Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2017 10:33 - Питката на Дочи
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 2093 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 26.06.2017 00:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ето ме пак,привет-мрювет!Доживяхме и до този празник-30 години "бракуване"!!Усмивки,усмивки!Имам си нови виртуални дружки...весели,с чуство за хумор,но чуство за правдивост,не влияещи се от измислиците в Нет-а!Обичам ви!Събра ни обичта към един нетрадиционален,скромен и всеотдаен турски актьор,далеч от светската шумотевица и светлините на рекламите.Оказва се,че с някои от тях имаме и друго хоби-кулинарията!Предлагам ви сега едно прекрасно тестено изделие-Питката на Дочи!Направих я да отбележа своя празник и в момента така приятно ухае,че не устоях на изкушението и я разчупих...И така,пригответе си около 1 кг от фино бяло брашно,2 яйца  и един жълтък за намазване,100 гр масло,200 гр кашкавал и малко сиренце и 200мл вода топла с едно кубче мая в нея...1 с.л. сол и 1ч.л. захар.Това е като че ли...В големия съд,в който си замесвате тесто изсипвате повече от половината плик от брашното,там вътре и 2-те яйца аз сложих и белтъка на третото,топлата водичка с маята,тук да отбележа,ако нямате кубче,сложете суха,но в брашното предварително я разбъркайте,като имате предвид,че с 1 пакетче суха мая се прави половин кг тесто,сложете солта и захарта и си замесете мекичко тесто,като...ако не умеете да месите,просто го удряйте 50-ина пъти о масата и ще стане!Оставете го малко на топло да втаса,Дочи каза:включвам фурната на 50 и готово!Е,аз направих точно така,че времето ми е малко,трябва до 11 да отида на лозето с питката...След това разточвате на правоъгълник тестото и с четчица намазвате с разтопеното или размекнато масло.поръсвате с настърган кашакавал,сирене натрошавате и навивате на фитил.после...после вземате намазнената тепсийка-по-височка ако имате-режете на филийки от 1 сантиметър този фитил и ги обръщате да легнат.редя ги като маргаритка,понеже не ми работи фантазията тази сутрин...а вие проявете си вашата,включете пак на слабо за да втаса това чудо и после какво направих...Извадих вече хубаво надигналата се питка и намазах с разбития жълтък с една лъжица прясно мляко,хууубаво намазах навсякъде,поръсих сусам и маково семе ия сложих да се пече,като фурната включих на 200 градуса!Това е!Благодаря,Дочи,вече я опитах,няма по-хубава питка,моята кашкавалената е подобна,но там защо ли има прясно мляко,повече яйца...твоята е супер!imageimageimageimage



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - С голямо закъснение - честит юби...
10.06.2017 10:39
С голямо закъснение - честит юбилей! Пожелавам ви сто години заедно все така - в здраве и сговор, с топлина в душите, с внуци и правнуци, с обич и късмет!
А питката е невероятна - ще я пробвам веднага, щом се прибера - сега съм за малко морска:)))
Прегръдка с обич, мила Галя! Весело лято!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 528646
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 699
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031