Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2016 08:58 - Нов американски президент. Индианското пророчество за смъртта на американските президенти - 7 президента, които са загинали по време на техния президентски пост
Автор: ernest Категория: История   
Прочетен: 2556 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.02.2017 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

С идването на Доналд Тръмп в Белия Дом настъпва нова надежда. До колкото е известно Хилъри Клинтън е била подкрепяна от елита на банкерите и тези, които се събират по разни тайни сбирки и не успя, въпреки наливането на милиони долари за реклама (три пъти повече отколкото е дал Тръмп1). На някои направо не им се вярва, че Тръмп е спечелил изборите. Наред с това някои изразяват мнение, че ще искат да го убият, което обаче може и да му се размине.

С идването на нов президент не е зле да спомена за Пророчеството на Текумзе, известно още като "Проклятието на Текумзе".

Великият индиански вожд и деец Текумзе2

от племето шауни или още шаванези в края на XVIII век започва да обединява индианците от различни племена и създава Индианска Конфедерация. Първоначално в Конфедерацията влизат племената: шауни, майами, отави, делавари, чикамуги, потаватоми, оджибуе, лиси, сауки, маскоутени и канадски ирокези
3.

image

Текумзе

Водят се много битки. Текумзе взима участие в най-тежкото поражение над американската армия, което индианците някога са им нанасяли. През 1790 г. в битката край рeкa Уабаш със съюза между шоуни и маями срещу армията на генерал Артър Сен Клер от 920 американски войници са убити 632, а стотици други са ранени и пленени. Индианците дават едва 21 жертви.

През 1806 г. Текумзе и неговият полубрат пророкът Тенскуатауа създават Профетстаун4 (Пророческиград),

който бил определен да стане столица на големия Индиански съюз.

Генерал Уйлям Хенри Харисън, който години по-късно става президент на САЩ казва за Текумзе:

 „Ако ги няма Съединените щати, то Текумзе би влязъл в историята, като основател на царство, което по блясък би могло да се мери с Мексико или Перу. Няма трудности, които могат да го отклонят от намеренията му. От четири години неуморно е в движение. Днес е в Уабаш, утре край бреговете на Ири, Мичиган или Мисисипи.“

image


На 7 ноември 1811 г. се води битката при Tippecanoe (Типикану) в близост до съвременния Лафайет, щата Индиана. Армията на САЩ под предводителството на губернатора на територията на Индиана, която още не е била щат Уйлям Хенри Харисън използва момент докато Текумзе отсъства и е на юг, за да се договаря с племената чикасоу, чоктау, крийк и семиноли нападат Профетстаун, който бил ръководен през отсъствието на Текумзе от Пророка Тенскватава. По време на ожесточената битка войските на Съединените щати били отблъснати, но отстъпвайки в порив на мъст те напълно разрушили индианското селище и окончателно разстроили силата и мощта на индианците. Известно време след битката се появява пророчеството. Текумзе го изпратил по вестоносец. Не се знае от кого е направено, от него или от брат му.

image

Картина от 19 век на битката при Типикану

 

image

Гнерал Уйлям Хенри Харисън

В последната битката при река Темза на 5 октомври 1813 г. с генерал Уйлям Хенри Харисън пада убит Текумзе.
Преди битката Текумзе имал сън и знаел, че ще загине. Текумсе се бие на страната на англичаните по време на войната между САЩ и Великобритания5

през 1812 г. Те постигат съвместно немалко победи и Текумзе е отличен до бригаден командир в британската армия.
От тогава той е носел британска униформа, но преди битката я сменя с индианските си кожени дрехи.

Според пророчеството Уйлям Хенри Харисън ще умре, като президент и от тогава на всеки 20 г. ще умира по един американски президент.

1840 ... William Henry Harrison
1860 ... Abraham Lincoln
1880 ... James A. Garfield
1900 ... William McKinley
1920 ... Warren G. Harding
1940 ... Franklin D. Roosevelt
1960 ... John F. Kennedy


През 1840 г. Уилям Харисън след продължителна реч от балкона заболял от пневмония, само месец след неговата инагурация. Той става първият президент на САЩ, който умира по време на президентският си пост, но никой не обърнал внимание на индианското пророчество.

