мръсно османско робство. Ашладисване на вашите женки. Освобождение благодарение на братушките.Балканска,Междусъюзническа война,първата светона война.Втората световна война,лизахте до края гъзовете и ботушите на чичко Адолф и фашистите,като се надявахте че ще ви подари за лакейството Северна Беломорска Гръцка Тракия!После изведнъж,като фурнаджийски лопати си припомнихте за любовта към СССР и станахте всички ,активни борци против фашизма и капитализма и така...цели 45 години!От 22 години демокрация, правите свирки на класовия враг,хамериканските кравари!Цвета на нацията напусна България,търсейки препитание,жените и сестрите ви проституират в Гърция и Европа.За 20 години демокрация ви стопиха с 3 милиона от етноса, Планът "Ран Ът" е приложен с пълна сила, драги послушни опитни мишлета!Това се нарича ГЕНОЦИД! Циганизирането и радикално мюсюлманизиране на България се провежда с пълна пара!Страх ви е да погледнете трагичнострашното близко бъдеще което ви очаква, благодарение на новите си покровители!Сигурно сте виждали уплашения поглед на зайчето,преди да го погълне змията!

Изпратено: 15:21 От: aristotelis

......изконни български земи!

Дивите маймуни- макаци с 12.000 курви, цигани и крадци в европа са имали изконни земи на "Егейско море".......А на казахстанските степи имали ли сте море? Вие като "дошляци" на Балканите,трябва да сте благодарни на византийците, че са ви дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от вас, за безчинствата които сте вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ви хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А вие лаете, като неблагодарни кьопеци.
Е, за това Гърците ви свалиха гащите и са ви отрязали главите, а за това викат "тъп и прост като вулгарос"!
През 1846 год.т.е. преди 166 г.НЕОФИТ БОЗЛЕВИ описва така българите: те уста имат, език нямат, очи имат, но не виждат, уши имат, но не слушат,теглят повече от скотовете и ЗАЩО ?-не смеят да питат, стоят просълзени горките, гледат нечувствени и умаени като гъски, ходят в темната мъгла....

Изпратено: 15:38 От: aristotelis

Нямам намерение да се занимавам с бълнуванията на въпросния aristotelis. Оставям на модераторите да преценят дали така пишещите имат място в блог.бг?  

 Де е България?

Питат ли ме де зората
ме огряла първи път,
питат ли ме дей земята,
що най-любя на света.

Тамо, аз ще отговоря,
де се белий Дунав лей,
де от изток Черно море
се бунтува и светлей.

Тамо, де се възвишава
горда Стара планина,
де Марица тихо шава
из Тракийска равнина.

Там, де Вардар през полята
мътен лей се и шуми,
де на Рила грей главата
и при охридски вълни.

Там, де днес е зла неволя,
де народа й мъченик,
дето плачат и се молят
се на същия язик.

Там роден съм! Там деди ми
днес почиват под земля,
там гърмяло тяхно име
в мир и в бранните поля.

До чукарите Карпатски
е стигнала тяхна власт
и стените Цариградски
треперали са тогаз.

Вижте Търново, Преслава -
тия жални съсипни:
на преминалата слава
паметници са они!

Българио, драга, мила,
земля пълна с добрини,
земля, що си ме кърмила,
моя поклон приемни!

Любя твоите балкани,
твойте реки и гори,
твойте весели поляни,
де бог всичко наспори.

Твойте мъки и страданья,
твойта славна старина,
твойте възпоминанья,
твойта светла бъднина.

Дето ази и да трая -
за теб мисля и горя,
в теб родих се и желая
в теб свободен да умра!

Иван Вазов

 







Гласувай:
54



1. pevetsa - Какво да ти кажа Ати,
13.08.2012 17:54
Иван Вазов го е казал красноречиво!!!!
И Ати, остави го тоя, БЪДИ ЕДНА ГОРДА БЪЛГАРКА!
цитирай
2. minavamottuk - И аз имам подобни
13.08.2012 18:12
след един коментар по темата за българите и произхода ,наследството ни ,културно и историческо ,този се разпенва имам чувство че крещи по високоговорител и няма място в блог.-бг ,ако означава нещо БГ още ...с неговите гръкомански изцепки...все още тук е България
цитирай
3. stela50 - Този постинг ме потресе ... по много явни причини ...
13.08.2012 18:47
Мисля, че най- верния отговор е в стихотворението на Иван Вазов,
достойно защитаваш правотата на коментарите си, но не зная
дали ответната страна заслужава твоето внимание.
Много съжалявам за присъствието в блога на неетични, вулгарни
и безпардонни хора. Съжалявам може би повече тях самите ...
Поздрав и прегръдка за теб, мила приятелко !
цитирай
4. mt46 - Здравей, Ати!
13.08.2012 19:56
С някои хора /фанатици/ е безсмислено да се спори...
цитирай
5. atilla - Моля Ви Госпожо,
13.08.2012 21:07
не слизайте на неговото ниво, защото дори и с асансьор, ще се наложи да пътувате дълго!
Бъдете здрава!
цитирай
6. megg - Добър вечер, Ати!
13.08.2012 21:14
Не си струва да се огорчаваш ...
А родината ... тя е всичко - гордост, обич, памет ... състояние на духа ни, понякога - болка ... Ето и финалът на Далчевото стихотворение " Към родината":

страданието мен по - силно с теб ме свързва
и нашата любов в една съдба превръща.

