Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 21:18 - Проф. Юлиан Вучков: Вдовицата на Методи Андонов бе любовница на Калоянчев и се ожени после за Слабаков - явно си е падала по посредствени мъже
Автор: slivenplus Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 13072 Коментари: 2 Гласове:
5



image   Лили Иванова не е обичала никого истински Проф. Вучков е култов коментатор и анализатор в много области на културата, естетиката и морала. Телевизионната легенда е тънък познавач на човешката душевност, така че репортер на „ШОУ” с любопитство го провокира по темата за любовта, секса и интимните компромати, които напоследък заляха публичното пространство.

- Проф. Вучков, как бихте коментирали модата известни жени да бъдат с по-млади или пък с много по-възрастни от тях мъже?
- Всичко е въпрос на интелигентност. Ние, българите, сме доста консервативни спрямо разликата в годините между жената и мъжа. На Запад не е така. Ще ти дам пример с Чарли Чаплин и 30 години по-младата му съпруга. На въпроса как живее с него, тя отговаря, че не познава по-голям гальовник и палавник от него.

- Лили Иванова например като че ли си пада по по-млади мъже...
- Лили не е обичала, според мен, никого истински. Когато една жена се впечатлява само от много млади момчета, тя според мен търси приключението, флирта, ефектното събитие, което ще я направи още по-популярна, а не дълбоката привързаност и любов.

- Категоричен сте, че не е обичала никого?

- Признавала ми е, че е обичала искрено и дълбоко само Ванко Пеев. Сигурно защото той е надарен музикант и е най-интелигентният от нейните партньори. Баща му е професор, което не е без значение. Лили идва от провинцията и тия неща я привличат – увлича се от по-аристократичните хора, с по-изискано, светско поведение. Това е причината да запази Иван Пеев в един от най-скъпите се спомени.

- А дали увлечението по “агнешко” не е някаква носталгия по младостта при застаряващите жени?
- Донякъде да. Докато бях професор, общуването със студентската аудитория ме подмладяваше душевно – връщаше ми жизнения тонус, енергията, оптимизма от младежките години. Буквално забравях, че вече съм в една напреднала възраст. Връзката с един млад мъж е хляб, храна за една популярна жена, особено когато тя е суетна. Лошото е, че нашите известни хубавици, понеже простотията у нас е голяма – бих казал, балканска, тези жени се събират все с глупави момчета – плоски, неграмотни, в някои случаи – буквално безделници, и оттам идва разминаването.

- Чочо Владовски не беше безделник...
- Може да е приличен певец, но беше много голяма посредственост в сравнение с Лили.

Гаргов също тя го носеше на гърба си.

И той беше една банална и сива история като певец. По-добър е като композитор, отколкото като певец.

- Много певици от времето на соца, включително и Лили, имайки предвид брака й с Янчо Таков, се женеха за синове на членове на Политбюро...
- Говориш за Йорданка Христова и Богдана Карадочева, предполагам, но те и двете са талантливи. По принцип в тези случаи се обезпечава бърз успех в кариерата. Жените отиват на такива бракове за ранна слава, като се осланят на връзките. Има такива в целия артистичен свят. И днес ги има. Нона Йотова, която е направо една бездарница и няма нищо общо нито с театъра, нито със забавната музика, успя да направи впечатление само благодарение на ген. Бонев, който непрекъснато я пробутваше навсякъде и създаваше изкуствен шум около нея. Аз не мисля, че Богдана Карадочева е имала нужда от някаква политическа подкрепа, за да се наложи като певица – тя е надарен човек. И до днес е ненадмината в шансона у нас.

- Много певици от миналото все се оплакват, че са били ощетени и преследвани по Живково време...
- Това е едно безподобно надуване на фактите, което го прави и твоята приятелка Стефка Берова. В безброй интервюта тя повтаря, че са я преследвали заради баща й. А тя беше популярна много повече по Живково време. Блестеше в дуета с Марчинков тогава, а не сега.

- Какво ще кажете за друга дуетна двойка – Катя и Здравко от „Ритон”?
- И там, както беше и при Стефка и Данчо Марчинков, жената, в случая Катя, изглежда значително по-възрастна от мъжа си. Здравко и досега има момчешки вид. А Катя вече има вид на една ефектна, но доста натежала и определено възрастна жена. В замяна на това пък дуетът се държи изцяло благодарение на нея. Тя има гласа. Като творец тя е силната, а Здравко е плахо нейно допълнение.

