Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2013 15:23 - Геноцидът над белия данъкоплатец
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10372 Коментари: 21 Гласове:
37

Последна промяна: 12.09.2014 08:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Геноцидът над белия данъкоплатец

 

     От доста време в главата ми нахлуват мисли, свързани с деленето на хората у нас в България –  и на можещи да плащат и  на други, които не могат да плащат и за това трябва да бъдат подпомагани, а първите - притискани и изцеждани до край. Липсата на  работеща икономика принуждава администрацията да пълни бюджета основно чрез данъци, такси, акцизи и т. н., а това несъмнено се стоварва върху обикновените хора.

      И така по същество. Как община Пловдив и  кметствата решиха да пълнят своите бюджети?  Едно от перата са  сумите събирани  от гаражните клетки.
     След промените, станали на 10 ноември 1989 година опазването на имуществото на хората не бе гарантирано. Първо започна поставянето на решетки на терасите и прозорците на жилищата на ниските етажи, после, после изникнаха навсякъде из града метални и бетонни гаражи. Не помня имало ли е гратисен период, но се намери един умник от кметство – район”Тракия”, който е предложил – тези преместваеми обекти да се узаконят и да носят пари за бюджета. И така хората притежаващи МПС и поставили такива гаражи трябваше да ги узаконят, като подадат заявление и сключат договор със съответното кметство.

     Последва събирането на месечна такса от 20 лева, после – 30 лева. Тогава се намери политическа партия в лицето на „Съюз за Пловдив”, която аргументирано доказа, че месечната такса в размер на 30 лева за преместваемите гаражи е незаконосъобразна и силно завишена. Това е доказано от справката за разходи, които общината прави за предоставяне на собствениците на гаражни клетки – услуга. Съгласно Закона за  местните данъци и такси, таксата, която общината събира, трябва да покрива разходите й, но не и да формира печалба. В последствие „Съюз за Пловдив”, се ангажира да обори второто  нереално решение на Общинския съвет за събиране на такса от 30 лева месечно.
     
Накратко ще Ви сведа аргументите на адв. Дани Каназирева – общински съветник и председател на „Сьюз за Пловдив”. В своето обръщение отправено към пловдевчани тя пише:

     „Експертизата, назначена по делото  /номер 1364/2011 г. на Административен съд Пловдив/, категорично доказа, че такса – гараж е в пъти завишена и вещото лице посочи следните размери на такси, съобразно разходите на Общината, в отделните райони, а именно: Район „Източен” – 1,95 лв; Район „Тракия” – 1,00 лв; Район”Централен” – 12,53 лв; Район”Южен” – 0,20 лв; Район”Запад”  -6,24, Район „Северен” – районът не формира разходите по таксите за ползване на терен за гаражи.

    След приетата експертиза, за да не изгуби Общината делото, целенасочено и умишлено внасе за гласуване на сесия на Общинския съвет предложението за намаляване на таксата от 30 лева на 29 лева, което беше гласувано от новото мнозинство /ГЕРБ, ДПС и др./, въпреки доказателствата, които представихме и въпреки, че нито кмет, нито неговите заместници успяха да ни отговорят какво точно харчат за поддръжка на гаражните клетки и къде отиват събираните неоснователно милиони от хората. Целта на това решение беше единствено да се прекрати делото, защото ние обжалваме размер на 30 лв, а не новия от 29 лв.        Според нас това е подигравка с хората, но и категорично признание от страна на управляващите, че таксата е в пъти завишена. Единствената възможност, която имаме с оглед на управляващите в града е да не се отказваме и заведем ново дело. Към настоящият момент ние отново заведохме дело, като обжалваме новата такса 29 лв.”

От получения отговор от Община Пловдив – Дани Каназирева е направила и следното обобщение:

     „Разминаването между данните за разходите, направени от районите  по предоставяне на услугата, и данните на голяма община, е драстично. По никакъв начин не може да установи съответствие с посочените данни, включително за ангажиране на служители по услугата 322,5  души за целия град в районните администрации, т. е. По 53 служители в район, които се занимават с услугата.”