Поздрав, мила Ати!
цитирай
7. starkmaster - Същото
13.08.2012 21:23
Същото и то 2 пъти ми го беше писал и на мен извратеняка!
цитирай
8. bven - Привет, Ати!
13.08.2012 21:26
Знаеш какво е казал Пушкин.:)))
Хубава вечер!
цитирай
9. ivankalilova - Сърдечен поздрав и от мен ! Не си с...
13.08.2012 21:37
Сърдечен поздрав и от мен ! Не си струва да се наскърбяваш .........
Не бива .............Независимо какво ти се случва и независимо колко зле ти изглежда положението в,което се намираш,винаги се стреми да намираш доброто в ситуацията, а ти умееш.......Такова винаги има!Дори да не се вижда на пръв поглед!Моля ти се,Вярвай и продължавай смело Напред!!!
Сърдечни поздрави!:)))
цитирай
10. rubsy - Напоследък доста често срещам п...
13.08.2012 21:44
Напоследък доста често срещам постове,в който хората публикуват арогантните и груби отношения на съблогъри.

Аз също имам двама такива недолюбци.Прокрадващи се навсякъде и заливащи с жалката си жлъч всичко,до което се докопат.
Също като теб съм на мнение,че всеки човек има право позиция,стига да се спазва добрия тон на диалога и да е добре аргументиран.

В този сайт отдавна човешките отношения не са на почит.
Срещам такива епитети,изрази и сравнения,че просто не мога да повярвам,че е писано от човек!
Коментарите често,не засягат темата или ако имат общо,то тяхната гледна точка е изразена по циничен,вулгарен,крещящо морално-деградирал начин,което ме навежда на мисълта "Те не са тук,за да изразят позицията си,а да потърсят малко внимание" .
Преди време тази грубиянщина ме натъжаваше често скапваше настроението ми. Но мина време (доста време) и осъзнах следното: Те винаги се повтарят в коментарите си.Използват едни и същи изрази,нападат без оглед написаното и винаги техния свят се върти около "Аз колко съм най - ти колко си под" .
Според Вас,това нормално ли е?
Възрастни хора използващи 100 думи в речника си?
Способни да гледат само през собствената си призма?
С цената на време и много нерви искат само да съсипят деня ти?
Кое ги прави хора?
Този който търси внимание, с цената на всичко,той винаги е човек с проблем.

Хубав ден и горе главата - следата в тоалетната струва повече,отколкото жалкото им съществуване;))
цитирай
11. hristo27 - "Простотията нямала почивен ...
13.08.2012 21:53
"Простотията нямала почивен ден."
Съвършената истина!
цитирай
12. foreigner69 - Невъзможна е ..
13.08.2012 22:30
борбата с простотията........
цитирай
13. vostroto - Тота, кой му обръща внимание на т...
13.08.2012 22:36
Тота, кой му обръща внимание на този? Ще му се да е така, както го описва, и го повтаря като папагал десетки пъти. И сам не си вярва, но пък е инатлив.
Тоя не заслужава да диша дори праха на Българските подметки, що остава да пише за Българите.
Поздрави, Тота!
цитирай
14. анонимен - Два гадни спама и аз получих -
13.08.2012 22:40
дадох му едно голямо IGNORE, а каквото си помислих няма да напиша, защото за разлика от него съм възпитан. Не се впечатлявай от простаците и не си разваляй настроението, Ати! Хубава вечер ;)
цитирай
15. magnoliya - Не трябва изобщо да обръщаш вним...
13.08.2012 22:46
Не трябва изобщо да обръщаш внимание на такива коментатори. Изтриваш коментарите им и продължаваш напред.
цитирай
16. brym4ence87 - Трябва да си с изцяло промит мозък, деграде, за да
13.08.2012 22:58
напишеш и разпратиш подобни гнусотии. Лека вечер и не му обръщайте внимание, той просто отчаяно търси такова!
цитирай
17. анонимен - Прави ми впечатление че
13.08.2012 23:13
Господинът aristotelis-ът много активно изказва не свое (а цитирано чуждо) мнение и не пропуска възможност да се "обади" на лични.

Интересно как успява да върши цялата тази разнообразна и огромна по обем работа ???

Колко ли хора му "помагат" да свети като истинско "слънце" навсякъде? Дори и в тъмен мрак :-)

Питам и не знам да искааааам ли отговор или да не искаааааам.