Досега седем избрани президента на САЩ на всеки 20 години от тази начална година на броене (1840 г.) са умрели без да завършат срока на управление.

Ейбрахам Линкълн – 16-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1860 година и е убит през 1865 година. След убийството на Линкълн се сещат за пророчеството (проклятието) на Текумзе.

Джеймс Гарфийлд – 20-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1880 година. Прострелян е на 2 юли и умира на 19 септември 1881 година.

Уилям Маккинли – 25-ият президент на САЩ. Избран е за втори мандат за президент през 1900 година и е застрелян от анархист през 1901 година и известно време след това умира от раните си.

Уорън Хардинг – 29-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1920 година. Умира внезапно на 2 август 1923 година в хотелската си стая при една от обиколките си из Америка. Предполага се, че е отровен.

Франклин Рузвелт – 32-ият президент на САЩ. Избран е през 1940 година за трети мандат. Умира на 12 април 1945 година от инфаркт в стола си по време на почивка в Уоръм Спрингс, докато пише писма.

Джон Кенеди – 35-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1960 година и е убит през 1963 година. Той е най-младият президент в историята на САЩ и е считан за икона на американския либерализъм и истински американски патриот, който не играе по свирката на световните манипулатори.

Изключенията с годините до момента са две. Президентът Роналд Рейгън, който по щастлива случайност останал жив, въпреки че преживял опит за покушение на 30 март 1981 г. и е бил ранен с 3 куршума. Джордж Буш – младши също остава жив. Твърди се, че е имало план на 11 септември да бъде взривен и самолет в Белия дом, освен в кулите близнаци и Пентагона. Планът се е провалил.
Някои считат, че с това проклятието върху американските президенти е приключило. Според християнската и еврейската традиция проклятията, които допуска Бог да действат са до седем поколения.


Текумзе остава в историята със своето благородство. Никога докато той е бил водач на съюза, не позволил измъчването на пленници. Англичаните оказали големи почести на загиналия воин, включително и с това, че дали доживотна пенсия на овдовялата съпруга и оцелелите му роднини.


Вождът Текумзе е оставил и завет, чиято мъдрост, сила и красота остават непреходни (въпреки че някои са характерни за индианската култура):

„Живей живота си така, че страхът от смъртта никога да не прониква в сърцето ти. Не притеснявай никого относно неговата вяра, уважавай вижданията на другите и настоявай и те да уважават твоите. Обичай живота си, прави го по-добър и смислен, разкрасявай всичко, което видиш в него.“

„Търси, за да направиш живота си дълъг. Търси, за да откриеш неговия смисъл в благото на своя народ.“

„Подготви красива предсмъртна песен за деня, когато настъпи Великата Раздяла. Винаги  изричай дума или поздравявай, когато срещаш или подминаваш приятел. Дори на странника в тихите, самотни места. Отдавай почит на всеки и не свеждай глава пред никому.“

„Щом станеш сутрин, благодари за храната и за радостта от живота. Ако не виждаш причина да благодариш, грешката е единствено и само в теб самия.“

„Не хвърляй обида върху нищо и никому. Сквернословието превръща мъдрите в глупци, то отнема от видението на твоя дух.“

 

----------------------------------------

1 Изявление на Тъмп против корумпираната система, глобалните корпорации и правителство в сянка:

https://www.youtube.com/watch?v=TgRMleKy_5I

2 На езика шауни Tecumthe или Tikamthe означава "Пума готова за скок". Според друга версия името му означава Падаща звезда, Метеорит (на английски Shooting Star*). 