     Въз основа на тези констатации адв. Дани Каназирева внася предложение за намаляване на таксата за преместваемите гаражи от 30 на 15 лв., въпреки, че тя трябва да е по – ниска и от 15 лв. Предложението въобще не се разглежда и не се допуска за обсъждане на сесия на Общинския съвет. Защо? Защото не е в унисон с интересите на общината. А да добавя ли с чия собственост се разпореждат, господата, знаят ли, че прилежащите части в жилищните комплекси са съсобственост на живеещите в тях. Или Наредбите и тук ще се променят периодично в зависимост от интересите на определен кръг хора?

    Ще добавя още нещо, че можеш по -  лесно да се разведеш, отколкото до се откопчиш от лапите на  Общината и кметствата. Не дай си боже си останал без работа и нямаш възможност да плащаш тази сума, с няколко административни стъпки идват и безцеремонно вдигат това, което си поставил да ползваш за гараж. Или си прекъснал юридическите отношения с тях, но гаражната клетка стои на мястото, започват процедури спрямо неизвестен ползвател за да те заставят да платиш несъбраната сума, въпреки, че нямаш договор. После следва заповедта за премахването му. 
       Но ако се разходиш до кварталите с компактно население, от което трудно се събират такси и други плащания ще видиш колко незаконни сгради са изникнали, но тях никой не дръзва да събаря. Защо? Защо мерим хората с различен аршин или защото те - другите са електорат, чрез чиито купени гласове отново ще бъдем овластени.

      Задавам си въпроса: В каква държава живеем? Знаят ли те всичките  добрали се до властта, че още древните са го казали, „ако си дръзнал да се поставиш над другите то знай, че ти си им слуга.” Само че в нашата действителност нещата стоят по – друг начин – чрез властта да се обогатяват определени кръгове и личности или да работят за собствените си интереси., а не за хората. Правим нещо показно само за лице,  макар и епизодично за да прикрием действителния си облик.
    Продължавам да разсъждавам над това, нима не можеше нещата да се сложат по – друг начин – да има сигурност за собствеността на хората и да е красива заобикалящата ни среда? Кое попречи на общината да проучи за подходящи терени и започнеше строителство на подземни гаражи  още в началото, когато хората търсеха и търсят защита на придобитото с много труд? А сега късно ли е?

        Защо пиша за това? Протестите  продължават, но какво  целят да постигнат след като не се поставят въпроси за промени в Нормативни документи, които са създадени в ущърб на гражданите. Не са само таксите за гаражите на местно ниво. Там е и определяният процент за  такса смет, който всяка година се повишава,  ами  всичките други такси, които плащаме на различните институции, на дружествата отчитащи топлинната енергия,  таксата за включване при изключена електроенергия, ами лихвите, които всички те начисляват без да имат статут на кредитна институция? И ще се помисли ли най - сетне  за хората като се създават нови работни места. Защо продължава да се върви все в крайностите – сега всичко да е в частни ръце. Вече и на пощите се посяга. Нима нищо не научихме от опита на онези строители на нова България след 1877/78 година?

      До кога българино ще се оставяш да  правят с теб каквото си искат и държавни служители, и администрация  и различните там монополисти? Да стягат примката на шията ти  ежедневно и в хрониките да четеш за хора, посегнали на живота си.

