Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 14:32 - Ало, Минск! България е владяла Украйна най-дълго
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8362 Коментари: 10 Гласове:
30

Последна промяна: 13.02.2015 23:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ало, Минск! България е владяла Украйна най-дълго

 image

Снимка: shtaparov.blog.bg

  • Светослав Пинтев
  • 12 ФЕВ 2015 11:28
Бесарабия е била наша повече от 400 години и това е исторически факт

В Минск се договарят за Украйна, а на нас не ни позволяват дори да знаем, че голямата част от нейните земи са били български в продължение на векове. Парадоксално е, но е факт.

Много по-малко време са били руски, да не говорим за украински.

Това е исторически неоспоримо, само дето не ни го казват. Да вземем Бесарабия. Тя е  българска територия повече от 400 години, както и други големи части от съвременна Украйна, но

това го няма в учебниците по история.

През социализма е признато за научен факт, защото няма как да кажеш на черното бяло,но е потулено от масовата публика, по обясними причини.  Днес изобщо никой не се и сеща за подобни „подробности“. Правя исторически проучвания, интересувам се от съдбата на бесарабските българи, но научих тези факти наскоро, от което се срамувам. В Енциклопедията на България, издание на БАН от 1978 г., на това е посветено едно изречение. Казано е в главата за Бесарабия, че прабългарите се заселват там през VIIl век. По нататък пише:

"От 681 г. да 1001 г. е в границите на Първата българска държава."

/Том 1, стр.270/ Да не каже някой, че си измислям. Това обяснява защо костите на Аспарух са в Украйна. Той просто е бранел границата си. Излиза, че той никаква държава не е основал, а просто е разширил Велика България до днешните ни земи, но това е друга тема.Попитах историка проф. Пламен Павлов,той потвърди фактите и каза, че те са необорими.

На кого не е изгодно децата ни да не знаят това,да го няма в учебниците. На същото място в енциклопедията е казано, че Бесарабия е в пределите и на Второто българско царство.

При царуването на Иван Асен II и Тодор Светослав.

Още поне 60 години, т.е. отиваме към пет века. Към Русия е присъединена едва през 1813 г. По Парижкия мир през 1853 г. Южна Бесарабия е предадена на Румъния. На 28 юни 1940 след „мирни“ преговори между съветското и румънското правителство е върната на СССР.

Та коя държава е владяла най-дълго тези земи?

Темата за Бесарабия ме опиянява по особен начин. Може би и заради това, че съм кръвно свързан с тази тази земя.. Прадядо ми Светослав Велчев, на когото съм кръстен, е бесарабски българин, роден в Болград, Украйна. Той се върнал да живее в България в началото на миналия век, издигнал се, станал, председател на Върховния касационен съд, но непрекъснато разказвал за родния си Болград. Всъщност, всички идваме оттам, от земите, където се е простирала Стара Велика България на кан Кубрат и предшествениците му. Пъпът ни е хвърлен по онези места, както се казва. В Украйна  е гробът на Кубрат, този на сина му Аспарух също, там е заровена и част от истината за нас, българите, която тепърва предстои да излиза на бял свят.

 image

Коментари 8
  • #8

ЛЮБИТЕЛ НА ИСТОРИЯТА И ГЕОГРАФИЯТА - 13 ФЕВ 2015 09:21

Това което го публикувате е похвално и много добре, че има такива смели и умни хора да болеят за нашата История! Моята препоръка е всички Научни Разраборки да се публикуват в реномирани Научни Списания също. Да се преведат и публикуват на ПЕТТЕ НАЍ-ГОВОРИМИ ЕЗИКА, В СПИСАНИЕТО NATIONAL GEOGRAPHIC. Публикуваѝте историческите данни 100 пъти за да могат хората по света да се убедят, че е такава е ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ!

  • #7

ЛЮБИТЕЛ НА ИСТОРИЯТА И ГЕОГРАФИЯТА - 13 ФЕВ 2015 09:20

Това което го публикувате е похвално и много добре, че има такива смели и умни хора да болеят за нашата История! Моята препоръка е всички Научни Разраборки да се публикуват в реномирани Научни Списания също. Да се преведат и публикуват на ПЕТТЕ НАЍ-ГОВОРИМИ ЕЗИКА, В СПИСАНИЕТО NATIONAL GEOGRAPHIC. Публикуваѝте историческите данни 100 пъти за да могат хората по света да се убедят, че е такава е ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ!

  • #6

Свѣтозаръ Конѣчарски - 13 ФЕВ 2015 06:39

I.Синтез на исторически факти: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни,

II. Наследници на Българската Арийска държава ИДЕЛ са древните Шумерска, Великата Уйгурска империя (наследници на която са Китайците), Индийска, Критска, Микенска, държавите на Майте, Ацтеките и Инките в Америка, Троянска, Етруска (на основата на която възниква Италианската и Римската цивилизации), Хунска, Дулобска, Дунавска, Киевска-Черна България (бъдеща Украйна и Русия), Волжка-Бяла България, Хазарска, Унгарска държави.

III. Библията е модифицирана Българска история. Най-старата книга в света е древния български епос Чулман Толгау (Сказание за Чулман) написан 6000 години преди новата ера и разпространена от Българския поет Кубан Боян 154 години преди христа. От него става ясно че така наречена "Библия" е откраднала древните български исторически личности и събития. Сказание за Чалман ни разкрива че Българския владетел Абар Кан роден между азовско и каспийско море и властвал над северен Масгут и Бирак (Балканите и Мала азия) е написал първата книга за Единобожието (Монотеизъм). Тази книга е пренесена първо до Сирия а след това до Йемен където е открадната за да бъде създадена Библията в която АБАР КАН се е превърнал в АВРАМ. Абар е едно от имената на бог Иджик получил второ раждане като на Абар кан.