:-)



цитирай
18. tota - Благодаря на всички, които коментираха?
13.08.2012 23:17
Споделих с Вас, не поради това, че съм се почувствала обидена или засегната от написаното от aristotelis, а защото:
- е недопустим такъв стил на изказ в публично пространство;
- не е спазен етикета при общуване ;
- са изречени толкова неистини, както за българската, така и за историята на балканските народи - единствено, защото авторът на тези писания е ръководен само от анти българизма и омразата към българското.
Статията на Петко Славейков "Кръвта, която тече в жилите ни, е человеческа" публикувана във в. "Македония" през 1807 г. и написана по повод на антиосманско въстание в Крит е достоен отговор на всички тези писания.

[Кръвта, която тече в жилите ни, е человеческа]
Петко Славейков
Известието, че в Туна вилаети1 и тука в Цариград българите отворили разписи за спомоществования за пострадавшите критяне-мюсюлмане, раздигнали гледаме пак злъчната на някои от нашите недоброжелатели и недобромисленици. Не липсуват же според чуванието ни и порицателни на това человеколюбиво дело, както и на подаденият преди малко адрес, които да ни осъждат като туркомани и заклети уж неприятели на християните и едноверните наши братия гърците. За длъжни ся считаме и пред народа си, н пред человечеството изобщо да възвисим гласът си противу тези неправедни и язвителни хули и клевети връх народа ни.

Не, право да си кажем, макар че сме претърпели и търпим и днес безчетни неправди, обиди и всякакви озлобления от тези наши братия и кръстници, озлобления, за каквито едва ли имат и най-малкото понятие тези, които безразсъдно ни осъждат; макар да ечи и днес в ушите ни гласът на думите ("Да смутим тези, които ни смущават" (гр.))2, макар и да ся ясни и явни техните стремления за уничтожението на най-свидното нам на светът нещо - народността ни, при всичките от тяхна страна давани поводи за развръзвание на връзките от единоверството, ний не сме престанали с напрегнати усилия да поддържаме неразвръзванието и непрекъсванието им, не сме изгубили ни на минута съчувствието си към тези стари наши съседи, няма и да го изгубим.

Чувството на враждебност е чуждо от сърцето на простодушният и искреният българин и ако че водим ожесточена борба противу домогванията им да ни погълнат и попият, ний сме далеч от това да мислим за тях същото и да желайме злото им. Познаваме преимуществата на гръцкият народ, почитаме заслугите му към светът за науките и към нас, собствено за вярата, оценяваме високоблагородните му стремления към всяко изящно, но не можем да не жалейме за заблужденията му и да го не окайваме за нещастията му, които сам на себе си навлича, от една страна, с непомерните си и продерзлнвите си предначинания, а от друга, с гордите и себелюбивите си претенции не само да властвува деспотически над другите, но и да ги топи в горнилото на елинизма.
Обожателите на свободата, за каквито искат да ся покажат и да минат гърците пред светът, не търсят свободата в порабощението на другите. Какви доблествени и великодушни мисли са питаели и питаят те към нас, своите по-малки братия, за това историята говори гръмогласно и делата им свидетелствуват същото и днес.

Гърците са били, и са, и ще бъдат всякога истите, не християни, не православни, не братия едноверни, но изключително гърци-фанатици и елини, губители народни, които ни височината на религията не са почели и увардили, както тряба, но са я унизили и са я употребили, и я употребяват и искат да я употребяват като средство за постигвание на своите деспотически замисли. Свидетели на това са съседните тям народи, от една страна, албанския и българския, а от друга, караманлийския3. И това им поведение е било причина в други епохи на ожесточени и кръвопролитни противу тях политически борби и черковни ереси, а днес е причина на тяхното нещастие и на омразата към тях от народите, които ги окружават - омраза заслужена. Но повтаряме да кажем, че тая омраза няма дълбоки корени в нас като несвойствена на народния ни дух и характер и ний сме далеч от да им враждуваме и да им връщаме за всички тези пакости, които от хиляда и повече години са ни правили, и за злочестините, които са струпали на главите ни.
Природно кроткият и великодушният българский народ не гледа на миналото, не пресметва обидите си в денят на злощастното на противниците си; за него думите страдат имат неотемлено право на състрадание и той не е отказал никога съчувствията и симпатиите си в злостраданието на всякого, от която народност и религия бил да бъде.
И в този случай на Критското въстание българите без нащърбение на своята вярност и преданост към законният си господар не са останали нечувствени към теглилата и злостраданията, които войната причинява на жителите от този прекрасен, но злочест остров, без да гледат на разлика във вяра или в народност. И макар онеправдани, както всякога и в това, че всяко тяхно добро и похвално чувство или дело е оставало засенено зад гръцкото име, те могат в себе си да ся утешават, че като от таз страна не са останали надире от никой друг европейски народ в чувството на человеколюбие, от друга, имат за похвала това, за което си позволяват да ги хулят и осъждат лекомислените порицатели; защото предприятието им мълком изобличава пристрастното и далеч от евангелската онази добродетел на братолюбие и человеколюбие тяхно заявение на изключителни само към гърците симпатии. Ако войната в Крит е причина на нещастие, то дали само християните са нещастни или само християните са достойни за симпатии и само те са унуждени за помощ?