* Има американска AOR, Glam група с това име - Shooting Star. 

image

Паметна монета Текумзе - Shooting Star


3 Ирокезкият племенен съюз е създаден малко преди появата на белите, в който първоначално влизат 5 племена, а после е добавено още едно - тускарора. Те изиграват решаваща роля по времето на Американската революция за независимост, като заемат страната на американците заставайки против англичаните. Жена oт племето хурон, която не е имала никакво общение с мъж (девствена) ражда дете, което още от малко започва да поучава и да казва, че Великия Дух (Създателя) не иска хората да се убиват и че това не е правилно. Наречен е Великият Миротворец. Когато пораства достатъчно само да се движи на по-големи разстояния детето започва да обикаля племената и да им говори това и да им казва да се обединят.

4 Името на столицата на Индианската Конфедерация на английски Prophetstown е по брата пророк на Текумзе. 

image

Паметна плоча на Профетстаун 

5 Причина за войната между САЩ и Великобритания е отхвърлянето на

Централна банка и банкерите от клана Ротшилд създават тази война с цел да наложат на САЩ своя финансов контрол и заробване на държавата отпускайки й заеми с голяма лихва. След като американския президент решава да преподпише договора за още 20 г. войната е прекратена.
 Александър Хамилтън (1755-1804) заемащ длъжността Secretary of treasury (Секретар по финансите) от 1788 до 1795 г., който бил агент на Ротшилд по времето на Първия конгрес през 1790 г. наредил създаването на обединена частна банка и на 25 февруари 1791 г. е основана първата централна банка First Bank of United States с договор за дейност от 20 години, който не бил подновен. „Първа банка на Съединените Щати” също предизвикала инфлация чрез напечатването на частично-резервни банкноти, от което собствениците на банката спечелили големи суми за сметка на средностатистическия американец. Когато двадесетгодишния срок на банката изтекъл през 1811 г. и американският Конгрес отказал подновяването му Натан Ротшилд заявил:

  „Или молбата за подновяването ще получи патента, или Съединените Щати ще бъдат въвлечени в най-разрушителната война.”
Натан Ротшилд още се заканил:

  „Дайте на онези провинционалисти американците хубав урок. Натикайте ги в старото им положение на колонии!”

Така започнала Англо-Американската война. През април 1816 г. поради огромните разходи по войната американския Конгрес все пак подписал още един договор за 20 години за Централна банка с Ротшилд, която отворили във Филаделфия през януари 1817 г. и носи името Second Bank of the United States (Втора банка на Съединените Щати) с президент Лингдън Чивс и Англо-Американската война приключила.

Седмият американски президент Андрю Джаксън (с два мандата от 1829 до 1837 г.) установил и заявил, че конституцията на САЩ дава право на Конгреса да емитира пари в достатъчни количества и това няма право да извършва никой друг и нарекъл банкерите „банда крадци” и през 1832 г. пропагандирал "Jackson And No Bank!"
На 6 май 1833 г. направили опит за убийството му, на 30 януари 1835 г. последвал нов опит за покушение срещу Андрю Джаксън, но и двата пистолета засекли в сублимния момент, след което президентът Джаксън заявил, че е знаел, че Ротшилд са му подготвили този опит за убийство. Атентаторът Ричард Лоурънс днес е представян за невменяем, въпреки че навремето си е признал, че е „във връзка със силите в Европа”. Джаксън казал на вицепрезидента Мартин Ван Бурен:
„The bank is tying to kill me, but I will kill it” (Банката се опитва да ме убие, но аз ще я убия)

В момента Федералният резерв на САЩ е частен картел състоящ се от 13 банки, които емисират валутата на САЩ (частни лица, които могат да си напечатат, колкото си искат пари) и държавата им дължи пари. Когато президентът Кенеди открил в законите на САЩ, че държавата може да печата пари и започва да печата независими от Федералния резерв долари и прави официално изказване, че има тъмна сила, която сe меси в политиката на страната, след две седмици е убит. А по-късно емитираните от правителството на Кенеди долари са иззети.
   

image

image

Истински американски долари емитирани от американското правителство


 

 



Тагове:   текумзе,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ernest
Категория: История
Прочетен: 2666121
Постинги: 576
Коментари: 1166
Гласове: 1228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031