IV. Лоян се е наричала столицата на династията Джоу (XI-IIв.пр.Хр.), създадена от източното крило на хунобългарите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Стария мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН(Богар)-име от българския етнос. Той е основател на Таонизма, на Доа и Дъ (Път на вселената и нравствен закон).” Най-великата книга на света ”-казва Толостой. Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Така светилото на мъдростта на Китай Лао Дзъ е от български произход. Между многото негови ученици е и Конфуций , който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление характерно за българските държави. В Индия наричат Боян Боганатар или Болгар. Между неговите ученици са будителите Буда и Бабаджи… Светското име на Буда Гаотама е принц Сидхарта-княз на скитите сърцевината на които са били българите. Така че Браманските и Будистките учения са преподавани от протобългарски посветени. На 96 години Боян напуска Китай поради упадък на нравите и се отправя към древната Българска държава Шамбала .

V. През V в.пр.н.е браманът Панини, роден в столицата на Бактрия (България) създава на санскрит първата граматика в света и се записва в Махабхарта. Бактрия била населена с бели мъдреци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата и се наричала Бълг. Оттам е и етонимът ни Бълг (високо издигнати) и Ари (свободни).От там именно българските брамани носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват Свещенните “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит), наричани Веди.Българите въвеждат кастовата система, будизма и свещените книги на будистите, българите са строили статуите на Буда, разрушени от талибаните в Афганистан.Българите са създали уникалната 37 степенна държавна йерархична система и Вечния календар. Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30-годишната му възраст. В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени Българи в Шамбала. За Шамбала (Бактрия ) индийските епоси “Махабхарата” и “Рамаяна” говорят, че била най-великата страна на мъдреци и учители (Гури) . Ииндийския епос говори че Шамбала (големи, много шамани) била страна на север от Индия с хиляди пещери и тайни. Според географските карти на това място се е намирала древната Бактрия , един от псевдонимите на която е точно “страната на многото пещери”. Според поверието в Българската държава Шамбала живеят господарите на света, от там тръгват световните водачи и учители на човечеството като Лао Дзъ(БО-ЯН), Буда, Христос, Заратустра, Майтрея…,които били но обучение там при безсмъртните български шамани и колобри.

VI. Българският календар е най-стария и най-съвършенният в света. Това е признато официално от ЮНЕСКО.Последните изследвания показват, че началото на календара е през 5505 пр. Хр.Българите пренасят от хилядолетията преди Христос една от най-съвършените системи за измерване продължителността на земната година . Движението на съзвездията, оприличени на животни, се отчита в 12-годишен цикъл в съответствие с пътя на Янкул (Юпитер) около Слънцето. По начина на подреждането на дните и месеците, календарът на древните българи е превъзхождал индийските и китайските календарни системи взаеймствани от него. Древнобългарския календар е признат от всички световни специалисти в тази област за най-прецизния. Дори и днес, когато светът се гордее с космическите си постижения, не може да бъде създадена по-точна календарна система от Българската! Това означава, че българите са познавали до съвършенство космическите цикли и движенията на планетата Земя в пространството. И то няколко хилядолетия преди Христа, когато повечето народи са живеели в епохата на каменната ера.

VII. Най-старата писменост в света е Българският "куниг" на чиято основа е създадена Българската глаголица. Преди създаването на българската азбука глаголица и кирилица, древните българи са имали своя писменост - куниг, а писмените знаци се наричали кун. В Шумер и Акад думата "кунуку" означавала "надпис" или "царски надпис". Писмеността си българите са пренесли от Централна Азия в Европа . Древното българско писмо е открито по всички места, населявани от нашите прадеди - Волжско-Камското междуречие, Северен Кавказ, Добруджа. В произведението "За буквите" Черноризец Храбър отбелязва, че българското рунно писмо е служело и за гадаене. Създавайки новата българска азбука, Кирил и Методий и техните ученици използват древните български знаци --куни (известни още като руни) : А, Б, В, О, Х, М, Е, Ш, Щ, Ц, Ж, Ъ, Ь, Ю, Ч, К, Т, голям юс, малък юс, - или по-голямата част от азбуката.

VIII. Около 198 г. пр. Хр. – Великият Български Владетел - кан Мотун (200 - 174 г. пр. Хр.) - от рода Дуло (син на Кан Тюмен) създал най голямата Империя в Човешката история , завладял Китай за 200 години пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000-та му армия и поставя Китай във васална зависимост от Българите.Кан Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Каспийско море до Великия океан, вкл. Япония, до Кашмир на юг. Издал закон: "Който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - за бъде наказан със смърт").

IX. През 378г.сл. н.е. Кан Дере(АЛП-БИЙ) от рода ДУЛО дядо на Кан Атила и Кан Бледа разгромява при Адрианопол двете Римски Империи и им забранява да имат Армия а император Валент е убит. КАН АЛП-БИЙ (АРБАТ)-378-402 сл. н.е. разбива при Дере (Адрианопол) близо до планината Арбат (Родопи) двете Римски държави. В резултат на тази победа КАН АЛП-БИЙ е известен и под имената Кан Дере и кан Арбат а Българската столица Кара-Балин (Киев) е преименувана в Кан-Дере. На гроба на победителя кан КАН АЛП-БИЙ е издигнат монумент със знака на рода Дуло – символ на Българската царска власт. По късно урус тархан, глава на правителството става сина на КАН АЛП-БИЙ - Муенчак (Мундзук) баща на Кан Атила и Кан Бледа. Муенчак, след смъртта си е погребан на високия хълм до столицата Кан-Дере (Киев) редом с дядо си Кан Булюмар (Баламбер) 361-363 от н.е.,който извършил важни обществени и държавни реформи премествайки Българската Столица от река Атил (Волга) на река БуриЧай (Дон) наименувайки я Кара–Балин (днешния Киев). Отец Паисий, поп Йовчо и йеросмонах Спиридон говорят за тази паметна битка през 378г., в която Българите разбили 80 000 византийска армия и убили император Валент. Анастасий Библиотекар (ок.810 - 879/880) съобщава, че след разделянето на Римската империя през 364 г. при императорите Валентиниан I (321 - 375) и Валент (328 - 378) "българският народ връхлетял и заел всички страни по Дунав". Анастасий Библиотекар пояснява също така, че: "БЪЛГАРИТЕ ОБЕДИНИЛИ СВОЕТО ОТЕЧЕСТВО СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО".Тоест тези дето са "връхлетели" и тия, дето са заварени са от един народ и са се обединили. Историците, включително и арабските пишат, че по това време световният език на дипломацията е Българският...!!!

