Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2011 22:20 - Рибено масло - как да го изберем?
Автор: zdrave9 Категория: Други   
Прочетен: 68500 Коментари: 7 Гласове:
3

Последна промяна: 26.01.2011 22:25


 

ПОЛЗИТЕ НА РИБЕНОТО МАСЛО

 

Рибеното масло, съдържащо в себе си Омега-3 мастни киселини, е хранителна добавка, която е изключително полезна за здравето. Това се дължи предимно на съдържащите се в рибеното масло Омега-3 основни мастни киселини – това са предимно ейкозапентаенова (EPA) и докозахексаенова (DHA) киселина.

Ето някои от основните ползи на рибеното масло:

 

-         Рибеното масло подобрява сърдечно съдовата система, понижава лошия холестерол и същевременно помага за увеличаването на полезния холестерол. 

 

-         Рибеното масло предотвратява съсирването на кръвта и предотвратява натрупването на плаки по стените на артериите.

  

-         Рибеното масло помага за намаляването на възпалението и болката.

  

-         Рибеното масло помага за подобряване на мозъчната функция, допринася за правилната работа на мозъка, като подобрява паметта и усилва концентрацията.

 

-         Рибеното масло възстановява изключително важния баланс между Омега-6 и Омега-3 мастните киселини. Според редица авторитетни източници адекватното съотношение е 1:1 (и такова вероятно е било в зората на човешката цивилизация), но днес заради нерационалното хранене и особено заради ниското ниво на консумация на риба то е между 20:1 и 50:1!


-         Редовният прием на рибено масло и Омега 3 киселините предпазва от сърдечни заболявания, рак, депресия, артрити, Болестта на Алцхаймер, диабет и язва.

Също така, трябва да се има предвид, че възстановеният баланс на Омега 6 и Омега 3 подпомага ефективното горене на мазнини. Това е страхотна новина за борещите се с излишно тегло. Обратно на широкоразпространеното схващане, че от мазнини се пълнее, рибеното масло прави точното обратното – не само подпомага спортния режим и диетичното хранене, насочени срещу наднормените килограми, но и потиска апетита, като стимулира производството на холецистокинин – хормон, който изпраща към мозъка сигнал за засищане.

 

КАК ДА ИЗБЕРА РИБЕНО МАСЛО?

Купуването на рибено масло може да бъде объркващо, тъй като всички производители твърдят, че тяхното рибено масло е най-доброто. Това е разбираемо. Но същевременно не е възможно всички да са най-добрите или дори просто добри. Така че как да направите избор? По долу представям няколко прости критерия по които всеки може да направи най-правилния избор и ще е спокоен, че е получил най-доброто за парите си: 

1.      Прочетете внимателно съдържанието на продукта, за да видите какво е съдържанитео му на Омега-3 (EPA и DHA). Това, че в една капсула се съдържа 1 грам рибено масло не означава, че целият този грам е Омега 3. Търсете рибено масло с по-голямо съдържание на Омега-3 мастни киселини. Същевременно обаче не купувайте рибено масло с изключително висока концентрация на Омега-3 (над 80%) – при изследвания е доказано, че при такива концентрации на Омега-3 рибеното масло губи част от своите противовъзпалителни свойства. Идеалният вариант е около 300-700 мг Омега 3 в 1 гр. рибено масло.

2.      Ако на етикета не е записано ясно количеството Омега-3 киселини – не купувайте рибеното масло, тъй като е с ниско качество.

3.      Рибеното масло задължително трябва да е молекулярно пречистено („molecularly distilled”) – само така ще сте сигурни, че рибеното Ви масло е с изключителна чистота и не съдържа токсични вещества и замърсители.

4.      Не търсете най-евтиния вариант – най-евтиното не винаги е най-добро. Често по-евтините марки рибени масла използват суровина, която не е прясна и с не толкова високо качество – лесно ще усетите разликата по миризмата между капсула евтино рибено масло и капсула от по-скъпите марки.

5.      Не купувайте enteric coated капсули рибено масло – с такова покритие по-ненадеждни производители понякога маскират миризмата на гранясало рибено масло. Най-добрият вариант са обикновените желатинови прозрачни капсули.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Следвайки горните 5 правила всеки би могъл да се ориентира лесно в морето от предлагани марки рибено масло. Все пак понякога възникват въпроси и по-долу съм се постарал да отговоря на най-често разпространените:

Чел/а съм, че рибеното масло е вредно, тъй като е замърсено с токсични вещества. Вярно ли е това?

Не. Качествените марки задължително преминават процес на молекулярна дестилация, което гарантира изключителната им чистота и отсъствието на замърсители. Когато купуваме рибено масло е задължително да избираме молекулярно пречистени рибени масла, при които няма никаква опасност от замърсяване.


Чел/а съм, че рибеното масло можело да доведе до предозиране на витамин А и/или Д, поради което трябва да се правят почивки при приема. Вярно ли е това?

Не, стига да купувате обикновено рибено масло (на етикетите се означава като “fish oil”). Витамин А и Д се съдържа само и единствено в маслото от черен дроб на рибата – всички такива продукти имат думата “liver” в описанието си (например fish liver oil, cod liver oil, shark liver oil и т.н.). Стандартното рибено масло не съдържа витамин А или Д – поради тази причина препоръчително е приемът му да е целогодишно и да не се прекъсва.

Какво рибено масло да купя – течно или на капсули?

