Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2016 16:32 - ПО МАГИСТРАЛИТЕ – БЕЗ СПИРАЧКИ !
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3424 Коментари: 11 Гласове:
22

Последна промяна: 18.12.2016 16:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПО МАГИСТРАЛИТЕ – БЕЗ СПИРАЧКИ !

 

               Вече 27 години България се разрушава!

И всички ние гледаме като омагьосани. Като парализирани, вцепенени. От време на време по улиците и площадите се появяват шумни тълпи с плакати и знамена. Блокират движението, автомобилния трафик замира за кратко. Гражданите протестират. Застават зад своите справедливи каузи. Телевизите  излъчват тревожни репортажи. Гражданите или протестърите?

Просветва лъч на надежда. И на следващият ден виждаш  .. че всичко си продължава по старому. Разрушителита на България  не спират. Разрушителите на България нямат спирачки

            Ако дойдете в Пловдив до магазин „Мондо”, не пропускайте да отправите поглед към мястото зад него. Там, където до преди месец  все още беше бившето Военно интенданство.  Сега е строителна площадка.
          
Вместо да бъде отдадено от Министерството на отбраната  под наем на фирми, тази апетитна хапка беше погълната, все още, незнайно от кого. Пред очите ни всичк
о беше разрушено, но най – тъжната гледка беше отсичането на дървета, дори и част от тези, които бяха около оградата.

           Поводът да седна да напиша това, бе днешната гледка. Бяха повалили и иглолистното дърво. За мен, сякаш бяха убили човек. Не можеха ли да го изтръгнат с корените и засадят на друго място или  отрязано  да го подарят  на някоя организация  за украса по повод  предстоящите новогодишните празници? Не можеха...

           Пловдив е горещ град. Лятото трудно се понасят горещините. Това изисква да има растителност навсякъде, където е възможно. Налага  всяко дърво да бъде опазвано. Защото, освен за епизодични залесявания в район „Тракия”  и около къщичките на Костова - Гърневска, не съм чула за никаква голяма залесителна акция от години. Климатът изисква града да бъде опасан с растителност и още на всяко място, където може да има дърво,  да се засади. Вместо това, ремонти на улици и строителство на сгради...Където се обърнеш сграда до сграда ..В някои квартали, съседите,  могат да си пият кафето от балконите.

              Другят проблем е  на района.  Преди да дойде 10 ноември, имаше отредено петно за детска градина. Взеха  го първите „демократи”. По точно – съпругите им - Костова и Гърневска. На това място те построиха къщичките си за сираци, а в последствие – приют и център за временно настаняване (поне така пише на табелата на едната къщичка. ) Това можеше да се построи и на друго място, а не да се отнема отредения терен. Но, силните на деня – нямат съображения.  Детска градина „Арлекино”, вече към ДГ”Чайка”,  все още е в подблоково пространство. Ръководството, често  е притеснявано от МО, да освободи жилищата, за  да бъдат продадени.  Градината беше запазена, благодарение на подписката на живущите в района. И сега, когато се освободи  новия терен,  на разрушеното  вече Интенданство,  можеше да се  помисли отново за  детска градина и площадка за децата.  Но вместо да се мисли за това, (дали се интересува някой за децата), питаме се, кой ли е спечелил търга,  а  така също и какво ще се строи? Пълно мълчание... Носят се  слухове, че ще се строят  жилищни сгради от спечелилите търга.  Но жилища има достатъчно в този район при това непродадени, на мястото на бившата Ремонтна база, (също бивша собственост на МО )  строят се нови и срещу Галерията.(също на земя за военни нужди, отреждана преди време) 

            По този повод надникнах в сайта на МО.  Това, което видях не може да се опише и изброи . Обява до обява  за търгове за ПРОДАЖБИ на недвижими имоти – частна държавна собственост, в управление на Министерството на отбраната. Продължава разсипването...                И се питам и питам?  До кога разрушителите на последната (да пази, Господ!) българска държава ще продължават с действията  си да я довършват?  Клетва са давали. Или това няма значение.                На кого служат? Служители на дявола ли са, та продължават разрушителната си дейност? Въпросът е дали България ще удържи на този натиск отвън и на ерозията отвътре. Какво ще остане? Къде са се скатали  депутатите и политиците, управниците? Има ли българи между тях да дръпнат спирачките и спрат разрухата и ограбването на България.  Няма ги?             А, къде са ни орлите?