X. Българската мощ достига своя връх при управлението на легендарния Български вожд КАН Атила (434 - 453 год.) от рода Дуло подчинил под властта си територия от Франция до Китай.Поставил на колене Константинопол и Рим, той остава в историята с прозвището Бич Божий (Flagellum Deum). Заветната цел на Атила била да Унищожи робовладелската Римска империя разсадник на расова разпуснатост, нравствена развала и разврат, да освободи поробените народи и да създаде от Европа и Азия една могъща Арийска Империя, устроена на здравите и високи нравствени принципи на древните Българи да построи нова световна държава със справедливо обществено и държавно устройство.

XI. През 718 година „трижди великият” владетел на Българите Кан Тервел от рода Дуло спасява Константинопол, Източната Римска империя и християнска Европа, на която оттогава се смята за съпокровител. През 711 година арабите нахлуват в Тракия със силна войска и опустошават напълно цялата провинция. След това се насочват към Константинопол и като се укрепяват близо до градските стени, започват пълна обсада на града откъм сушата. Три хиляди кораба навлизат в Босфора и обсаждат Константинопол и откъм морето. Целта е двете ислямски армии - от запад, откъм Испания, и от изток, откъм Константинопол - да нападнат едновременно от двете страни Европа и да я превземат. Обсадата на града продължава три години. В крепостта няма храна, нито вода, защото арабите прекъсват акведукта.Гладът така притиска дори и арабите, че те изяждали труповете на мъртвите, взаимно се изтребвали, за да се нахранят или търсели дребни камъни и ги изяждали, за да утолят глада си, както пише Михаил Сирийски. В ранната утрин на 15 август 718 г. над арабските войски се изсипва вихрушка от стрели, а след тях връхлита българската конница. Тервел напада арабите изневиделица и докато съмне, според пестеливите думи на Теофан Изповедник: „Българите …избили 22 хиляди Араби”. Погромът е ужасен, арабите побягват в паника, някои се хвърлят от отчаяние в Босфора, а корабите им вдигат платна и отплават. Християнският свят с дълбока признателност увековечава святото дело на Българския цар, а църквата го канонизира за светец. Европейските автори наричат Кан Тервел „Спасител на Европа”, защото Българската войска спира арабската инвазия на Стария континент и спасява Източната Римска империя от ислямизация.

XII. През 917 при Ахелой, след молебен и с Христовия кръст на знамената, славната Българска православна армия под ръководството на Цар Симеон Велики нанесе унищожително поражение на Римската армия. Над 60 000 римляне беха почти избити до крак и само единици успеха да се измъкнат с бег. Тая битка беше наречена от военните специалисти "Втората Кама", а Българската стратегия и тактика се изучаваше в целия свет чак до Китай. Това сражение е сред най-грандиозните битки за цялото европейско Средновековие. Според арабският хронист ал-Масуди в него вземат участие общо 122 000 души. Хронистът Лъв Дякон пише 75 г. по-късно в своята „История“ следното: „...И даже днес могат да се видят купищата кости край Ахелой, където бягащата ромейска войска бе позорно посечена." Симеон умира внезапно на 27 май 927 г.в разгара на приготовленията за обсада на Константинопол, като преди смъртта си той се обявява за „Симеон в Христа Бога - самодържец на всички Българи и Ромеи“.

XIII. На 14 април 1205 г.при Одрин цар Калоян напълно разгромява Кръстоносците с което ликвидира Латинската Империя. "Цар Калоян Ромеооктон ("Убицът на римляни", демек Гръко убиецът, както те си го наричат) при Одрин и в Източна Тракия унижожи 1500 френски рицаре, демек танкове, и 10 000 латински сержанти". Там загинаха от Български ръце и 3-та главни организаторе и предводителе на Латинската империя и на 4-тия кръстоносен поход Император Балдуин, граф Бонифаций Монсератски и Граф Енрико Дандоло.И десетки хиляди гръци изпитаха неговия гнев, та на повечето икони на Св. Димитър, рисуване от гръци, Св. Димитър "убива" не змей, а лично Цар Калоян". Българите се сражават в името на Бог и на справедливостта срещу алчните рицари и венецианските лихвари, забравили високата си цел - освобождаването на Гроба Господен от безбожните сарацини - заради примамливите богатства на гръцката империя. Латинската империя никога не се възстановява от удара, който понася при Одрин на 14 април 1205 г. Унижението от пленяването на самия император и смъртта на най-способните предводители лишават в зародиш младата кръстоносна държава от възможността да наложи господствотоси в европейския югоизток. Както пише в летописа си един от кръстоносците, при Одрин “загина цветът на латинското рицарство” Нашата делегация в Ньой пък след Световната война беше накарана да "преговаря" в замъка на Граф дьо Ньой, лично убит от Цар Калоян.