Срамота за Европа наистина, че като нищо почти не направи за предваряние на тези кръвопролития и като, от една страна, стои, та безстрастно гледа на ужасното клание, което изтребва от лицето на земята толкози подобни нам същества, от друга, толкози пристрастно заявява своите симпатии, като да иска нарочно чрез това да подкладе още повече страстите и да усилва и без това доста усилното положение на жителите и от двете вери, и от двата народа.
Българи сме, гърци не сме, но това не ще каже, че не сме християни, че не сме братия. Християни сме, не сме мюсюлмани, но то не ще каже, че не сме человеци, не сме братия.

Кръвта, която тече в жилите ни, не е ни гръцка, ни християнска, ни българска, ни моаметанска, но е человеческа. Като человеци прочее не сме ли длъжни да питайме симпатии към подобните си?

Когато наводненията опустошаваха Франция, Турция изпрати щедра помощ за пострадалите, зле ли направи тя? Когато големия пожар лани остави бездомни и безкровни толкози челяди, помощта на египетския подкрал и на толкози други мюсюлмани само за техните едноверци ли беше, или за всички въобще пострадали? Обади ли ся някой фанатик мюсюлманин да ги обличи защо благодетелствуват гявурите? Но ето това правят на нас тези, които искат да ся гордеят с просвещение и християнско образование. Като даваме милостиня, тряба ли да правим разлика между грък, българин, християнин, моаметанец, евреин или какъв да е друговерец п другородец? Тогаз защо ни осъждат тледушните ни порицатели?

Статията е публикувана във в. "Македония" през 1807 г. и е написана по повод на антиосманско въстание в Крит.

________________________________________
1 Туна вилаети - Дунавския вилает, административна единица в Османската империя, значителна част от днешна България.
2 "Да смутим тези, които ни смущават" (гр.)
3 Караманлиите са чисто турско племе, покръстено още в по-древни времена. Освен разните исторически доказателства твърде ясно свидетелствуват за това както физиономията, тъй и домашният живот, и нравите, и обичаите им, които са съвсем отлични от тези, които имат гърците изобщо и частно тези малки колонии, които отдавна ся намерват между тях. Но гръцките пропагандисти с разни измислени басни тъй ся сполучили да ги надъхат, че са гърци и чисто елинско произхождение, щото и смешно, и жалостно е заблуждението на тези излъгани хорица, които ся съсипуват с гръц¬кият език, без да могат да имат някакъв успех в просвещението. [Бел. П. Славейков]
http://www.slovo.bg/old/prs/kravta.htm

Моля модераторите да предприемат ответни действия и не допускат анти българизмът на aristotelis в пространстово на блог. бг.
цитирай
19. shtaparov - Ако се наложи
13.08.2012 23:32
Ако се наложи да сме съвършено искрени и обективни към Харисто- Терес трябва да му кажем,че с тези си коментари той се представя в очите на читателите като един първобитен и безскрупулен prostak!
цитирай
20. voulgaros - Здравей ''Тота'' виж, ''Аристо...
14.08.2012 02:22
Здравей ''Тота'' виж, ''Аристотел''не е лош човек--наи-вероятно..това което прави е ПРОСТО РЕАКЦИЯ СРЕЩУ ВАС--БОЛНИТЕ ТРАКАДОНТИ...КОИТО ОБИЖДАТЕ ЕЛЛИНСКАТА НАЦИЯ И ИСТОРИЧЕСКИЯТ И ПЪТ...И КРАДЕТЕ ОТ МАИКА ГЪРЦИЯ.

ТА ТОИ ДОРИ НЕ Е ИСТИНСКИ КРЪВЕН ГРЪК---НО НЕ ТОВА Е ВАЖНОТО, НАЛИ...
НО ИМА И ПРАВОТО ДА БЪДЕ ГРЪК.ДНЕШЕН ЕЛЛИН.
цитирай
21. анонимен - T.N.T.
14.08.2012 03:59
МАЛАКА.

ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ТЕ ОСВОБОДЯТ НАШИТЕ БРАТЯ (А ТЕ СА БРАТЯ САМО НА

СЕРЕГЕЙЧОВИТЕ РАЗНОЦВЕТНИ КОМУНИСТИ) И ДА ЖИВЕЕТЕ ПОД ТЯХНАТА

СВОБОДА ВЕКОВЕ НАРЕД.САМО ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ КРЕМАЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ

ЗНАЯТ С ЦЕНАТА НА КАКВИ ЛИШЕНИЯ И УНИЖЕНИЯ Е ЖИВОТА ПОД КРЕМЪЛСКА

СВОБОДА.РАЗБИРА СЕ,ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПОДЛОГИ СА ДОБРЕ,КАКТО И

ТЕХНИТЕ СЛЕПИТИЗАНТИ ЦИГАНИТЕ,КОИТО С ЦИГАНИСТИТЕ,САМО КРАДЪТ И

НИЩО НЕПЛАЩАТ=ВСИЧКО НА НАШ ГРЪБ.ДАЙ БОЖЕ ДА ТЕ ОСВОБОДЯТ

КРЕМАЛИОНИТЕ И ДА СИ ГРЪК,А НЕ КОМУНИСТ--СЪЗНАТЕЛЕН ИЛИ ТАКЪВ В

БЕЗСЪЗНАНИЕ...ДАЙ БОЖЕ ДА ТЕ ОСВОБОДЯТ КРЕМАЛИОНИТЕ.САМО ТОВА

ИЗКАМ,ДА ВИ ОСВОБОДЯТ КРЕМАЛИОНИТЕ И ВЕЧНО ДА СТЕ ТОД ТЯХНАТА

СВОБОДА...НО И ДА НЕ СИ КОМУНИСТИЧЕСКА КРЕМЪЛСКА ПОДЛОГА,КАТО

НАШИТЕ ЛИЛИПУТКИ С Е Р Е Г Е Й Ч О В Ц И Т Е !!!...АМИН ДАЙ БОЖЕ !!!...
цитирай
22. bojo12345 - Много внимателно прочетох....
14.08.2012 08:37
Поста и коментарите.Кажи му но тоя , да духа супата , меко казано, защото заслужава една нашенска , яка попръжка (псувня) но не е нито в моя , още по-малко в твоя стил.Няма да падаме на неговото ниво!
цитирай
23. wonder - Вече спрях да се учудвам защо ...
14.08.2012 09:45
Вече спрях да се учудвам защо хора с поразена психика си навират безхаберието постоянно в очите на аудиторията, с цялата преюдициалност от едната в другата си грешка и се пънат агресивно да налагат семплите си мнения. ;)))
Нямам търпение да изчета тези обемни словоизлияния, които са копи-пейст в по-голямата си част... прощавай!, но в този блог непрекъснато непознати нам хора се опитват да налагат ограниченото си мислене като шаблон за вярност, изживявайки се като социо-коректив над възможностите си.
Предлагам да си пуснеш Моцарт като катарзис и да си уважаваш спокойствието и хармонията, без оглед на натрапничество, което е меко казано безпардонно и му липсва културност.
цитирай
24. get - - :))) - Казано много кратко и ясно от един светъл и велик ум ?!
14.08.2012 10:51
wonder написа:
Вече спрях да се учудвам защо хора с поразена психика си навират безхаберието постоянно в очите на аудиторията, с цялата преюдициалност от едната в другата си грешка и се пънат агресивно да налагат семплите си мнения. ;)))
Нямам търпение да изчета тези обемни словоизлияния, които са копи-пейст в по-голямата си част... прощавай!, но в този блог непрекъснато непознати нам хора се опитват да налагат ограниченото си мислене като шаблон за вярност, изживявайки се като социо-коректив над възможностите си.
Предлагам да си пуснеш Моцарт като катарзис и да си уважаваш спокойствието и хармонията, без оглед на натрапничество, което е меко казано безпардонно и му липсва културност.


Полу-милорд, полу-купец,
Полу-мудрец, полу-невежда,
Полу-подлец, но есть надежда,
Что будет полным наконец. ... Това е накратко истината за това фанариотче подписващо се, като Аристотелис :)))

- Поляците имат една кратка сентен;ция, за една друга "богоизбрана" нация :)), която напълно пасва за лицето обект на наше внмание - Та та казват: Панове, това тяхното не е национална принадлежност а занятие(бизнес).
- Формирането на това, което в последствие е наречено "елини-гърци" е многовековен и сложен културно исторически процес ! - Имащ за основна цел, ПОДМЯНА НА ЕЗИКОВАТА И КУЛТУРНА идентичност ! - този същият процес върви и към момента с наследниците на така наречените в миналото "патриаршисти" а сега "киприоти" ? ... на които ако погледнете фолклора и обичаита, са досущ нашенски ... езикът гръцки ... съзнанието "потурнашко", тоест яростно ксенефобско срещу родствените тям българи.

от Гет
цитирай
25. kosara2008 - арогантният безкултурник май е залял много от нас с вонещата си помия...нека го оставим да се удави в нея...
14.08.2012 11:21
"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото! (ново)
Тракоман
Антипод на татароман, монголомн, аспарухоман и всякакъви подобнилизачи и аналноподатливи дендрокефали волгари, правещи пагански секс с коне, кучета и змии.

Луд на шарено се радва!

"Дано да спрат парите за шибаната тракомания"!

Тракоман
Човек обсебен от траките и неверни теории че българите произхождат от тях. Свързват се с изгонения от България за национално предателство историк Ганчо Ценов, и множество по късни личности със съмнителна репутация.
Жаргона е известен предимно в интернет и сред студентите по История. деривати: Тракомания, тракомани,
тракоманщина. "Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-лемурииското писмо - ще ви питам тогава....."
Иван София, 12 May 2011 в 15:45:38 ч.