Време е не за протести заради  самите протести или в услуга на други, които искат също да ни яхнат, както си знаят, а да потърсим правата си и поискаме начело на държавата ни да застанат компетентни българи, работещи за интересите на България и народа й.
Ати Милуш - tota

 image

                    адв. Дани Каназирева - общински съветник, председател на ПП "Съюз за Пловдив"









Гласувай:
37



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Това, за което пишеш е в мислите на много данъкоплатци, Ати ...
12.09.2013 17:56
Данъците не са по силите вече на много граждани, малко са тези,
за които това не е проблем. Да, права си - липсата на работеща
икономика принуждава администрацията да пълни бюджета основно
чрез данъци, такси, акцизи и т. н., а това несъмнено се стоварва
върху обикновените хора... и тези суми непрекъснато се увеличават,
а доходите - намаляват. Живеем в един прекрасен град, с богата
култура, история, традиции... а с най- много напуснали страната
млади хора и ниско заплащане ... за съжаление... обедняване...
Един град с толкова възможности, дадености и духовни богатства
би трябвало да има по-добри перспективи, и се надявам да ги има,
да бъдат разрешени някои от основните проблеми, за които пишеш.
От доста години се трупат грешки, които е трудно да се поправят.
Отдавна всички искаме начело на държавата ни да застанат
компетентни българи, работещи за интересите на народа ни.
Слушам баладата за Пловдив ...
Поздрав сърдечен за теб !
цитирай
2. sande - Поздравления за силния и актуален постинг!
12.09.2013 18:57
Ще добавя още нещо, че можеш по - лесно да се разведеш, отколкото до се откопчиш от лапите на Общината и кметствата. Не дай си боже си останал без работа и нямаш възможност да плащаш тази сума, с няколко административни стъпки идват и безцеремонно вдигат това, което си поставил да ползваш за гараж. Или си прекъснал юридическите отношения с тях, но гаражната клетка стои на мястото, започват процедури спрямо неизвестен ползвател за да те заставят да платиш несъбраната сума, въпреки, че нямаш договор.

***
Трябва да се чува постоянно гласа на гражданите! Защото те са под постоянна рапресия от властите и администрацията на различни нива , които со под постоянна репресия, изнудване, притискане, преследване, мародерстване ... Както е красноречивия случай с гаражите, с местата за паркиране - жизнено важни въпроси за стотици хиляди хора! За какво ги избираме? За какво ги наричаме народни представители, общински съветници? На кого служат?
цитирай
3. tota - Благодаря Ви за коментарите и споделянето на разгледаните проблеми!
12.09.2013 19:30
1. stela50 - Това, за което пишеш е в мислите на много данъкоплатци, Ати ...
"От доста години се трупат грешки, които е трудно да се поправят.
Отдавна всички искаме начело на държавата ни да застанат
компетентни българи, работещи за интересите на народа ни."

2. sande - Поздравления за силния и актуален постинг!
"Трябва да се чува постоянно гласа на гражданите! Защото те са под постоянна репресия от властите и администрацията на различни нива... Както е красноречивия случай с гаражите, с местата за паркиране - жизнено важни въпроси за стотици хиляди хора! За какво ги избираме? За какво ги наричаме народни представители, общински съветници? На кого служат?"

Поставените проблеми нямат за цел политическа насоченост или дискриминационен привкус. Въпросите са поставени принципно, списъкът на проблемите може да бъде допълнен с много други примери. Целта на материала е да накара хората да се замислят по тези въпроси, както обикновените, потърпевши хора, така и тези, които имат властта да вземат решения.
Гражданското общество изисква от нас да имаме будно съзнание за бъдещето на България и отстояваме гражданските си права.
Колко актуално звучат думите на поета - революционер Христо Ботев: "Правителството и привилегированите класове у секи един народ ще да мъчат и притесняват сиромахът, ще да поядат неговът труд ще да го държат в невежество, ще увеличават в квадрат и в куб неговите исторически глупости и в заключение на сичкото това ще да го изпровождат да бие и да изтребява брата си или да бъде бит и изтребен от него. Разбира се, че ако да би могли народите да разберат веднаж за сякога де лежат изворите на техните страдания, то тие тутакси се би убедили, че главните и единствените техни врагове са самите техни правителства и онзи клас паразити, които, за да могат да прекарват своят празен и вредителен живот, са станали душа и тяло с тираните и под покровителството на "законите" упражняват принципите на лъжата и на кражбата."
цитирай
4. megg - Какъв контраст
12.09.2013 20:39
между красотата на родината ни, величието на миналото, мечтателността ( в хубавите песни, клипове ) и грозното в държавата, тъжното настояще, скършените от грижи криле ...
Поздрав за силния постинг, Ати!
цитирай
5. tota - между красотата на родината ни, ...
12.09.2013 21:09
megg написа:
между красотата на родината ни, величието на миналото, мечтателността ( в хубавите песни, клипове ) и грозното в държавата, тъжното настояще, скършените от грижи криле ...
Поздрав за силния постинг, Ати!