XIV. Волжските Българи са първите в света, които нанасят поражение на Монголската Империя още докато е жив Чингиз Хан и спасяват Киевска Рус (Черна България) от Робство и Унищожение. През май 1223, армиите на Чингиз Хан победили Киевска Рус (Черна България) в битката при Калка. Узнала за това армията на Волжска (Златна България) водена от Кан Габдула Челбир започнали да се готви за война. През септември 1223 канът на Волжска България - Габдула Челбир при днешния гр. Самара разбива непобедимите до тогава войски на самия Чингиз хан предвождани от най изтъкнатият пълководец на монголците Уран - сина на Субетей багатур на Самарската Луга. До този момент, той не познавал поражение. Стигайки южната граница на Волжка България с около 50 000 война, Уран се изправил пред на пръв поглед малобройна българска войска. След като набързо я обърнал в бягство, той влязъл в капана на българите. От настаналото клане според Джагфар Тарихи оцелели 4000 души, а според Китайските източници - нямало оцелели. Битката е подобна на тази на цар Симеон Велики при река Ахелой на 20 август 917. Тъй като останалите живи пленени татари - около 4000 души, са разменени за по един овен, а преводителят на татарската войска Уран, сина на Субетей багатур като по-глупав за 10 овена.,И до днес тази битка е известна в цяла Азия като "Овнешката битка" След грандиозният провал на монголите, те не посмели да нападнат отново поне докато Чингиз Хан бил жив. Ибн Ал Хасир пише :...."И тези жители на Болгар, нанесли през 1223 г. съкрушително поражение на непобеждаваните до този момент монголи" През 1223 битката "разстърсила вселената", и е документирана като първото и последно поражение на Чингиз Хан, докато е бил жив. В резултат Златната орда е задържана за около 15 години отвъд Волжка България и далеч от тогавашния западен свят. Историка А.Халилов пише: "Съпротивата на България, продължила до 1278 г., е първопричината Русия и руските земи да не бъдат включени в състава на Златната орда. В това отношение може да се каже, че Волжка България е спасила древна Русия от унищожение" По време на управлението на Кан Челбир Волжска България укрепва икономически, създава се голяма и боеспособна армия, а държавата се простира от БОЛГАР ДИНГЕЗЕ (Българско Море)-Каспийско море до Северния ледовит океан. Столицата се премества от град Болгар в град Биляр.

XV. Българите в началото на XII век създават в Болоня далеч преди Оксфорд и Кембридж първия университет в Европа-„Университато Булгаро”(1119г.), Тук е чел лекциите си изключително надарения болонски юрист Булгаро де Булгарис, наречен Златоуст, за когото може да се чете в Италианската енциклопедия. Площодът пред къщата му се нарича”Площад на Българина”. На нейно място далеч преди Оксфорд и Кембридж, е основан първия университет в Европа-„Университато Булгаро”(1119г.) .Там могат да се видят фамилните гербове на Алцеус Булгарини и на Асканиус Булгарино от Сиена. В пълна независимост от черквата, там се учат 10 000 студенти от цяла Европа, за сравнение в Кембридж основан следващия век учат 5 000. Магнетизмът му привлича мастити представители на европейската култура като Томас Бекет, Данте Алигери, Еразъм Ротердамски, Николай Коперник… Университетския параклис и до днес се нарича „Санта Мария дел Булгари”.

XVI. Българите създават Богомилството. Основоположник на това учение, в основата на което стои вярата в Христос и християнството, е Боян Мага, по-малкият син на Цар Симеон Велики. През ХI-XII в. "българската ерес" (Bulgarorum haeresis) се разпространява в цяла Европа. На Запад богомилите са известни с различни имена – бугри, катари, албигойци и др. Те създават свои школи, университети, в които преподават българската космогония, Христовото учение, мъдростта на древните народи. Там христовото учение е превърнато в мрачен фанатизъм, жестокост и духовен мрак. От България идва ярък лъч светлина, който събужда европейските народи и запалва факлите на множество хуманистични учения, които довеждат до освобождаване на човешката личност и до реално признаване на нейната духовност. Инквизицията-най-чудовищното и варварско творение в човешката история е основана през 30-те години на ХІІІ век за борба с катарите (западните богомили) и е поверена на Доминиканския орден. Мъченията и издевателствата, на които са подложени богомилите едва ли имат аналог в "християнските църкви". За европейските властници през Средновековието думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията и Великата френска революция, които оформиха основите на днешния свят. Лозунгът на тази революция “равенство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.

XVII. Българите-Богомили първи издигат идеята за създаване на Европейски съединени щати (Европейски съюз), пренесла се зад океана и реализирана от Хазарите под формата на Съединени американски щати. Европейския съюз е създаден по подобие на старите Истински Български държави и закони, нещо признато от бивш председател на Европейският съюз.

ХРОНИКИ I. Откъс от книгата “За Съдбата на Народите” от богомилския жрец Петър Осоговец, написана през лето 956 от Христа “…А в четвъртия ден Господ създаде звездите да красят твърдта небесна и да бъдат знамение за векове и народи. Седем едри звезди сътвори Предвечният и седем области от небето им повери.”“И вложи Творецът седем духа в седемте светила, та седем ангела се родиха. И повери на всеки ангел да води по един от седемте народа.” “И ангелите, на които бе поверено да водят народите, се сдружиха с ангелите, що бяха пазители на тези народи, та всеки народ имаше по два ангела: eдин - да го води, а друг - да го пази.” “Слънцето разпери криле над Египет, Месечината над Междуречието, Вечерницата спря над Гърция, Звездата на пратеника покори с лъжи Юдея, Звездата на бранника - Рим, а Звездата на отшелника - Византия.” “А народите не се бяха родили още на земята, но те живееха в чертозите на Господнята Всемъдрост.” “И всички народи получиха от Вечния по един звезден дух - само над България тъмнееше мрачина и звезден ангел не развя криле над нея.” “И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога Твореца, ала нямаше вече звезда и звезден дух.” “Духна тогава Бог в простора и осени с божествено мановение Млечния път, та рой светли ангели се родиха там и повели Бог Млечния път да властва над България.” “И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа близнаци в Междуречието, изгоря Гърция, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха.” “…Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят Византия навсякъде, а България като огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде.” “Защото гаснат звездите една по една. Ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечния път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена…”