Тракоман
"Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от „научни” безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската „съвест”. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията „комуноид” или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна „аналитична” оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което „родолюбивото” електронно население практикува тук под кодовото име „да си върнем истинската - разбирай величавата - история”, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант. Нека не бъда разбран погрешно: проблемът не е в траките, а в тракоманите и то не във всички, а в повечето. Проблемът е в господството на ултрапатриотизирания лумпен и в неговата наглост. Тракоманите трябва да бъдат изоставени, това е препоръката, ако позволите. ”Расставаюсь с вами вечным расставанием”, е казал Розанов. Не бива да се занимаваме с обслужване на пустото."
Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-славянското писмо - ще ви питам тогава....
Тракоман Тракоман, 16 May 2011 в 13:25:59 ч.

Тракоман
Тракоманите са хора, който се интересуват от история, но при сблъсъка си с тази наука са попаднали на грешните автори. Те не познават и не разбират науката история, а по методите и възгледите им може да се съди и че и никога няма да могат да започнат да мислят исторично. Тезите им са подхранвани от писанията на псевдоисторици като Ганчо Ценов и фамилията Фол. Основа за изумителните си твърдения вземат и от статии и изказвания на родни археолози популисти, които се опитват да привлекат повече обществен интерес към своята работа.
Тракоманите подкрепят една от най-несъстоятелните теории за произхода на Българите- т. н. автохтонна теория. По своята същност тя твърде много прилича на историята писана от македонските "историчари". Методите на тракоманите са изцяло ненаучни. При боравенето им с изворите те цитират избирателно, позовават се на явни анахронизми или фалшификати. Често употребяват и лингвистични метод, където стигат до крайности, които могат да се определят като историко-лингвистична перверзия.
Този тракоман отива на орфически мистерии, иска пак да го обладаят анално.
Гошко София, 21 May 2011 в 00:27:54 ч.

Тракоман
Антипод на татароман, монголомн, аспарухоман и всякакъви подобни лизачи и аналноподатливи дендрокефали волгари, правещи пагански секс с коне, кучета и змии.
Тези Аспарухомани пак вдигнаха на коня опашката и олабват...
Аспарух Татарович Монголски Рязан, 03 Aug 2011 в 20:15:32 ч.

Тракоман
Подчовек, мразещ българите и Кана, който ги е довел на Балканите - Аспарух!
Обект на омраза са също Хан Крум, Авитохол и всички древнобългарски витязи
Мани ги тея българи, днес е модерно да си трак и да ходиш на гей-парада!
Либерастино Палестино Тел Авив, 02 Sep 2011 в 17:59:21 ч.

Тракоман
Иронично назоваване на БЪЛГАРИТЕ – един от най-древните автохтонни европейски народи, от страна на дегенерати с неясно национално съзнание под влияние на злоупотреба с алкохол наркотици и юдео-комунистически варваризъм.
"Аз майка си ще наеба по-скоро, но тракоман няма да стана!" – изявление на уногондурски аспаруховски дегенерат след дрогиране и алкохолен 48-часов алкохолен запой
цар Севт ІІІ Севтополис, 13 Sep 2011 в 20:36:47 ч.

Тракоман
Човек гордеещ се с роба Спартакус и митичния Орфей, и погрешно смятащ ги за част от българската история. Тракоманите са известни с това че често драскат хуйове на мръсните си прозорци, защото религията им е фалически - тоест почитат пениса.
"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
Чист Българин Балх, 19 Sep 2011 в 10:45:18 ч.

Изпратено: 13.08 14:01 От: aristotelis

Изтрий | Отговор
Заглавие:
Съобщение: Изпрати
цитирай
26. анонимен - Вече сме 21 век, а " ВЕЛИКИТЕ " още търсят националната си идентичност !!!!!
14.08.2012 11:49
Гръцките апетити през последните години са международното наименование "Greece" да се замести от наименованието "Hellas"

Самите гръцки учени обаче признават :
Христина КУЛУРИ - проф.по новогръцка история в университета в Пелопонес
"изборът на името "елини" не е съществувал по начало като даденост, тъй като през вековете терминът е променил съдържанието си и означава идолопоклонник"

" Изборът на националното име представлява съставен елемент - един от многото - на една комплексна процедура за формиране на национална идентичност."

Все пак основният въпрос е, защо Гърция иска да наложи името "Елада, Еллас, елини" пред света, когато самата тя не спазва този принцип? Защо почти всички държави наричат една от водещите страни в ЕС "Франция" и нейните граждани "французи", а само гърците наричат тази страна "Галия", а населението й "гали"? Като се има предвид, че гърците нищо не правят случайно, възниква въпросът: На какво се дължи този стремеж за налагане на името на един изчезнал народ - древните елини.?
Древните гърци наричали себе си "елини". Римляните са ги наричали "греко", "греци". Някои източници сочат, че латинското значение на думата "греко" е "крадец". Други твърдят , че името "грек", "грък" идва от славянското "грех" заради идолопоклоничеството. Затова и съвременните гърци се стремят да наложат в света безобидното "елини".