Мила Мег,

Наистина какъв контраст? И колко силно звучи изразът "скършените от грижа криле..." Ще намерим ли сили да се изправим, Мег, като народ и държава? Ще се роди ли ново поколение, което ще поправи грешките на днешните лъжепатриотари? България е вече само територия...топи се народът ни, топи ...
Тъжна, българска съдба!!
Още Христо Ботев е доловил подхода на Великите при разпореждането им със съдбата на малките народи. "Разделяй и владей!" Но кого? Ето главният вопрос, когото не разбират или не искат да разберат оние, на които е широко около шиите им и на които е почти сякога пълен стомахът. Разделяй народите, разделяй поданиците си, разделяй семействата, разделяй брат от брата, баща от сина и мъж от жена, и ти ще да бъдеш пълен господар над милиони живи същества и ще да плуваш в техните сълзи и кърви като сирене в масло. И наистина, в коя държава силните не държат слабите в ръцете си, богатите - бедните, а управителите - сичкият народ? Преминете сичките меридиани и успоредни кръгове и вижте ще можете ли да намерите изключение из това общо правило....”
цитирай
6. sande - Мег, този контраст е непоносим...
12.09.2013 21:18
Земята на Ботев и Левски ...

На Иван Вазов. На Йордан Йовков и Елин Пелин! На Емилиян Станев и Йордан Радичков

Земята на нашите деди и бащи.

С какви глупости се занимават нашите управници?


цитирай
7. tota - Земята на Ботев и Левски. . . На Иван ...
12.09.2013 22:29
sande написа:
Земята на Ботев и Левски ...

На Иван Вазов. На Йордан Йовков и Елин Пелин! На Емилиян Станев и Йордан Радичков

Земята на нашите деди и бащи.

С какви глупости се занимават нашите управници?



За съжаление, Санде, никой не говори за творците ни. Само новини, новини и зомбиране ...
Един точен анализ на днешната България и обстоятелствата при които е поставена:
Иво Христов: България не е актьор, а декор в театъра на Великите сили
http://mt46.blog.bg/hobi/2013/09/12/bylgariia-dyrjava-ili-teritoriia.1147950
цитирай
8. aip55 - Време е не за протести заради самите ...
13.09.2013 07:46
Време е не за протести заради самите протести или в услуга на други, които искат също да ни яхнат, както си знаят, а да потърсим правата си и поискаме начело на държавата ни да застанат компетентни българи, работещи за интересите на България и народа й.

---------------
Мисля, че това е най-мъдрото решение. Да има компетентни, знаещи и можещи управници. Омръзна ни от безотговорни и неосъзнати хора да ни ръководят и мислят за джоба ни. Много правилно си го казала. Напълно съм съгласен с теб Тоте. Поздрав и дано повече пловдивчани вземат присърце за това, което си написала. Хубав уйкенд!
цитирай
9. tota - Време е не за протести заради самите ...
13.09.2013 11:43
aip55 написа:
Време е не за протести заради самите протести или в услуга на други, които искат също да ни яхнат, както си знаят, а да потърсим правата си и поискаме начело на държавата ни да застанат компетентни българи, работещи за интересите на България и народа й.

---------------
Мисля, че това е най-мъдрото решение. Да има компетентни, знаещи и можещи управници. Омръзна ни от безотговорни и неосъзнати хора да ни ръководят и мислят за джоба ни. Много правилно си го казала. Напълно съм съгласен с теб Тоте. Поздрав и дано повече пловдивчани вземат присърце за това, което си написала. Хубав уйкенд!