II. „Хрониките на Авийла”, направен за Папа Йоан VІІІ (872-882 г.сл.Хр.), публикуван като „Книгата Арих” „А като се възкачи на престола в Константинопол, императорът Константин V (741-755), който беше отстъпник от Христовата вяра и магесник и врач, и син на магесница и на тъмните сили веелзевулови, уплаши се твърде много поради силата на богарите и събра всички учени мъже в царството си и им думаше: „Какво да сторим, братя мои, защото царството на богарите ще ни изтреби докрай? Те са по-многобройни от нас и прииждат на пълчища без край, и ето – завладели са половината от земите ни, и са ненаситни, и ден след ден се умножават по земята, и плячкосват градовете ни, и превземат крепостите ни, и неведнъж обсадиха нас в Константиновия град, и ако ни завземат, ще ни направят свои роби. И ето, знаете как Тервел – техният хон, насмалко да стане император над цялата земя, и що говори` пред Юстинияна. И как каза, че земите на Империята са по право на род и по право на родина техни земи от самото начало, и че ние сме незаконно на тяхна земя, а не те - на наша. Що да сторим, прочее, за да се спасим и отървем от тях? Защото даже воеводите ни и целият романски народ примира от страх пред тях и ги счита за законни племена по тези земи. И вярно ли е това, и що можем да сторим. А съветът на учените и мъдреците, и архонтите, и епископите, и магесниците и предсказателите на Императора се оттеглиха за размисъл, и за съветване помежду си. И като стояха така, при заключени врата, да се консултират помежду си и с древните книги, и с летописите в царскатабиблиотека, след десет дни възлязоха пред Императора и рекоха следното, чрез устата на Зосим, Теофан и Теофилакт – висшите съветници на царя: „Господарю, да не се боиш, нито да се смущава сърцето ти, но внимавай на думите ни и в съвета ни, и непременно ще победиш, защото чрез мъдрост и хитрост предците ти са сразили многобройни врагове и тези богари ще бъдат също като едни от тях. Защото да, те наистина са най-древен род и са били от най-древно време по тези земи, още преди да дойдат тук дедите ни. И се наричали траки, по името на отеца си Тирак, и са били многобройни племена, и са имали велики царства и велики царе, пред които светът е треперел. Но като са дошли дедите ти, с мъдрост и хитрост са постъпили с тях, и ето че са ги завладели и са станали техни господари, както си и ти днес. Постъпи и ти мъдро като дедите си и ще ти бъдат роби на теб и чадата ти до века.” „Що да сторя тогава, кажете, щом знаете.” „Стори също като предците си - разделяй и владей.” „Но как да разделя такъв голям и сплотен народ, какъвто са богарите? Ето, че тук пред портите ми е Севарих, син на Аспариха, а пред Солун ме обграждат отвред племенниците му – синовете на Кубариха, техните братовчеди са в Илирия и Панония, в Испания и Галия, и всички са задружни и ме обкръжават отвред? Като нападна единия, другият ме удря в гръб, и като пратя войските си срещу другия, трети ми поставя ултиматум, що мога да сторя аз, който съм един срещу всичките, и как да разделя съюза им и кръвните им родове, когато са всичките деца на един баща? Тогава висшите съветници на императора – Зосим, Теофан и Теофилакт му отговориха: „Господарю, тяхната сила е в рода им и в древното им име, с което се наименуват, защото вярват непоколебимо, че са един богоизбран народ, който говори единия божествен език. Воювай срещу тяхното слово с мъдро и хитро слово, и ще ги удариш и сразиш първо в ума и сърцето. Тогава ще отслабнат мишците им и ужас от силата и славата ти ще ги порази. Така ще ги завладееш навеки.
 Защото силата е в Словото и в книгите, и в летописите, и в историята, царю, и остава да се помни само това, що се запише в книгите и се опази и разпространи със силата на Империята. Затова сме велик народ и велика империя, защото това, което ние запишем в книгите, това вярват и следват всички племена, и това подчинява народите.
Спомни си какво пише в летописите! Как постъпи на своето време императорът Галиен, който пое на поход срещу богарите-гети в Атика.Той пръв обеща на всички богари-гети, които се присъединят към него, римско гражданство и ги наричаше римски-гети-ромеи., а възстаналите против империята гети, обяви за робска бунтовническа сган и ги нарече презрително „готи”, като прокламираше, че чисти и благородни са само гетите-ромеи. Постъпи, прочее, и ти така! Наречи богарите в Мизия и Тракия – вулгари, сиреч мръсен и варварски народ от пришелци от исток, ....

  • #5

Свѣтозаръ Конѣчарски - 13 ФЕВ 2015 06:35

СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО Дойде време да се опомним, да се присетим що е туй дето ни е пазило като народ и ни превежда от ера в ера, та чак до днешния ден. Туй е нашата история, култура и традиции. Те са като корена на дървото. Ако го отсечеш, дървото умира. Тъй погиват и народите. Сега чужда култура и традиции на младите продават, а историята ни преиначават. Корена ни секат. За това сме се прегънали и едвам дишаме.Не бой се народе! Дебел ни е корена и много на дълбоко отива.Но време е дъх да поемеш, глава да повдигнеш и жалките секачи в дън земя да прогониш. Те няма да те пожалят. Не ги жали и ти! Децата ни чезнат, родът ни погива, а не бива, защото с нас и светът ще погине.
БЪДЕТЕ БЪЛГАРИ ПО ПРИЗВАНИЕ Българин не се раждаш! Българин ставаш! Българите не лъжат, не завиждат, не лицемерничат, не мразят другите. Българин означава осъзнат, светъл и духовно буден човек. Мнозина се наричат българи, но не са такива. Те са самодоволни хорица, които живеят само в материалния свят, за тях съществуването е издигнато в култ. Те живеят, за да задоволят своето его, интересува ги единствено храната, властта, славата, нагонът, парите. За тях най-важното нещо е оцеляването, а когато не са застрашени, те отчаяно се забавляват, опитвайки да забравят страха, самотата и слабостта си. Да си Българин, е призвание, до което всеки човек трябва да стигне. Думата Българин, означава Божи хора , Благи хора. Всеки човек в света може да стане Българин, стига да го поиска. Иманата на днешните Държави България и Израел не са само имена на държави и нации. Израил са всички хора по земята днес .Това са хората които са Извън Рая, Из Рая, Израел, Българин е човек стъпил на последното стъпало в еволюцията чрез прераждания и инкарнация, преди да достигне до състоянието Рай. А Рай не е само митична земя, Рай е и състояние на Духа. Мисията на всеки човек е в един човешки живот от Израил да стане Българин. Просто Вярвайте, че Красива и Вълшебна приказка започна за България и Човечеството, още не го знаят хората и не разбират какво се случва , но всичко с времето си. ОРЕНДАСамо заЕДНО в ЕДИНеНИЕ можем да ВЪЗКРЪСТНЕМ от пепелта ФЕНИКСА на ЧОВЕЧЕСТВОТО БОГ-АРИЯСъЕдинЕниеТО(Й) Прави СИЛАТА БОЖИЯТ НАРОД , БлагАрите - Благите хора Свѣтозаръ Конѣчарски