- Сещам се за още една двойка – Развигор Попов и Мими Иванова...
- Те според мен са най-очарователната двойка в цялото съсловие. Легенда е това, че се карат дълго и жестоко. И двамата са много емоционални, темпераментни, импулсивни – бързо избухват, но и бързо им минава. Според мен Развигор до ден-днешен обожава жена си, макар че ненавижда някои от нейните недостатъци – например

нейната деспотичност.

Дразни се от нея, но пък харесва момичешкото в Мими – палавото, игривото. Мими е много женче – може да реве и да крещи, но и да чурулика и да шепне; да говори с тънкото на гласа си, така както и пее. Всъщност никоя друга певица в България не може да взима такива високи тонове.

- Много секскомпромати разтресоха напоследък властта. Ето сега падна главата на Лъчезар Иванов, изпоразведоха се заради любовниците си сума политици...
- За лошия брак на Лъчезар Иванов с жена му аз обвинявам не него, а нея. Аз я питам тая жена има ли очи, уши и способност да мисли. Трябвало е да разбере от много отдавна, че съпругът й е некачествен. Ние се уверихме в това отдавна – че е лицемерен в политиката, че допуска нечисти игри и т.н. Защо ще го плюе след свършен факт?! Сега това е недостойно. Защо не се е разделила навреме с него?!

- А не забелязвате ли как половината ни елитни политици се развеждат и се женят за жени, част от които са в категорията „чалга”?
- Първо, 70 на сто от фолкаджийките са проститутки. Това са жени, които приказват и показват, че обичат честата смяна на мъжете, че нямат сили и нерви да се задълбочават в дълбоки връзки. И оправдават това свое развратно отношение към любовта с това, че за тях била най-важна професията. Това хич не ми звучи убедително. Имат взимане-даване и с мутри, и с бизнесмени, и за съжаление - и много яка поддръжка от държавната власт.

- Има мъже, които буквално колекционират красавици...
- Всеки ден се пише за развратниците Коко Динев и Христо Сираков. Откъде-накъде?! Какво ме интересува мене, и всеки свестен българин, живота на тези абсолютно празни хора, които нямат в себе си нищо друго, освен пари. Искам те да докажат дали са ги придобили по законен начин тия камари от банкноти за любовниците си. Търкалят в пресата някакви словесни тъпизми, от които човек разбира, че имаме работа с двама мъже, които са си въобразили, че са някакви природни феномени в секса, че едва ли не са някакви природни избраници, изключения. Въобразяват си, че могат да скрият застаряването си чрез фукане, и понеже са изкукуригали,

смятат, че са голямата работа - както с горната, така и с долната си „глава”.

Като дълго употребявани инструменти са и двамата. Могат да привлекат само празноглави и глупави дами, или пък хитри преследвачки без духовни интереси. Не им ли е неудобно да лягат често с жена, която ги ненавижда и им се отдава заради скъпите подаръци?!

- Вие нагазихте с много хъс тия двамата, но не е ли по-ярък образът на Митьо Пищова като развратник?
- Пищова за мене е клинично явление. Изумен съм, че е обсебил нашите медии. Явно ръководствата им са прости и плиткоумни, щом си въобразяват, че той е голямо забавление за масовата аудитория. Не си дават сметка, че той не развеселява, а отвращава хората. Един тлъст шопар, безформен и разгащен, лошо облечен – защото той може да има пари и да купува маркови дрехи, но те не отиват на туловището му. Той е като превтасало тесто, което направо се излива от коритото. Толкова, че се чудим как да го „съберем”, за да се отървем от него. Маниак, който говори безотговорно и се представя като Господ Бог, а има в речника си само ругатни, псувни и сладникави приказки с умалителни имена. Прилича ми на оня, също маниак, покойния дядо Стефчо. И той беше един лигав дъртак. Велик маниак.

Дървеше се безвкусно и гнусно.

- Според специалисти в основата на деформираните представи за любовта и секса стоели властните майки. Слухове приписаха като причина за раздялата на екранната двойка Венелин Петков и Гена Трайкова ревност от страна на неговата майка...
- Ако поне половината от тия неща, които се пишат за тях из медиите, са верни, аз направо ги съжалявам. Те ту се обичат, ту се мразят, ту се карат, ту се събират и се терзаят, когато са разделени. Хора, които просто не знаят какво искат. Детински работи, а са вече на доста години!

- Не бяха ли в сходни взаимоотношения Сергей Станишев и Елена Йончева?
- Ама разбира се. Двойката Йончева - Станишев е много интересна за коментар. Аз трябва да ти кажа, че тази двойка е

един от най-безумните случаи в историята на съвременната българска любов.