   Боже, пази ни България!

            Ние не можем да я опазим!

 

 image










Гласувай:
22



1. sande - Тревожни въпроси ...
18.12.2016 17:03
В началото на 20-ти век дядо Йоцо, слепият старец, герой на разказа на Иван Вазов "Дядо Йоцо гледа" приветства нова България от скалата в Искърския пролом. Сега ако го погледнем, сигурно ще го видим в белокаменния паметник на същата скала. В лявата си ръка стиска каскета, а с дясната ръка се кръсти. Това ли е новата България в 21-ви Век?!
цитирай
2. tota - В началото на 20-ти век дядо Йоцо, ...
18.12.2016 17:49
sande написа:
В началото на 20-ти век дядо Йоцо, слепият старец, герой на разказа на Иван Вазов "Дядо Йоцо гледа" приветства нова България от скалата в Искърския пролом. Сега ако го погледнем, сигурно ще го видим в белокаменния паметник на същата скала. В лявата си ръка стиска каскета, а с дясната ръка се кръсти. Това ли е новата България в 21-ви Век?!


Да, наистина ще се кръсти, дядо Йоцо. На изкопаната пропаст между лъскавото на висините и срутващото се там долу в низините ....бавно, постепенно умиращото...Ще види МОЛ до МОЛ -а, болница до болница, аптека до аптека...и умиращи села...И за войската ще попита? И ще се моли на Господ, да пази България!
цитирай
3. kuschel - Бесен съм и не мога да се примиря, но ...
18.12.2016 20:20
Бесен съм и не мога да се примиря, но движещата сила на всички бунтове - младежите са парализирани от нихилизъм и чалга.
цитирай
4. tota - Бесен съм и не мога да се примиря, но ...
18.12.2016 21:38
kuschel написа:
Бесен съм и не мога да се примиря, но движещата сила на всички бунтове - младежите са парализирани от нихилизъм и чалга.


Подадохме сигнал, когато започнаха да режат дърветата, и то орехи. Казаха ни щом имотът е частен, нищо не може да се направи. Доколкото сме информирани има изисквания, които всяка община е въвела и трябва да има разрешение за това. За конкретния случай нямаме информация. Опитахме се да подадем информация в общината и кметството, когато събориха оградата, нито един телефон не отговори. Оказа се, че откривали новопостроената детска градина "Чайка". Обърнахме се към фирмата с техниката. Реагираха на сигнала и разчстиха тротоара.
За съжаление това не са единствените случаи. Днес в новините съобщиха за подаден сигнал в района на Царево за унищожени дюни. Реагирали след свършен факт. Подобна ситуация и в Бобовдол - изпратен багер, който разрушил складове без никакво разрешение и чужда собственост при това. Всеки си прави каквото поиска щом цари безнаказаността.
Колкото до младите хора, те нямат мотивация, обезверени са. А тези, които се стараят, усъвършенстват напускат страната ни.


цитирай
5. miaa - Съпричастна съм, към споделеното,Tota!
19.12.2016 13:04
Болезнена и дълга тема! Хуубав, слънчев ден!
цитирай
6. tota - Болезнена и дълга тема! Хуубав, ...
19.12.2016 13:30
miaa написа:
Болезнена и дълга тема! Хуубав, слънчев ден!


Тъжното от всичко това, което се случва около нас, е че няма мисъл за обществото, за едни или други негови потребности. Тук живеят много млади семейства. Не е без значение дали детската градина или ясла ще е близо. Няма де се изисква време за родителите при воденето, оставянето и прибирането на детето. Но, кой мисли за това? В България няма демографски проблеми. Можеше да се помисли и за частно детско заведение. Ясна е целта, лично обогатяване. От обществото за отделни, приближени хора. Тази плоча с обществените поръчки и проджбата на недвижими имоти – частна държавна собственост, в т. ч. и в управление на Министерството на отбраната се върти вече 27 години. Няма кой да дръпне спирачката!