  • #4

Свѣтозаръ Конѣчарски - 13 ФЕВ 2015 06:35

СВЕТИЯ ГРААЛ Ето и прословутата чаша на Граала"IYI" .На латински Сангреал - Чиста кръв, Царска кръв в буквален превод. Ето и знака, чашата - СВЕТИЯ ГРААЛ = IYI = НаРода на ДУЛО БОГ-АРИЯ. ДНК-то ни е много важно и точно ДНК-то ни е СВЕТИЯ ГРААЛ , а това IYI е знака на СВЕТИЯ ГРААЛ прословутата чаша Y, но всъщност това е Чистата кръв на първия НаРод този на ДУЛО, на латински САНГРЕАЛ буквално преведено означава Чиста кръв, Царска кръв. Защо това е важно? Важно е и то точно сега защото Древните Българи са знаели какво правят, мисията им през хилядолетията е била да разпръскват ДНК_то си-СВЕТИЯ ГРААЛ който точно сега ( времето в което живеем ) ще разкрие своите тайни. Маите 26 000 години те са наричали Галактическо денонощие 13 000 години Ден и 13 000 години Нощ. 2012 година свърши ноща и изгря новото Слънце на новия Ден. Слънцето ни смени полюсите си, Земята също = Факт, До сега в цялата ни човешка история слънцето ни е зареждало с отрицателни енергии, поради тази причина, ние хората познаваме само войните в историята си, за това и използваме само 5 % от възможностите на мозъка си, не случайно Слънцето е главно божество в абсолютно всички митологии, защото всичко зависи от него. Сега от 2012 годи Слънцето смени енергиите си, сега свърши ноща или тъмната епоха в която живя човечеството последните 13 000 години и това започна да ни променя в положителна посока. А за да се случи това е много важно ДНК-то на Българите, което сега е пръснато между всички народи. ДНК-то ни позволява на Светлината да премине през нас и да започне процес на Духовно Пробуждане когато Слънцето смени енергиите си през 2012 г.Този цикъл от 26 000 години или точно 25 920 години според Древните Българи те наричали СУМЕР или СУРА. Това е и древния Български Бог Сурва и Сурвакарстването което само ние Българите пазим като обичай. Това е раждането на новото Галактическо Слънце, Сумер Българите са наричали центъра на галактиката ни Млечния Път. По този начин Българите са кръстили и една от първите познати ни исторически цивилизаци която са създали след потопа, Шумерската и древен БаълБилон - Вавилон или Божии град, с главно божество ВААL - БАЪЛ, което означава просто Бог, на древен Шумерски БАЪЛ+ГУРИ означава Божи хора - Божи НаРод. На същия този Български Бог Сурва е кръстена и днешната държава Сирия - Сурия - Сумерия. Както казах до сега мисията на Българите беше да разпръснат ДНК-то си за да са готови хората за това което сега се случва, а сега е най-важната част от мисията ни, Духовното израстване, което ще започне от нас Българите, защото е много важна и ролята на Езика ни и местоположението на което се намира днешна България, а именно от Българския ( Балканския ) полуостров са тръгнали дедите ни преди хиляди години и именно тук са добре познатите ни библейски земи, за това и няма нито едно археологическо доказателство доказващо историите от стария завет, просто не се търси на правилното място. Свѣтозаръ Конѣчарски

  • #3

Свѣтозаръ Конѣчарски - 13 ФЕВ 2015 06:33

ЗА ДУШАТА НА БЪЛГАРИНА Българи се раждат стари души с много натрупан опит във вечността, Българи се раждат и същности от по високи нива, на така да го нарека божествената йерархия, които се раждат сред хората, познати ни като Ангели и Архангели, но също така между Българите се раждат и млади души сега поемащи по пътя на вечността да трупат опит, защото като Българи на земята имат шанс да израснат по-бързо , Освен това ние като дойдем тук на земята забравяме защо сме дошли под влиянието на материалния свят в който сме принудени да живеем, най-често душите с древен опит посягат към наркотици , алкохол и други зависимости, страдат от депресия и така на татък, защото са разочаровани от света и за жалост дори не осъзнават защо им се случва това. Нали сте чували историята за Божия син който изкупува греховете. Исус не е имал предвид себе си, това не може да се случи в един човешки живот от един човек, това е възможно да се случи в течение на хилядолетията от един народ, Исус е един от най-великите пророци живял на планетата ни, но църквата умишлено го обожествява за да скрие истината за която той е говорел.
Всъщност скоро разбрах и какво е Светия Граал, а това е буквално Чистата кръв на първия народ, това което ние Българите носим в ДНК-то си сега започва да се отключва, сега ще започнат да се появяват много хора с паранормални способности между носителите на този ген в ДНК-то ни, но това не означава че другите хора по света не го притежават, просто от нас ще се запали искрата която ще промени хората и света в който живеем сега. А колкото до страданието това така трябваше да е до сега и всички души с много вечен опит които сме се родили Българи, имено поради тази причина сме избрали да се родим Българи . Свѣтозаръ Конѣчарски