Здравей! Не само пловдивчани трябва да го прочетат. Убедена съм, че в много други градове нещата стоят по този начин с гаражните клетки. Въпреки не вписващият им се външен вид с околната среда, администрацията решава, че те могат да бъдат добър източник на приходи за бюджета и за това се съгласява да ги има. От събраната информация от адв. Дани Каназирева е видно разминаване в калкулирането на разходите за услугата в различните кметства и в общината. За такива са посочени - материали, вода, горива и енергия, външни услуги, за данъци и такси и Но и никъде не попаднах на информация - разходи например боядисване на гаражите, за ремонт и поддръжка. Всичко това е за сметка на ползващия услугата. Ами лихвите, кой им дава право да начисляват лихви след като не са кредитна институция?
Не опира въпросът само за заплащането на тази услуга, ами всички други такси. Ами монополистите на топлофикация, ел. енергията, горивата, водата, мобилните оператори, потребителската такса при личния лекар и при всеки следващ преглед при лекар, какво е това? Ами таксите в кадастъра? Ако си пропуснал 2004 година да впишеш имот, следват процедури от начало, които могат да костват минимум 300 лева? Как да квалифицираме всичко това? То е грабителство!!!Тежко и горко на всички ни, ако продължавам да търпим!!
За това трябва да сме единни, да знаем правата си и да ги отстояваме всички заедно!!
цитирай
10. takaini - Мила ,Наси!
13.09.2013 12:54
Поздравления за актуалния постинг!Всичко,което виждаш и споделяш е болно,но то е самата истина!
Има нещичко,което искам да вмъкна в това,защо всичко се случва!?Това е мое мнение и не ангажирам никого с него,но като човек и като лекар,се сблъсквам ежедневно с пораженията от тези влияния върху човешките същества!За всичко,което ни се случва ,има причини и те за съжаление остават незабележими,защото мнозинството не може, не иска или не е запознато с тези наглед "нищожни убийци",които съсипват най-важното-ЗДРАВЕТО ЧОВЕШКО!
Започвам с това,че в България няма приоритетно отношение от хората,от управляващи и от мислещите-че за да има свят-е нужен човек-нужен е здрав човек!В България обаче,с лека ръка се оставя здравето само в нашите ръце-на лекарите и то чак след като то е разбито!Ако човекът сам не разбере,не проумее и не започне да се грижи за здравето-за съхранението на себе си и на хората ОКОЛО него,ако същият този човек си мисли егоистично,че ще прецака някого,за да съществува той-то какво остава от нас!? От нас остават манипулирани и болни същества,негодни да извоюват свободата и здравето си!Стигнахме до манипулирането-а то е най-невидимият меч!От вси страни сме атакувани,за да бъдем манипулирани-в храненето,мислейки,че ядем качествени храни-а те убиват...в работата си-мислейки,че като работим,че извоюваме нещо добро за нас-а воюваме като на война,водеща до стрес,до болести и рак,до генетично увредени българи,раждащи болно наследство!ПУШИМ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО...сякаш отиваме на кладата...а то тя е вътре в нас и ни изгаря тотално!Забравихме за красотата и любовта,за своите герои,своето минало,защото нямаме време за това-или по-точно то не ни се дава,защото хаосът е толкова ужасяващ,че не мислим за най-важната храна-Духовната!Скриват се от нас хиляди невидими убийци,с които ни манипулират и убиват,но никой не мисли и за това,защото дезориентацията до която тези невидими убийци води,не ни позволява да мислим правилно!Това са микровълните!
И ще напиша още нещичко...
цитирай
11. takaini - Тези вълни са основните,използвани по време
13.09.2013 13:04
на Студената война,за да бъдат убивани целенасочени групи от хора или за да бъдат манипулирани!А са навсякъде около нас-мобилни телефони,Wi-Fi,ефирни телевизии,компютри,антенните усилватели,поставени на покривите на сградите,нанасящи промени в генома на клетките ни!
Джени Уилямс от Talk Radio 702 интервюирала Бари Трауър,който като учен и специалист изнасящ хиляди лекции за вредата от микровълните,съобщава за ужасни истини!Но...в България-тези същите антени са сред децата ни,сред нас...на работата...те ни убиват и правят болни!
Дано се замислим!Дано съумеем да воюваме правилно и за правилната кауза!