Слънчев ден и за теб, Миа!
цитирай
7. stela50 - Всеки ден, сякаш по спешност се унищожават
19.12.2016 19:28
красиви кътчета и свежо зелени пространства...
собственици си ограждат площи, но когато нещо се случи -
няма собственици, търсят се през девет планини в десета.
Възмутително и тревожно алармиране, съжалявам, боли ме
за вечнозеленото дърво... как може... и защо ??!!
Да се нядяваме, че Новата година ще донесе малко по-светли
новини и разумни действия...
Поздрав, Ати !
цитирай
8. tota - красиви кътчета и свежо зелени п...
19.12.2016 20:06
stela50 написа:
красиви кътчета и свежо зелени пространства...
собственици си ограждат площи, но когато нещо се случи -
няма собственици, търсят се през девет планини в десета.
Възмутително и тревожно алармиране, съжалявам, боли ме
за вечнозеленото дърво... как може... и защо ??!!
Да се нядяваме, че Новата година ще донесе малко по-светли
новини и разумни действия...
Поздрав, Ати !

Танечка, понякоги си мисля, че не е нормално човек да страда за растителността. Но, аз ги приемам като живи, като част от нас. Какъв би бил животът не без растителността, зелените площи? Пустош! А в планините, какво се върши?
Богът Мамон е и демон. Примамва овластените, силните на деня , които почитат материалното богатство и алчносттта. От това няма спасение. Иска се още и още, и още...докато шепа пръст затвори ненаситните им очи.
Да живеем с надежда, че все още има истински българи, които да милеят за род и Родина! Дано те дойдат на власт и бъдат мъдри държавници! Да се надяваме!
Поздрави и от мене!
цитирай
9. nbrakalova - .
23.12.2016 12:05
"ГОСПОД ДАВА, НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА" - казвал някога мъдрия ни народ.
Т.е. отговорността по опазването не е само на Господ, а и на човека, който Той създал подобен на Него - с РАЗУМ, за да взима правилни решения. Само че мотивите с времето се менят... А тях също е работа на човека да си ги възпита и опази.

България се руши от десетилетия... - духовно и архитектурно.
цитирай
10. tota - "ГОСПОД ДАВА, НО В КОШАРА НЕ ...
23.12.2016 22:09
nbrakalova написа:
"ГОСПОД ДАВА, НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА" - казвал някога мъдрия ни народ.
Т.е. отговорността по опазването не е само на Господ, а и на човека, който Той създал подобен на Него - с РАЗУМ, за да взима правилни решения. Само че мотивите с времето се менят... А тях също е работа на човека да си ги възпита и опази.

България се руши от десетилетия... - духовно и архитектурно.

Благодаря Ви, nbrakalova !
Точно, много точно е всичко споделено в коментара. Споделеното от мен е една малка частица от всичко случващо се...Щом не можем да я опазим сами, остава ни да се надяваме на Бог.
Светли празнични дни!
цитирай
11. nbrakalova - "Всичко с времето си"...
23.12.2016 22:21
Жертва сме на времето, което сами допускаме в своята хуманистична самонадеяност. И когато се стигне дъното, хората се сещаме, че има нещо повече от нас и че сме зависими същества. А колко просто е: "Но ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде." (Яков 1:5) Защото в Закона за причина и следствие няма изключения - всичко има цена и колкото и да е скъпа, тя се изплаща. За съжаление в повечето случаи я плащат невинни. Наистина остава ни да се надяваме на Бог, но не бива да забравяме, че Той никога и никого не насилва с препоръките Си и намеренията Си, колкото и да са за добро. :)
Весели и спокойни Рождественски и Новогодишни празници и за Вас!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12149519
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031