Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2008 13:18 - Целта остава същата . Големият заговор срещу Русия продължава
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5081 Коментари: 5 Гласове:
1



Минчо Минчев – Председател на Отечествената партия

 

Продължене!

 

Ето за това вековната борба против Русия продължава. Как се води тази борба? 

Още преди около 50 години директорът на ЦРУ Алън Дълес, разбирайки че чрез силови методи е невъзможно да се победи СССР, ясно формулира методите за унищожаването му: „Като посеем там /в СССР/ хаос, ние незабелязано ще заменим ценностите им с фалшиви и ще ги заставим да повярват в тези фалшиви ценности. Как? Ще намерим съмишленици. Ще намерим съюзници и помощници в самата Русия. Всячески ще поддържаме и величаем т. н. художници, които ще насаждат култ към секса, насилията, садизма, предателството – накратко всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия...

Честността и порядъчността ще бъдат осмивани и ще се превръщат в отживелица на миналото. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията , животинския страх един от друг и нахалството, предателството, враждите между народите, преди всичко вражда и ненавист към руския народ, всичко ловко и незабелязано ще култивираме, всичко това ще разцъфтява в пищни цветове...”

       За съжаление по времето на Горбачов и Елцин в голяма степен тази цел в Русия бе реализирана. Абсолютно същата е и реалността в България.

      Известният политолог- русофоб Збигнев Бжежински вече открито заявява, че Русия трябва да се превърне в Свободна конфедеративна Русия, която да бъде разделена на три – Европейска Русия, Сибирска република и Далекоизточни републики, които в по-далечна перспектива да бъдат териториално поделени от Китай и Япония. Бжежински смята, че разделена на три децентрализирана Русия ще бъде по-малко склонна към проявяване на имперски амбиции. В България на известния политолог приглася небезизвестният евроатлантик Соломон Паси.

      Друг известен американски политолог Самуел Хънтингтън , отчитайки, че основната сила на една или друга цивилизация ще се определя от нейната военна мощ, смята, че Западът трябва да направи всичко възможно, за да забави военното развитие на „потенциално враждебните цивилизации”, а от друга  - да се засилят опитите за разширяване на териториалните граници на западната цивилизация за сметка на държавите от Източна Европа и Латинска Америка. Що се отнася до Русия и Япония там трябвало да се осигури приоритетно поддръжка на онези политически групировки, които се ориентират към западния модел на развитие. /Свидетели сме, че такава приоритетна поддръжка се оказва и на всички парламентарно представени партии в България./

На невероятен натиск е подложена и Руската православна църква. Натрапчиво се проповядва чуждия на православието протестантски религиозно – етнически модел. Според него приоритет има само материалният успех и непрекъсната консумация на материалните блага. По този начин те опошляват смисъла на самото съществуване. Навсякъде цари агресията на бездуховността. Разбира се всичко това в Русия е възможно благодарение на представителите на Петата колона в руския политически, икономически и духовен елит.

Разширяването на НАТО на изток, доминирано от САЩ, също е удар насочен срещу сигурността на Русия, а така също и на самата Европа. С разширяването на НАТО се преследват три основни цели, а именно:

  1. Създаването на нови предпоставки за запазване на военното присъствие на САЩ в Европа;
  2. Създаване на препятствия за икономическо и политическо възраждане на Русия, а така също и усилена дейност за нейната международна изолация.

Разширяването на Алианса води до принципно изменение на баланса на силите в Европа, до подмяна на ООН, до превръщането на НОТО в основен инструмент на световната политика. За съжаление, политическият елит на България, представен в Парламента без разлика на политическа разцветка за пореден път в новата ни история има неадекватна позиция по този изключително важен за страната ни въпрос. Всички те направиха историческия избор в полза на западната цивилизация, на нейните цивилизационни норми и ценности и в полза на разширяването на НАТО на изток. Това говори и за тях , и за президента, че изпълняват чужди политически поръчки под предлог, че работят за националните интереси на България, че се типични герои от „Криворазбраната цивилизация” в съвременен вариант. Те забравиха, че българите в България направиха своя цивилизационен избор още през ІХ  век в полза на православието. Но от еничери друго не може да се очаква. На практика те демонстрираха тази черна неблагодарност към Русия за която още ХІХ век пише руският писател – пророк Фьодор Достоевски. Всички те безрезервно и безусловно подкрепяха приятелите си Клинтън и Буш в тяхната престъпна политика на Балканите и в частност в Югославия, в последствия Сърбия, в т. ч. и в Косово. Всички те безрезервно ги подкрепяха в борбата срещу православната цивилизация и нейния стожер Русия.