Те двамата са две напълно противоположни и толкова несъвместими същества, че би трябвало даже и на гости да не си ходят! Те не са подходящи и приятели да бъдат. Първо, Елена е стопроцентова мъжкарана. Не казвам, че тя не е пълноценна жена. Като чета нейни интервюта, аз изпитвам чувството, че тя мре да има една дълбока връзка с мъж. Каквато не знам дали е срещнала и дали изобщо ще срещне. Нейната линия на поведение и начин на мислене е неприятно натраплива. Нямам усещането, че може да бъде достатъчно нежна, мила и деликатна. Вижда ми се по-рязка и по-агресивна, отколкото една жена трябва да бъде. В същото време Сергей Станишев е обратният случай. Той е сладникав, зализан, с бебешко лице и не излъчва мъжественост. Не искам да го обвиня, че е обратен – не говоря безотговорно, когато нямам доказателства. Затова приемам, че е съвсем нормален мъж. Но маниерите, интонациите му, изразът на лицето му – всичко говори за нещо сладникаво и плъзгаво.

Ти много пъти си ме питала за Бойко Борисов, и аз съм ти казвал, че за него са гласували доста повече дами, отколкото мъже. Лично съм срещал безброй жени, които не само са върли негови почитателки, но и агитаторки на ГЕРБ заради Бойко. Някои направо се задъхваха и почервеняваха по време на изборите. Очите им пламтяха, като изтъкваха неговите качества,

половината от които той не притежава.

- Много качествени жени не успяват да намерят „дуетната” си половинка в живота, макар да са умни. Диана Найденова например е била с мъж, който преди да се самоубие, е водил доста лекомислен начин на живот. Нима не е разбрала това жената, известна като Акулата?
- Бързо се е оженила за него. И това е може би единственият случай, когато е действала емоционално, а не с логиката си, защото според мен тя е един напълно бездушен човек. Лишена е от всякаква тактичност и деликатност. Тя се държи като повече мъж от мъжете.

- Казвал сте ми, че в миналото много сте харесвал артистичната двойка Емилия Радева – Любомир Димитров...
- Да, много ги харесвах. Те се обичаха, макар че бяха противоположни като характери. Формулата за успех в любовта и в брака е той и тя да бъдат напълно духовно сродни, но различни като характери. В щастливия брак характерите по-скоро се допълват, отколкото да си съответстват. Ако той е предприемчив, настъпателен, тя да е разумна, тактична. Такъв беше случаят с Емилия и Любо. На моменти тя беше плашещо разумна и уравновесена. Много трудно можеш да я отклониш от правилата. Докато той беше силен актьор, но в сравнение с нея – слаб човек.

Не можеше да овладее пиянството

и робуваше на настроенията си. Емилия, обратното – винаги разчита и до ден-днешен на желязната си воля. Непоклатимо волева е и гони нещата си до дупка. Любо беше непостоянен човек, но тя много го обичаше. И според мен беше влюбена повече в неговия голям, огнен талант. И хубав мъж беше Любо – беше много мъжествен и много ефектен на сцената.

- А помните ли двойката Виолета Гиндева и Емил Джамджиев?
- Те бяха много различни. Валя Гиндева беше много хубава, много женствена. Но и много деспотична, каквато е и до ден- днешен. Емил беше по-авантюристично настроен, по-разкрепостен и по-свободен в житейското си поведение. И затова предпочете Албена Чакърова, която по-го устройваше, защото беше бохем като него. Макар че Виолета беше много любвеобилна и излъчваше секс, особено в по-младите си години.

- Как се променяше във времето отношението на властта и държавата към любовта, брака и секса? По времето на соца доста хора са били наказвани за “битово” разложение...
- Да, тогава БКП много се месеше в семейните отношения и често забраняваше браковете да се разтрогват, дори когато те са лоши. Особено когато ставаше дума за партийци. Това беше брутално посегателство върху личната свобода на човека. Тогава се пазеха от секс-скандали и знаменитостите – независимо в коя област на културата. А сега демонстрират. Сега се пъчат, че са полови атлети и големи любовници. В ерата на демокрацията се предполага по-голяма свобода и ненамеса в личните работи на човека. Но какво беше учудването ми, когато само няколко години след 89-а цялата медийна среда започна да се мушка под юргана, в креватния живот на хората, и то с недопустима наглост! Мре журналистическата гилдия да изкара съпружеския живот мръсен и гнусен. Да пише как съпрузите си изневеряват, злепоставят и т.н. Не че няма такива случаи, но медиите прекаляват. И сега, какво е това шумене около така наречената Дарина Павлова?! Да ни занимават всеки ден, от сутрин до вечер с нея, след като тя е пълна простачка,