  • #2

Свѣтозаръ Конѣчарски - 13 ФЕВ 2015 06:31

КЕЛТИ, БЕЛГИ, БОЛГИ, БРИТАНИ, ВЕСИ - ГОТИ = по късно на ВЕСТОГОТИ = на ГЕРМАНЦИ днес и още куп други наименования на БЪЛГАРИТЕ=ТРАКИТЕ. Това са Български племена, наричани днес Тракийски, които не случайно са им измислени 777 имена на тракийски племена, за да объркват хората и да служат за РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Горе изброените племена са тази част от Древните Българи=Траки, които тръгват на Запад от Балканския ( БалГарския ) полуостров след потопа.
В Ирландия има хроники написани 5 в. Пр.Хр. за народа БОЛГИ, чийто наследници са Келтите.
Гърци никога не са съществували в древността, това наименование "Гърци" се появява, след освобождението от Турско, няма нито един император на Византия от гръцки произход или ако има са не повече от двама и те не са гърци, тези на които днес викаме гърци, са били много малко еврейско малцинство във Византийската империя и след освобождението от Турско приемат названието гърци, което пък название идва от БълГар(ц)и Българите не сме с нещо повече от останалите хора по земята, това което аз твърдя е че всички народи имат общ корен, НаРод от който произлизат всички останали, запазил знания които са били загубени за човечеството след голям катаклизъм.
Най-новите археологически находки в България дават отговор кой е този народ. В древният шумерски език и писменост има над 150 думи запазили се и до ден днешен в съвременния Български език, В България откриха откъси от Книгата на Мъртвите от Египетската митология, които са по стари с 2 000 години от самата Египетска империя, езика на който са писани е Бохарски език и е диалекта който е използвало така нареченото " тракийско" племе Беси.
А ако се проследят топонимите из целия свят, има толкова много Български наименования които и до днес не са сменени на реки, планини, морета и местности. Древното име на Гърция - Елада и Елени има обяснение и значение само на Български език и идва от думата посЕлени, насЕлени, население или Село - Солун, и много от древните имена на "гръцките" градове имат обяснение и значение само на Български език. Името Украйна идва от Българската дума Покрайнина, У-края(йна). Името на Сирия идва от Българския бог Сурва. Името на Шумерския главен бог е ВААL, а столицата е Вавилон - Баалбилон, което на шумерски буквално означава божествен град, представката Балг или бал както те са можели да го изговоря означава бог, божествен.
В китайските летописи ние Българите сме останали като Хонури, защото така са можели да изговорят това което чуват китайците от Богури-Хонури, които Хонури европейците наричат Хуни. доказателствата са много и няма как да ги представя в един коментар за да изглеждат убедителни, за да се убеди човек трябва да търси истината.
Това което исках да кажа е че аз не мисля, че ние Българите сме с нещо повече от другите, защото това прилича на нацизма на Хитлер, много съм далече от подобни опасни възгледи и съм твърдо против това, но истината си е истина и това което са направили дедите за човешката цивилизация не трябва да бъде изопачавано, крадено и скривано, то си е наше, но на някой му пречи истината и прави всичко възможно тя да остане скрита. Защо ли, с какво сме толкова опасни за тези "хора" ?????? Свѣтозаръ Конѣчарски Японци и индианци: Японците, Корейците и почти всички народи освен Китайците са смесица от Българите=Хуните или както китайците ни наричат в летописите си Хонури ( Богури ) и Китайците. Всички които включват днешната монголоидна раса, която не включва китайците, са смесица между Българи и Китайци и така се е получила Монголоидната раса в Азия, за това особено с Японците имаме толкова близка връзка и като етно мотиви и като манталитет, колкото и странно да прозвучи, но Японците са запазили по-чиста форма на манталитета на Древните Българи.
А за индианците също има доста доказателства за влиянието на Древните Българи над техните култури, особено при Маите. Там и носиите са много сходни с Българските, дори един индиански шаман през 2009 година дойде в България и е бил заведен в етно музей, човека като видял чергите и носиите ни в музея, започнал да чете по шевиците имената на целия Род на който е принадлежала носията, което говори че ние Българите сме забравили кодирана писменост която преди хилядолетия сме предали на индианците от Америка и те са запазили. Също една от най-известните пирамиди на Маите се казва Чичен-Ица, а на Български ще звучи Чиченица, 70 % от наименованията на селища в България завършват на "ица". Това ицане го има само в Българския език и най-близките му диалектни форми като Сръбски, Македонски за Руски мисля че не се е запазило ицането. А относно Космологията и календара на Маите и Българите, виж за СВЕТИЯ ГРААЛ Свѣтозаръ Конѣчарски

  • #1

българин - 12 ФЕВ 2015 14:45

ами да си я вземем пак

 







Гласувай:
30



1. tota - Още един интересен материал, свързан с нашата древна история.
13.02.2015 14:40
Крим е част от Велика България
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=30820
Ростислав Русимов
https://www.youtube.com/watch?v=r67yamwARwY
Ето за тези, които харесаха статията и първа част от поредицата "Българите". Там също може да откриете интересни исторически факти за нашата родина.

И още: http://danil.blog.bg/drugi/2014/03/10/ukraina-ukraina-u-otkradnata-e.1246662
цитирай
2. sande - Малко хора знаят това...
13.02.2015 17:17
Няма го в учебниците, не се говореше за това в книги и научни списания.

