Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2008 23:26 - Носеше красотата в себе си
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3398 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 16.09.2016 20:11


 Носеше  красотата в себе си

Моята приятелка си отиде от нас преди четири години, на този  светъл празничен ден... Трудно намирам думите за да възстановя спомена за нея. Носеше красотата в себе си и живя живот за другите ... Това беше тя. Градеше го по желания от нея начин с много усилия, с лишения и жертви ....Даваше от себе си всичко на хората, на близки и приятели.....

Малцина са тези, на които животът дава достатъчно в замяна. Тя не беше сред тях. Не получи  обикновеното човешкото – да съгради дом, който да е споделен ...Остана сама ...  Не и бе дадено да постигне рамото до себе си и да поведе дете за ръчичка ... А, колко много обичаше децата?

             Написах тези редове за да споделя с Вас оставените ми от нея на листчето,   което намерих - Основни закони на вселената. Това бяха нейните правила за живот. Искаше от нас също да ги следваме...

 


Основни закони на вселената

 

 

1.                              Не прави лошо нито с думи, нито с мисъл на всяко живо същество.

2.                              Не прави това, за което не те молят.

3.                              Не давай обещание за нещо, което не е по твоите сили.

4.                              Във всяко твое действие бъди разумен и последователен.

5.                              Бъди винаги в услуга на другите и прави така, че твоята добрина да огрява всичко около тебе, както Слънцето огрява Земята.

6.                              Не се опитвай да забогатяваш за сметка на друг, било чрез заграбване на неговото имущество или чрез обсебване на неговия духовен мир по насилствен начин.

7.                              Изповядвай всички закони, в които действително вярваш, и се моли в най-трудни минути само за своя отец и създател Бога.

8.                              Бъди добър към всички хора, независимо т тяхната възраст, пол, образование, интелект, вяра.. Стреми се да им даваш от твоята топлина и светлина. Доближавай ги до себе си, а не ги отричай и отдалечавай.

9.                              Пази като зеницата на окото си своята вяра в доброто и Бога.

10.                          Бъди винаги откровен и честен в своите действия. Бъди скромен и започвай от малкото към голямото, а не обратното.

11.                          Пази се от враговете си с ум, а не с омраза и безразсъдни действия.

12.                          Бъди добър и последователен, когато започваш дадено дело. Предавай му се изцяло и от сърце.

13.                          Никога и при никакви обстоятелства не лъжи. Лъжата убива човешкото у тебе.

14.                          Много упорито се труди. Искай това, което е по твоите сили и възможности. Не позволявай човешкото изкушение да влиза в твоето сърце.

15.                          Бъди винаги верен на своя принцип, на своя народ, на своята вяра и на своя Бог.

 

 

 

 

Казват, че мъртвите са живи, докато живите ги помнят и почитат. Времето не е заличило спомена за нея. С красотата, която носеше в себе си тя ни завеща да не забравяме да слушаме  сърцето си и да намираме пътя към хората с добрина. 

 

 






Гласувай:
2



1. cocolina - Много ми харесаха тези закони...
28.04.2008 09:19
и в много от тях лично съм се убедила че са точно така. Ще си ги копирам, да си ги имам:))) Желая ти чудесен празничен ден днес, Насе!!!:)))Прегръщам те и те целувам!
цитирай
2. tota - Благодаря, Дони!
28.04.2008 09:37
Грозданка, така се казваше моята приятелка беше прекрасен човек. Докоснала се бе до много неща, намираше начин да ги сподели. Тридесет и три години бяхме заедно. Липсва ми! Почивай в мир, Грозданче! Носим те в мислите си!
А, на теб мила Дони - светъл празничен ден!
цитирай
3. anastasiia - Натъжих се,
28.04.2008 12:32
като прочетох поста ти...Приятелите ни са нещо безценно...Особено, когато са светли хора, носещи красота в себе си...
Хубаво е, че пишеш за нея...
А вселенските закони са нещо, към което всички трябва да се придържаме!
Христос Воскресе!...
Стойностни и светли дни!...
цитирай
4. tota - Благодаря! Во истина воскресе!
28.04.2008 18:22
Не може да не се пише...тя си отиде от този свят без да и е дадено да се реализира пълноценно. Човек идва на този свят да постигне професионално развитие и да е удовлетворен от това, а така също и да се възпроизведе като индивид... Тя не постигна второто ...
И на Вас - светли дни! Радвайте се ...
цитирай
5. анонимен - Уникален текст.
01.01.2012 19:32
Невероятно е как пишете такива невероятни неща. По време на лекции Ви усещам наистина като твърде строг човек, но това е, защото криете Вашата емоционалност и я влагате в писане на страхотни и разнообразни текстове. :)
цитирай
6. tota - Невероятно е как пишете такива н...
15.01.2012 15:58
анонимен написа:
Невероятно е как пишете такива невероятни неща. По време на лекции Ви усещам наистина като твърде строг човек, но това е, защото криете Вашата емоционалност и я влагате в писане на страхотни и разнообразни текстове. :)


Благодаря Ви за споделеното. Правилата там са други. Това, което бих искала да ви предам трябва да бъде чуто. Би било възможно само тогава, когато има дисциплина. Колкото до споделеното за моята приятелка, то просто се е изляло от душата ми.

Успех Ви желая!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12149285
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031