За предпочитане е рибеното масло на капсули – то се окислява и разваля много по-бавно (необходими са години), като не е задължително да се съхранява в хладилник. Течното рибено масло задължително се държи в хладилник след отварянето си и трябва да се изконсумира до 2-3 месеца. 

Не ми харесва вкуса на рибеното масло. Какво да направя?

Вземете си овкусено рибено масло – водещите производители предлагат рибените си масла с аромат на портокал, лимон и т.н. 

Рибеното масло има ли противопоказания?

Не. Все пак, тъй като има антикоагулантен ефект, е хубаво да го спрете 3-4 седмици преди и след значима хирургична операция (това се препоръчва и за всички останали хранителни добавки).

  

ПРЕПОРЪЧВАНИ РИБЕНИ МАСЛА ЗА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА:

По-долу съм се постарал да направя една извадка от някои качествени рибени масла на различни производители, така че да се намери нещо за всеки вкус и джоб. Рибените масла за възрастни могат да се пият и от деца, разбира се, но тъй като децата понякога се гнусят от миризмата на рибеното масло, за тях съм се постарал да предложа някои овкусени (ароматизирани) варианти:

 

РИБЕНИ МАСЛА ЗА ВЪЗРАСТНИ

НА КАПСУЛИ:

 

image

 

 

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 


ТЕЧНИ:

 

image

 

 

image

image

image

 



РИБЕНИ МАСЛА ЗА ДЕЦА

НА КАПСУЛИ:

image

 

 


 

 
ТЕЧНИ:

image

 

 

image

 

 

ОТКЪДЕ ДА КУПЯ РИБЕНО МАСЛО?

Много хора купуват „рибено масло“ от българските аптеки за 3-4 лв.

Това не е добър вариант, защото както се досещате, съдържанието на Омега-3 в него е клонящо към нулата, а освен това не е и пречистено от замърсявания. По-качествените марки у нас пък са прекалено скъпи и не излизат изгодно. Ето защо аз препоръчвам пазаруването от сайта www.iherb.com Неговите предимства са:

- гарантирано качество на ниски цени – отстъпки до 75%, средно намаление от порядъка на 30-40% от търговската цена.

- гарантиран произход на добавките;

- транспорт до България за доставки до 60 долара и до 1.36 кг - 4 долара;

- отстъпка от 5 % за поръчки над 60 долара;

- допълнителна отстъпка от 5 долара при първа първа поръчка с въвеждане на код FIL995 на страницата за плащане;

- на сайта се продават практически всички хранителни добавки – витамини, рибено масло, имуностимуланти, билки от водещите световни производители като Carlson Labs, Source Naturals, NOW Foods, Enzymatic therapy, Doctor"s Best, Natures Way, Life Extention и много други;

- до 2 бр. безплатни мостри;

- лесно заплащане с кредитна или международна дебитна карта.




 

Не забравяйте при първа поръчка да се възползвате от допълнителна отстъпка от 5 долара, като въведете код FIL995 при плащане!



image



Гласувай:
3




1. анонимен - Рибено масло от БГ ?
02.08.2011 17:27
Имам въпрос това оригиналния ли продукт на фирмата ? Иммате ли представа дали са надеждни тези вносители защото не ми се чака 2 седмици ?
http://nowfoods.bg/p/Omega-3
цитирай
2. анонимен - google backlink backlinks services
04.08.2011 23:27
backlink seo work <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> backlinks google
цитирай
3. анонимен - Zdraveite. Bixte li mi spodelili ...
16.03.2012 10:45
Zdraveite.Bixte li mi spodelili kakvo mislite za ribenotio maslo na Abofarma?
цитирай
4. анонимен - Риби
08.06.2012 11:31
От статията ми стана ясно какъв трябва да е състава на рибеното масло, но никаде не можах да намеря информация за разликите между продуктите извлечени от различни риби. КОЕ ДА ИЗБЕРА?
цитирай
5. анонимен - vozg http://frdesacvuittonnmagasinn.info p decmh ctkrc
22.10.2012 02:30
ppjkq <a href=http://frdeabercromfitchmagasinn.info>abercrombie france</a> wtcbc <a href=http://frdesacvuittonnmagasinn.info>sac louis vuitton</a> dgzjei http://frdesacvuittonnmagasinn.info xy hmy http://frvabrcromfitchdesoldes.com
цитирай
6. анонимен - ndcjv sac louis vuitton umpkc
23.10.2012 08:43
hsbno <a href=http://frdesacvuittonnmagasinn.info>louis vuitton sac</a> rzengn <a href=http://frdeabercromfitchmagasinn.info>abercrombie</a> yiaul http://frdesacvuittonnmagasinn.info hu agn
цитирай
7. анонимен - создай платье
26.10.2012 09:14
Как дела?Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://80.70.227.74/index.php?subaction=userinfo&user=taiftestyMili>купить классический костюм </a> платья евы лонгории <a href=http://line7avto.com/user/Immurecluch/>бесплатные схемы вязания платья схемы </a> модный приговор одежда <a href=http://xn----8sbfz1akcmgdy4e0c.xn--p1ai/user/ethimewek/>одежда купить </a> купить сумки оригинал ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
Discount 10% - <a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Kamagra en sex </a> - get Online Kamagra Order a prepaid mastercard :.where Buy Kamagra overnight delivery .: Discount 10% - <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra tablets for dogs </a> - Kamagra 100mg sydney
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zdrave9
Категория: Други
Прочетен: 90371
Постинги: 1
Коментари: 7
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031