Поздрави!
цитирай
3. vmir - Сензационно!
13.02.2015 22:45
И ето, знаете как Тервел – техният хон, насмалко да стане император над цялата земя, и що говори` пред Юстинияна. И как каза, че земите на Империята са по право на род и по право на родина техни земи от самото начало, и че ние сме незаконно на тяхна земя, а не те - на наша. Що да сторим, прочее, за да се спасим и отървем от тях? Защото даже воеводите ни и целият романски народ примира от страх пред тях и ги счита за законни племена по тези земи. И вярно ли е това, и що можем да сторим. ...
...„Господарю, да не се боиш, нито да се смущава сърцето ти, но внимавай на думите ни и в съвета ни, и непременно ще победиш, защото чрез мъдрост и хитрост предците ти са сразили многобройни врагове и тези богари ще бъдат също като едни от тях. Защото да, те наистина са най-древен род и са били от най-древно време по тези земи, още преди да дойдат тук дедите ни. И се наричали траки, по името на отеца си Тирак, и са били многобройни племена, и са имали велики царства и велики царе, пред които светът е треперел. ...
...Как постъпи на своето време императорът Галиен, който пое на поход срещу богарите-гети в Атика.Той пръв обеща на всички богари-гети, които се присъединят към него, римско гражданство и ги наричаше римски-гети-ромеи., а възстаналите против империята гети, обяви за робска бунтовническа сган и ги нарече презрително „готи”, като прокламираше, че чисти и благородни са само гетите-ромеи. Постъпи, прочее, и ти така! Наречи богарите в Мизия и Тракия – вулгари, сиреч мръсен и варварски народ от пришелци от исток, ....
цитирай
4. lado - Страшни дивотии!!! Ама страшни!
14.02.2015 21:17
И постът, и коментарите! Такава дивотия на едно място просто няма ...
И гробът на Аспарух, и на Кубрат са измислени. Находки има, но доказателства . че са техни - не. За Еспор се съдо по монограм на едно орле, което е от римски щандарт, и се чете по 100 начина, а за Кубрат - Кроват, също по неразчитаем еднозначно монограм. Стотици предмети в находките, ама те се държат за неразчетимите монограми като на бога за шлифера...Приземявайте се вече, че не остана време...Има хиляди писмени паметници от това време, томовете ЛИБИ и ГИБИ на БАН. Там превода от латински и гръцки може да е преднамерен,но текстовете в древните грамоти са оригинали...Страшна дивотия, еле па тоя вмир па и онщ със 17 000 години България...Ми то до 10 век нема документ, че сме имали държава бе, нищо , че у документите пише за българи още от 4, 5 век по тия земи...Били сме федерати на ИРИ, а държава - откогато имаме собствени монети. а ся вижте откога имаме монети...Таа държава , днешната , нема да издържи толква простотия на едно место, ама тва е друга тема...а сикт...
цитирай
5. anonimen65 - pravilno ne vseki koito se e rodil v balgaria e balgarin.
15.02.2015 20:22
to mu davash da chete kakvo sa ostavili v tehnite arhivi tezi,koito sa ni pobejdavali,koito sa gorili nashata istoria predi te da sa bili veliki to ti vika divotii.e ta tova ako e balgarin pishi ni umreli.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Страхотно ценен постинг!
15.02.2015 22:11
На нас се втълпява, че българите в Украйна са останали там бежанци от времето на Чипровското въстание.
А за кримския етнос същността също се подменя. Те са потурчени българи, а държавата им е наречена Татарстан. После ги завладява Русия. Най-големия удар за потурчените ни сънародници нанася Сталин. защото те по време на ВСВ искат да излезат от империята СССР. След 1944 г. Сталин ги избива или изселва почти всичките по Сибир и по границите с Китай. В Крим остават само агентите му татари. На мястото на пропъдените и избити татари в домовете им започват да се заселват руснаци, но не кои да е , а и те хора на Сталин. Чак по времето на на Горбачов се разрешава на някои татари да се завърнат в Крим, но не и по домовете им, които са им отнети от руснаците, като за това се подготвя закон.
Не по-малка трагедия изживяват от джелатите на Сталин и украинците. УкраИна - така я наричат украинците, също иска към 1936 г. излизане от СССР. Отговорът на Сталин е: Отнемане на всичките им храни и животни и продаването им на Западна Европа за да се закупят машини. За един месец на хората се дава дажба - два хляба на пет души. Украинците започват да умират от глад и старите хора с последни сили се извличат до гробищата, където умират, защото децата им нямат сили да ги погребат. Сталин е щял да ги умори всичките, но вече се е задавала ВСВ и той е гледал вече на тях като на ресурс от хора и снаряжение.
Сега отново и едните й другите ги сполетя нова трагедия - мераците на Путин да прави империя. Колкото спечели Куба от това, че не се интегрира като щат на Америка, колкото ще спечели Южна Корея ако Севарната я присъедини към нея , толкова ще спечелят отприсъединяването към империята на Путин Крим, Луганск и Донцек. Светът ще свърши, идиотите - не!
цитирай
7. metlichina - Браво за този постинг!
16.02.2015 21:30
хубаво е, че припомняш нещо толкова важно и славно за България.
поздравления, Ати... а това че го няма в учебниците говори
лошо... много лошо за българския манталитет все да се
снишаваме...
цитирай
8. astrojozi19 - Привет!
17.02.2015 19:30
Радвам се на поста ти!Нека се знае че сме велика нация!
цитирай
9. nikikm - Тоте,
13.03.2015 00:17
Прародината на българите е тук,на Балканския полуостров! От тук тръгва похода на Дионис за Индия и останалите преселения!Това да се знае.Тази карта ми прилича на публикуваната от Петър Добрев,но той с изместването на Прародината налива водо в чужда мелница.за това,за нататък се отделят пари и се правят експедиции,а за културата на Българите -траки се премълчава!Сигурно да не се засегнат гърците с крадената от нас история или пък да не излезем много велики!Българите-траки са местен,балкански,макар да са владяли много повече от Балканите,народ!За сега не е известна по-стара цивилизация от нашата,но това е секрет!
цитирай
10. lado - простотиите се ширят яко
14.03.2015 02:51
Е колко е стара 'нашата' цивилизация ? Пример - разкопките при Гьобекли тепе са датирани 12 хилядолетие преди Христа, а Дуранкулак - само 5 -то. Да - най старото открито златно съкровище, да- най-старата протописменост, ама тва не е цивилизация, некъф зародиш е. А няма и документи, че сме имали държава до 10 век...Ако намерите, цитирайте ги. Ама документи на съвременници. За сериозни аргументи - на лични, тука не виждам образовани и ровили в историческите извори, само надъхани невежи
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12149541
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031