Ето какво казва Бил Клинтън на 24 октомври 1995 г. пред секретно съвещание на началник –щабовете на НАТО: „През последните  10 години политиката по отношение на СССР и неговите съюзници убедително доказа правилността на взетия от нас курс за отстраняване на една от най—силните държави в света, а така също и от най-силния военен блок....”

”...Разклащайки идеологическите основи на СССР, ние успяхме безкръвно да извадим от войната за световно господство държавата, която представляваше конкуренция на Америка. Нашата цел и задача по- нататък е да оказваме помощ на всички, които искат да видят в наше лице образец на западната свобода и демокрация.”

„..Едновременно с това е необходимо да решим няколко между регионални войни, подобни на онези, които организирахме в Югославия.:

v     Окончателно разпадане на военнопромишления комплекс на Русия и армията й.

v     В откъсналите се от Русия републики да се установят необходимите на нас режими...”

v     „...Да, ние позволихме на Русия да бъде държава, но империя ще бъде само една държава – САЩ.”

     Заговорът срещу Русия продължава. За съжаление политическите лилипути в България, наричайки себе си „политически елит”, оцветен в синьо-червено, определено застава на страната на вековните противници на православното християнство, на страната на вековните противници на Русия, парадирайки с новия цивилизационен избор. Един ден тези хора ще получат справедливо възмездие. И не за това, че съвсем съзнателно в продължение на 18 години се опитват да прережат православния ни славянски корен, за това, че правят всичко възможно да разрушат вековните ни връзки с братския руски народ, за това че превърнаха България в материална и духовна пустиня, за това че унизиха достойния български народ.

        Русия ще преодолее и този заговор. Последните събития в тази велика славянска страна убедително ни показват, че в Русия са започнали мощни интеграционни процеси, процеси на стабилизиране на руската държавност, на нейната военна мощ, на възраждане на националния и дух. Русия отново ще бъде определен фактор в световната политика. Това е нейно съдбовно предопределение.

      Мястото на България като по-малка славянска сестра, но за това пък с огромен принос в съкровищницата на славянската писменост и култура, е до Русия. Защото още Дядо Вазов е казал: „Кат Русия няма втора тъй велика на света. Тя е нашата опора, тя е наш, та висота.”

 

 София

Юли 2008 година

 




Гласувай:
1



1. tota - Надникни!
09.08.2008 13:47
vor.ru
цитирай
2. slavuncho - Поздрави!
09.08.2008 16:12
Наистина, след горбачово-елцинските изгъзици идването на Путин бе крайно неприятно за тези, които си представяха територията на СССР като гмеж от държавици, заети с безкрайни войни помежду си. Разбира се, опитите продължават...
Поздрави за постингите, които се появяват в умело поддържана русофобска атмосфера :)!
цитирай
3. juliannikolov - Благодаря!
09.08.2008 23:39
Много се радвам, че попадам и на подобни статии. Те са като самотен остров сред лумпенщината, простотията и безхаберието, с които е пълен раздел "Политика" в blog.bg.
Ще ми се авторът да излезе добър пророк, но се опасявам, че реалността е доста по-мрачна.
И все пак надеждата остава, защото както е казал големият български писател и патриот Николай Хайтов оцеляването на България зависи от оцеляването на Русия.

цитирай
4. tota - juliannikolov - Благодаря!
10.08.2008 09:16
"И все пак надеждата остава, защото както е казал големият български писател и патриот Николай Хайтов оцеляването на България зависи от оцеляването на Русия." И не само той го е казал: И баба Ванга е казала: докато не се обърнете към Русия нещата няма да вървят...НО!!!


цитирай
5. анонимен - Вазов е казал още
16.08.2010 22:35
ИВАН ВАЗОВ
На руските воини
О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?
Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки…
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!
Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо…
Как ръце сега да разгърнем?
Дошле сте да браните,клети,
на хищник грабежа хайдушки,
та вместо любов и привети
вий срещате нашите пушки.
О, руси! Аз друг път ви славях
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа, в мойта песен!
Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко –
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!
И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.
За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12150351
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031