Професор Георгиос Накрадзас от Аристотеловия университет в гр. Солун в книгата си "Тясното етнологично родство между гърци, българи и турци" пише, че поради идолопоклоничеството на древните елини, употребата на понятието "елин" е звучало като обида. Якоб Фелмерайер в книгата си "Относно произхода на съвременните гърци", /1830(!) / твърди, че от 6-и век от н.е. насам няма капка чиста елинска кръв в съвременна Гърция. Общото между древните елини и съвременните гърци е това, че "слънцето, което е светило над главата на Перикъл, свети върху главите на съвременните гърци,"

Поздрави!Ние не търсим, ние знаем,че сме БЪЛГАРИ !!
цитирай
27. aristotelis - "Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
14.08.2012 12:16
Гръцките апетити през последните години са международното наименование "Greece" да се замести от наименованието "Hellas".......МИКИМАУСЕДОНСКА ИСТОРИЧЕСКА ПОРНОГРАФИЯ ИДИ ДА ПРОДАВАШ НА ДИВАТА МАЙМУНА ГРУЕВСКИ, АЙДЕ МИКИМАУСЕДОНСКИ ЦЪРВУЛ, ДИВИ МАИМУНИ-МАКАЦИ БЕЗ МАЙКА И ТАТКО!

Етимология на името "Гърци"
Името „Гърция“ на старогръцки и катаревуса е Еллас, а на димотики – Еллада, но старият номинатив Еллас и днес може да се срещне върху документи или марки. Името Гърция идва от названието на едно беотийско(днешна Виотия) гръцко племе от град Граеа, което колонизира южна Италия през 8 век пр.Хр. Местните италийски племена наричат заселниците Граи — от това име произлиза общоиталийското название на елините Graeci (Греци). Европейците използват имена, производни на Graecia, но персийците, турците и арабите използват името Yunans, т.е. йонийци (гръцки "Ионес"). Интересното е уникалната форма, използвана от грузинците за гърците – "berdzeni", което на грузински означава мъдри.

Етимология на името „Еллин”
Елин според древногръцката митология е митичен прародител на елините. Той е син на Девкалион (според други версии — на самия Зевс) и на Пира, брат на Амфиктион и баща на Еол, Ксут (Ксутос) и Дор (Дорос). Всеки един от синовете му е родоначалник на по един от основните гръцки родове: от Еол произлизат еолийците, от Дор — дорийците, а синовете на Ксут, — Ахей и Йон — дават началото на ахейците и йонийците, съответно. Според Хезиод, от връзката на сестрата на Елин, Пандора със Зевс, се ражда Грек който е става епоним на гърците (Graikoi), а от връзката на другата сестра на Елин, Тия, със Зевс, се раждат Македон, родоначалник на македоните и Магн (Магнес) основател и първи цар на Магнезия. Названието „Елини“ датира от времето на Омир. В Илиада „елини“ е име на племе, населяващо Фтия; наричани са още мирмидонци) и са водени от Ахил.
цитирай
28. aristotelis - Научете гръцки защото още сте диви маймуни-макаци от Казахстан!
14.08.2012 12:21
В “Книговище за прочитане” от 1874 г. Богоров споделя: “Още и до днес между нас има такива учени, на които, дотрябва ли нещо да напишат български, те го сключат изпървом на гръцки, а сетне го превеждат на български” (Богоров 1874/75: 2). Гръцкият език се оказва в ролята на посредник в културната адаптация на българското общество към съвременната буржоазна цивилизация през първата половина на века. Броят на селищата във вътрешността на България обаче, в които гръцкият е доминиращ в училищните програми, е внушителен. През 1830 год. се открива и първият гръцки университет в Атина, който става особен притегателен център за жадните за образование млади българи. Гръцките училища стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи.
цитирай
29. mariniki - не се огорчавай, Ати...
14.08.2012 13:13
пък и нали всеки има право на собствено мнение...
друг е въпросът... как го изказваш пред другите...
сърдечен поздрав за теб..
цитирай
30. анонимен - Отврат
14.08.2012 13:27
Грък си е крадец и синоним по принцип. От гърци нищо хубаво не сме видели, но и нищо хубаво от нас да не чакат. А повярвайте, ще имат нужда.
цитирай
31. tota - На всички ни е ясна асимилаторската ...
14.08.2012 15:33
На всички ни е ясна асимилаторската политика, която провежда Гърция през различните исторически периоди спрямо българите.И не само спрямо тях. Не бих искала да пиша тук за това. Вероятно в отделен постинг ще пиша за това - без омраза, но истината трябва да се знае такава, каквато е. Бих искала да споделя с всички Вас, че крайностите в науката не са приемливи. Но истината трябва да се казва, за да се знае. За това, че историята е наука, която обслужва политиката се допускат грешки, които довеждат именно до такива безсмислени спорове или опити да бъдат нанесени обиди на един или друг народ и на отделни личности, които изразяват мнение или подкрепят нечие схващане по даден проблем. Огласих писанията на aristotelis, защото той си позволява твърде много в блог. бг пространството – да привежда цитати, които имат друга насока в полза на гърците, да обижда, да използва цинични думи, да опонира само и само да покаже колко са велики гърците. Едно нещо трябва да е ясно, че историческата науката, както и всяка друга област на знанието, не е статична, тя се развива, променят се тези, възгледи, схващания, постулати въз основа на нови открития или прикривани извори от исторически школи, станали достояние на даден етап. Всичко това води до прокарване на нови хипотези по различни въпроси, разбира все още неутвърдени, но които пораждат полемики, за съжаление принизени до жаргонно ниво, без да се съблюдава етиката, без дълбочина в историческото познание. С риск да се повторя ще напиша – вече е 21 век – протичат нови процеси, които неминуемо се отразяват върху народностите. Всяка една от тях ще пази своите корени и културна идентичност за да оцелее във все по - глобализиращия се свят и размиващите се граници.
За да оцелеем на Балканите, балканските народи трябва да отстояваме мира, и да спрем с противопоставянето, обслужващо чужди интереси, да постигнем сътрудничество във всички области, защото тепърва ни предстоят изпитания, в които най – напред ще се притече на помощ не някой друг, а съседът.
Още един път моля модераторите да предприемат ответни действия и не допускат анти българизмът на aristotelis в пространстово на блог. бг.
цитирай
32. yotovava - http://www.youtube.com/watch?v=aORCDwOXzsI
14.08.2012 15:43
цитирай
33. muerte - Хе-хеее.
14.08.2012 16:14
И аз получих ферман, след като изразих мнение, че дори е надминал македонците. Ама ме домързя да го чета и тъй като не съм писал на г-на нищо на лични, то неговите логорейни отплесвания заминаха директно за кошчето! Съветвам ви и вие да постъпите така.
цитирай
34. breeze - Злобен Аристо без пости, неканен ходи на гости!
14.08.2012 18:52
Конска муха, която се мисли за пчеличка.:)
цитирай
35. sparotok - !
15.08.2012 20:07
Ати, това човече е болно, просто не му обръщай внимание...