Здраве и късмет!
цитирай
12. анонимен - "Обикновена демокрация&...
13.09.2013 19:13
"Обикновена демокрация"
цитирай
13. tota - на Студената война, за да бъдат у...
14.09.2013 07:52
takaini написа:
на Студената война,за да бъдат убивани целенасочени групи от хора или за да бъдат манипулирани!А са навсякъде около нас-мобилни телефони,Wi-Fi,ефирни телевизии,компютри,антенните усилватели,поставени на покривите на сградите,нанасящи промени в генома на клетките ни!
Джени Уилямс от Talk Radio 702 интервюирала Бари Трауър,който като учен и специалист изнасящ хиляди лекции за вредата от микровълните,съобщава за ужасни истини!Но...в България-тези същите антени са сред децата ни,сред нас...на работата...те ни убиват и правят болни!
Дано се замислим!Дано съумеем да воюваме правилно и за правилната кауза!

Здраве и късмет!

Благодаря ти, Каталина за споделеното. То отразява вярно нещата от нашата действителност. Наистина за всяко нещо си има причина, но при нас тя е огромна, защото е свързана с начина по който правителствата трансформираха икономическата система и в стремежите си да вземат по - голям пай за себе си овластените, съсипаха националното стопанство. От къща съградиха колиба. А можеше да бъде другояче? Как можеш да поставяш приоритети, като ЗДРАВЕТО ЧОВЕШКО и самият човек, при не работеща икономика. Забравиха се изрази, като човешки фактор, като качество на живота и други. Нима не знаят, че държава без народ е територия? Териториите не стоят празни, те се завладяват от други.
Може би в промените в избирателния кодекс трябва да има точка, като критерий към отправилите се към властта - да обичат България и да работят за оцеляването й!! Не само за себе си!!
цитирай
14. tota - "Обикновена демокрация&...
14.09.2013 07:56
kushel написа:
"Обикновена демокрация"



Каква ти демокрация?? Все в името на демокрация са прилъгвани хората да се увличат по течението на кардиналните промени на обществото, а след това? След това е важно какво се случва???
Тъжна българска съдба... Любен Каравелов пише: "Ние сме родени да кърпиме чуждите дрехи. "
цитирай
15. kasnaprolet9999 - След промените, станали на 10 но...
14.09.2013 16:36
След промените, станали на 10 ноември 1989 година се залъгвахме, че участваме в изграждането на демокрация, а то се оказа, че сме в етап на див капитализъм, при който оцеляват само напористите, алчните, безогледните, хитрите и мързеливите. Проблемите са в нас, хората, а не в социалната системата, която ние създаваме, изграждаме и участваме по някакъв начин. До като повечето от нас гледат да е пълна само собствената кошница и не му пука за останалите, така ще е. След като се търгува с живота и здравето на хората и това става от хора поставени на различни нива по цялата верига-санитар, мед. сестра, лекар, директори на болнични заведения, търговци и производители на лекарства и мед. апаратура, то няма как нещата да се променят който и да дойде на власт. Трябва съзнанието ни да се промени и да разберем, че всички сме свързани по някакъв начин. Поздрави за хубавия постинг.
цитирай
16. bojo12345 - Пишеш за подземни гаражи.....
15.09.2013 03:53
Най новият подземен гараж ,тоя на четвъртък пазара - таксата за месец е 50лв , а
за тези които не са абонати , до 40 минути е безплатно,след това по 1 лев на час.Парко ,- местата са 70 , от които само около 15 са на месечен абонамент.От тези които ползват за кратко гаража на ден рядко се събират повече от 10 - 15 лв.Двама работят на бариерата от 7 до 20 г ,а има и нощна охрана.С тези приходи не се покриват разходите за заплатите и осветлението.
Под новите блокове на Мария Луиза , срещу черквата св.Петка , където подземния гараж е частна собственост , собствениците плащат по 15 лв. месечно на гараж за охрана.
Дори такива гаражи да са на няколко нива , са големи инвестиции и парко- местата ще са скъпи.
Ключа за бараката е другаде - с най ниски доходи сме в Евросъюза!!!