вдовица на един гнусен бандит, наречен Илия Павлов,

и преспала с престъпника Берлускони, известен като гадняр, педофил и държавен диктатор с кръчмарски обноски, касапски прояви и с почти свински вид?! Берлускони е чудовище. И тя е чудовище, доколкото непрекъснато ламти за секс – явно разгащена в креватната област, и, от друга страна, непрекъснато иска да се показва, да се изказва, да се изявява и изтъква като изключение от природата. Коя е тя?!

- Дарина е бивша актриса. Като театровед да ви попитам - коя беше най-сексапилната артистка у нас? Мнозина сочат Невена Коканова...
- Не. Тя беше посредствена актриса, поне според мен. С една успокояваща, но не и вдъхновяваща хубост. Беше монотонна, равна актриса, безпомощна в театъра и по-добра в киното, само защото изглеждаше добре на екрана. Коканова провали образа на Ирина от „Тютюн” – превърна я в обикновено дупнишко провинциално момиченце. А тя е дама, смайваща чужденците европейка.

- А на какво дължи славата си Катето Евро – не ли пак на сексапилно излъчване?
- Тя е образец за грозотия, злобарство и войнствена простащина. Чудя се откъде има това самочувствие да се самоизтъква и да се самопрепоръчва. И да дава мнения за хора, след като тя самата е едно

невежо, озлобено и впиянчено същество.

- Казват, че Стоянка Мутафова е имала сексапилно излъчване...
- Да, Стоянка беше апетитна жена. Тя беше от екзотичния тип жени – налята, наситена, с мощно женско излъчване. Аз бих казал - и сексуално, макар да не е мой тип. Нейчо беше изключително влюбен в нея. Той можеше да се ожени за много други хубави жени, но избра нея.

- А Киселички ли беше най-сексапилен сред известните мъже?
- Не. Той беше много влюбен в жена си Ренета и понеже я ревнуваше, още повече засилваше пиенето. Един от най-харесваните мъже беше Андрей Чапразов. Той беше много представителен, а в същото време - забавен и духовит.

- Вярно ли е, че много актьори са били влюбени в Цветана Гълъбова – вдовицата на Петър Слабаков?
- Цветана беше много хубава жена още като студентка в класа на Боян Дановски. Бяха състудентки с Емилия Радева. Цветана все играеше централни роли на хубавици. Но бракът й с Методи Андонов беше абсолютно несполучлив. И безплоден. Те бяха много различни. Методи може да е роден на село, но имаше светско, европейско поведение. Като ходеше по улиците, все едно танцуваше – с една плавна походка, говореше с една премерена интонация... А Цеца беше рязка и груба. Не е глупава. Чета напоследък нейни неща, в които има доста мъдрост. Но фактът, че имаше любов с Калоянчев и че се омъжи за Слабаков, говори че има природна слабост към първичните и първосигналните мъже. Докато бяха женени двамата с Методи, дълго време си имаха свой самостоятелен живот. Той дълги години беше с Елена Райнова, а тя – с Георги Калоянчев. После се омъжи за Петър Слабаков.

- Но пък вижте какъв здрав брак има Калоянчев със съпругата си Валя!
- Той я обича много, защото тя цял живот му е прощавала всичко. Никога не го е притеснявала. Според мен добрата интуиция й подсказваше, че трябва да бъде по-великодушна в съжителството си с един голям артист. Усещаше, че актьора не може да го вкарваш в „рамка”.

- Защо според вас Йосиф Сърчаджиев – една легенда за зрителите, така привлече разочарованието на хората с нежеланието си да приеме за истинска своя дъщеря Александра? Все пак любовта му с майка й е била обществена тайна...
- Аз смятам, че той буквално се страхува от жена си Райна – от нейната властност и деспотична амбиция да бъде фактор в живота на една звезда, каквато не е тя, но е той.

Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА


Тагове:   мъже,   Юлиан,   методи,   ожени,   Калоянчев,


Гласувай:
5



1. анонимен - аська для телефона oxich
13.02.2012 19:47
http://icqmobilephones.net/ - скачать бесплатно аську для телефона
<a href="http://icqmobilephones.net/">аська для телефона нокиа</a>
цитирай
2. toninabog - Поздрави!
29.12.2019 18:20
Великолепно интервю!!!
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031