Яд го е, че българите превъзхождат неговия народ във всяко отношение.

Подобно поведение не е от вчера. Агатий Миринейски пише - Тези, които се сближават с нас и приличат на нас, ние сме свикнали да ги считаме за приятели, но също така сме свикнали ДА СЕ ОТЧУЖДАВАМЕ И ОТВРАЩАВАМЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО НИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ (Т.Е. БЪЛГАРИТЕ).

Един крадец може да открадне царската корона и да се кичи с дрехите на благородника, но пак си остава крадец и вонята му го издава...

Не обръщай внимание на крадците и човечетата с комплекс за малоценност.
цитирай
36. sparotok - БЪЛГАРСКОТО ПРЕВЪЗОДСТВО ПОРАЖДА ЗАВИСТ И ОМРАЗА
15.08.2012 20:09
aristotelis написа:
В “Книговище за прочитане” от 1874 г. Богоров споделя: “Още и до днес между нас има такива учени, на които, дотрябва ли нещо да напишат български, те го сключат изпървом на гръцки, а сетне го превеждат на български” (Богоров 1874/75: 2). Гръцкият език се оказва в ролята на посредник в културната адаптация на българското общество към съвременната буржоазна цивилизация през първата половина на века. Броят на селищата във вътрешността на България обаче, в които гръцкият е доминиращ в училищните програми, е внушителен. През 1830 год. се открива и първият гръцки университет в Атина, който става особен притегателен център за жадните за образование млади българи. Гръцките училища стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи.



Агатий Миринейски пише - Тези, които се сближават с нас и приличат на нас, ние сме свикнали да ги считаме за приятели, но също така сме свикнали ДА СЕ ОТЧУЖДАВАМЕ И ОТВРАЩАВАМЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО НИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ (Т.Е. БЪЛГАРИТЕ).

Един крадец може да открадне царската корона и да се кичи с дрехите на благородника, но пак си остава крадец и вонята му го издава...

цитирай
37. sparotok - !
15.08.2012 20:14
shtaparov написа:
Ако се наложи да сме съвършено искрени и обективни към Харисто- Терес трябва да му кажем,че с тези си коментари той се представя в очите на читателите като един първобитен и безскрупулен простак!


Приятелю, настъпил си едно комплексирано човече по мазола...Истината за българите ще доведе края на мошениците, които ни мразят...

Агатий Миринейски пише - Тези, които се сближават с нас и приличат на нас, ние сме свикнали да ги считаме за приятели, но също така сме свикнали ДА СЕ ОТЧУЖДАВАМЕ И ОТВРАЩАВАМЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО НИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ (Т.Е. БЪЛГАРИТЕ).

Един крадец може да открадне царската корона и да се кичи с дрехите на благородника, но пак си остава крадец и вонята му го издава...


Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12227377
Постинги: 1347
Коментари: 16857
Гласове: 70794
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930