цитирай
17. tota - След промените, станали на 10 но...
15.09.2013 10:29
kasnaprolet9999 написа:
След промените, станали на 10 ноември 1989 година се залъгвахме, че участваме в изграждането на демокрация, а то се оказа, че сме в етап на див капитализъм, при който оцеляват само напористите, алчните, безогледните, хитрите и мързеливите. Проблемите са в нас, хората, а не в социалната системата, която ние създаваме, изграждаме и участваме по някакъв начин. До като повечето от нас гледат да е пълна само собствената кошница и не му пука за останалите, така ще е. След като се търгува с живота и здравето на хората и това става от хора поставени на различни нива по цялата верига-санитар, мед. сестра, лекар, директори на болнични заведения, търговци и производители на лекарства и мед. апаратура, то няма как нещата да се променят който и да дойде на власт. Трябва съзнанието ни да се промени и да разберем, че всички сме свързани по някакъв начин. Поздрави за хубавия постинг.


Точно, Невена, див капитализъм. Не случайно създателите на световната икономическа политика, предизвикали кризата не знаят какво да правят днес - сочи икономически наблюдател на световните стопански процеси, а главният икономист Оливие Бланшар е казал: „…аз наистина не разбирам къде се намираме.“
Това е началото на прозрението, къде да се търси истинската причина за кризата. Ти си доловила нещата, че трябва съзнанието ни да се промени и да разберем, че всички сме свързани по някакъв начин. Или нещата са в самите нас, във всеки един човек, в отношенията ни, а още по-точно в това, че ние, "обществото, намирайки се в пълна взаимовръзка в глобалния свят, не съответстваме на структурата на света, защото оставаме егоисти, протекционисти, които се конкурират помежду си.”
И още, че упражняващите властта трябва да имат волята да работят и в името на обществото, на хората.
цитирай
18. tota - Най новият подземен гараж, тоя на ...
15.09.2013 10:47
[quote=bojo12345] Най новият подземен гараж ,тоя на четвъртък пазара - таксата за месец е 50лв , а
за тези които не са абонати , до 40 минути е безплатно,след това по 1 лев на час.Парко ,- местата са 70 , от които само около 15 са на месечен абонамент.От тези които ползват за кратко гаража на ден рядко се събират повече от 10 - 15 лв.Двама работят на бариерата от 7 до 20 г ,а има и нощна охрана.С тези приходи не се покриват разходите за заплатите и осветлението.
Под новите блокове на Мария Луиза , срещу черквата св.Петка , където подземния гараж е частна собственост , собствениците плащат по 15 лв. месечно на гараж за охрана.
Дори такива гаражи да са на няколко нива , са големи инвестиции и парко- местата ще са скъпи.
Ключа за бараката е другаде - с най ниски доходи сме в Евросъюза!!!
Съгласна съм с твоя коментар, съгражданино. Но ако има отношение към проблемите на хората, нещата могат да стоят другояче. Не да се гледа на тях само като източник на доходи. Подземни гаражи можеха да се изградят още в началото, когато хората търсеха сигурност за собствеността си и можеха да участват и със свои средства, вместо да ги влагат в тези ламарини и бетонни клетки загрозяващи средата в която живеем, отнемащо части от тревни площи, тротоари и други.
Да, ключът за бараката е другаде - с най ниски доходи сме в Евросъюза!!! Така е, за съжаление. Все повече и повече хората ще обедняват, такава е световната тенденция, постепенно средната класа ще се стопява, а у нас такава почти няма. Като разчетеш финансите си за месеца и откриваш, че едвам покриваш разходите си, а какво остава за храна. Прочетох тук в блога материал за едно изследване в Германия колко средства са необходими на месец за храна. Не що много различно от нашите обстоятелства.
- EuroChicago.com: Българската демокрация е*а мамата на цялата нация
http://fascindoo.blog.bg/politika/2013/09/14/eurochicago-com-bylgarskata-demokraciia-e-a-mamata-na-cialat.1148504
Германски публицист: Европа съсипва бъдещето на България
http://harisons.blog.bg/regionalni/2013/09/15/germanski-publicist-evropa-sysipva-bydeshteto-na-bylgariia.1148649
цитирай
19. bojo12345 - За нашите доходи,еврокомисаря Кристин Лагарт казва:
18.09.2013 06:41
Няма проблем още утре в България минималната заплата да стане 500 евро.Защото в други страни от евросъюза , където външният им дълг е в пъти по-голям от този на българите, получават в пъти по-големи заплати !!!
Имаме политици ,който да им удариш по сто тояги на голо,малко ще им са!!!
цитирай
20. planinitenabulgaria - Същите работи ги прави и СОС!
03.10.2013 23:40
Явяваха два изрода периодично по телевизията да убеждават хората, че трябва да плащат за паркомясто пред домовете си по 150 лв. на година, създадоха Център за градска мобилност, чиито директор мутри го самоубиха чрез изгаряне в апартамента му. За това обвиняват един от борда на директорите на ЧЕЗ с прякор Каратиста с месечна заплата 97000 лв, сега в неизвестност,защото е търсен за мокри поръчки. За компенсация при освобождаването му от работата в ЧЕЗ той ще получи между 6 и 20 брутни заплати. Изнудването на тези, които имат автомобили няма край. Започва с т. н. Гражданска отговорност, което означава да платиш на мутрата 200 лв., та ако сториш беля тя да се оправя вместо теб. Сметта също е велико нещо. Вълкът /собственикът на фирмата за чистене на София/ направи МОЛ, после купи Софияленда и го затвори, защото ще го събаря за да прави на неговото място скъпи хотели.
Тук от Общината предлагат и други прелести за водачите - тургане на скоба - 35 лв, репатриране на автомобил - стотак плюс такса паркиране в наказателния паркинг.
А в цялата страна - играчите са едни и същи, защото те са производни на Центъра - бившите служители на ДС, които и днес управляват страната чрез настоящия парламент и правителство.
Но има една мафия в Общините, която по наглост и алчност няма равна на себе си, това са т. н. архитектурни отдели и ДНСК. Единствено етносът като този в Пловдив от Шекермахала, Аджисанмахала и Столипиново е независим от тях. Защото гласуват за ДПС, понимаем Центъра...
Никога в България не е имало такива мошеници. Идвам си от Сърбия, където ходя редовно на туризъм, така мислят и те за нас. Наши престъпници минават през границата и крадат животните им, ловци стрелят по конете им. По същество - разбойниците са от ЕС, потърпевши от кражбите им са не присъединените оше към него страни.
Всичко е абсурд и тази среда култивира антихора, които повече не могат да направят смислена държава. Защото както една поетеса каза, под ничие ребро не тупти сърце.
цитирай
21. tota - 20. planinitenabulgaria - Същите работи ги прави и СОС!
04.10.2013 19:29
Коста, притискат, задушават, изстискват и последното, което е останало у хората. Днес в Пловдив нагла акция - снимките го показват.
175 000 лв. приходи от гаражи в "Централен", погнаха нередовните платци

Read more: http://news.plovdiv24.bg/457374.html#ixzz2glsujQpw

За една седмица две самоубийства на млади хора - задлъжняване и оставане без работа са посочени като мотиви.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12146826
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70664
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031