Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2015 08:00 - Ути Бъчваров – държавен глава!
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4399 Коментари: 10 Гласове:
23

Последна промяна: 23.06.2015 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ути Бъчваров – държавен глава! Вместо фейлетон
         Наскоро четох в. „Седмичен труд”, бр. 9 от март т. г. Журналистката г-жа Емилия Димова интервюира г-н Петър Бъчваров, симпатягата Ути. Определя го като “дядо на телевизионната кулинария”.

image

       „Жените мислят равнинно”, дълбокомислено съобщаваше преди 45 години Ице Мръвката /който го познава – познава го/, за да не бъде груб, като каже “повърхностно”.
       Тогава бяхме с него 14-15-годишни ашлаци и всичко ни беше ясно, най-много жените. Съгласявах се с него.
Сега съм на друго мнение – жените мислят пространствено, като взимат предвид и четвъртото измерение, доста по-добре от мъжете. Присъединявам се и към направения пиар на Ути.    Нека да се върнем на интервюто и да помислим ход напред.
„Дядо на кулинарията” не бива да бъде само класификацията за Ути, мила госпожо. Жените трябва да мислят пространствено. „Бъдещ държавен глава” – звучи по-добре.
          Да са закрият длъжности като президент, министър-председател, председател на Върховния съд, главен прокурор и т. н. Промяна на конституцията и всички длъжности се обединяват в една. И без това изброените по-горе се ритат като магарета, буксуват, репчат се помежду си, а за разноските „сума сумарум” да не споменаваме.
х х х
          След 22 години / вече 25/ боричкане – официално „в името на народа”, неофициално – за кокала, след всички вече заминали си правителства и политици, остана държава с все по-влошаващ се жизнен стандарт за обикновените хора.
На кого да повярва човек, на коя партия, на коя гледна точка за демокрация? Времената на Шекспир и на героя му Хамлет се върнаха, “да бъдеш или да не бъдеш” – това е въпросът! Как да бъдат нахранени гладните, които прогресивно увеличават броя си. Нека да се обоснова за горното предложение: „Ути – държавен глава и самодържец!”
         Ути Бъчваров произхожда от прогресивно семейство. По собствените му думи, там храната винаги е била на почит. Забележете това – храната, не някаква партия или идеология!
„Постоянно се готвеше, обменяха се рецепти, непрекъснато се събираха гости, носеха се продукти от хора, които са пътували в чужбина”, си спомня, не без носталгия, г-н Бъчваров.
Петър пораства снажен, „здрав като камък” – съгласно презимето си. Не страда от недояждане и комплексарски диети, солидните му размери напомнят винаги за фамилното име…
Нетното му тегло се колебае между 100 и 150 кг; и ловец е, и рибар е, и планинар, и сноубордист по всяко време на годината, така да се каже… всестранно развита личност!
Скита се по Камбоджа, Тайланд, „Кауфланд”, Камчатка, Таджикистан, трупа международен опит и „прекален светец не е” – както откровено сам си признава. Яде черен хайвер с лъжица, като руските олигарси, но сам стига до извода, че това вреди на черния дроб.
Универсална личност – може да пости, “може и в петък блажно да руча!” Може да прегреши, но може да бъде и без грешка, особено като кулинар!
       А сега един сериозен въпрос:
Коя днешна партия има платформа, която е в състояние да засенчи платформата на Ути Бъчваров:
Човекът право в очите ни заявява:
„Думата диета трябва да се забрани със закон!”
Солидна платформа на солиден човек, пред когото бившият бундесканцлер на Гермаия г-н Кол изглежда като недоносче.
Млад мъж, на 42 години, неопетнен и неизцапан от нищо /ако изключим готварската му престилка, когато котлонът е силен/. Никакви връзки с мутрите, никакви банки и състояния зад гърба, никакво философско или адвокатско минало, досие чисто, но борческо – като досието на бебе от прогресивно семейство преди 9 септември. Контакт с ничии тайни служби няма, псевдоним – само „Ути”, с дисиденти или техни врагове на една маса с удоволствие е делил вечерята си, а закуската сам е изяждал.
         Покрай школата в Симеоново е минавал най-малко на 1000 крачки, не е специализирал в Москва или на Запад за апаратчик. Не познава нито Карзай, нито Уорлик.
Макар да завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „Критика и кинорежисура”, се отдава на друг вид изкуство. Безпартийно, нравствено и човечно – изкуството за добро и обилно народно хранене. Изкуство още от началото на света.
И дава сам личен пример: при 150 кг живо тегло – на анорексиците, а при 100 кг, сваляйки 50 % от нормалното за своята персона – на всички, които решат да отслабват. Любимец на всички баби от всички цветове на дъгата, от ГЕРБ, ГОРД, ДПС и Партия за спасението на Самоков…
          Задавам въпроси на всички скептици:
Макар че „черен пояс” и титла “доктор хонорис кауза” все още няма: Би ли оставил човек като Ути народа си гладен?
Би ли допуснал менте храни и продукти на пазара и в магазините човек, който обожава домашната селска храна?
Човек, който е сготвил вкусни манджи пред камера 3000 пъти, крие ли задни мисли и нечестни дела пред народа?
Сам опитва сготвеното пред всички и все още не се е тръшнал!
Колко на брой от досегашните политици, дошли на власт с “добри намерения”, няма да се отровят, ако куснат само една лъжица от манджите, които ни сготвиха? С най-добри намерения…
х х х
        Затова, когато настане време за избори – помислете добре! Да направим Ути държавен глава и самодържец! Един човек с тежест и здрави инстинкти, който другите не подслушва и ползва ножа само за мирни цели. Една власт – Ути!
      Г-н Петър Бъчваров първо ще гледа народа си да нахрани, да лъсне косъм, да се усмихне, пък после ще търси от него морал, доблест, чест, трудолюбие, отговорност!

Александър Кондоферски

 

 









Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Великолепен текст! Богат, арти...
23.06.2015 08:53
Великолепен текст! Богат, артистичен, ангажиран! Поздравления за автора! Поздравления за пореден път и за тебе, скъпа Ати - за интересната и толкова полезна за нас мисия, с която си се заела!
Хубав ден!
цитирай
2. martito - :) Интересен текст с интересна г...
23.06.2015 09:18
:) Интересен текст с интересна гледна точка :)
Ути - държавен глава... а защо не :)))
цитирай
3. stela50 - Страхотен текст... с аплодисменти към автора на книгата
23.06.2015 10:13
и към автора на постинга ! Интересно, забавно, сериозно...
а и може би... възможно.
Благодаря, мила Ати...
с пожелание за хубав ден и прегръдка от мен !
цитирай
4. sande - Рънъта прави борбъта...
23.06.2015 12:18
Така отговаряха в недалечното минало нашите изтъкнати борци, спечелили шампионски титли и прочули се по света.

Стигна се до там, че нямаме вече такива изтъкнати спортисти, но все по-трудно е да се мамери свестен кандидат за държавен глава. Който и да е той, веднага ще се появи и опозиция, която ще му намери кусури, каквото и да каже, ще бъде освиркан и обвинен в нещо си. Долу Стамболов! Още се чува ехото по софийските улици.

Но е факт, че Ути може нещо. Други и това не могат.

Поздрави на Александър Кондоферски за позитивната идея!
цитирай
5. megg - Привет!
23.06.2015 13:18
И на мен текстът много ми хареса - и сериозен, и шеговит, и хаплив на моменти, към когото трябва.
Дано да дойде денят, в който всички българи са усмихнати и зад усмивките да греят удовлетворение от работата и радост, че са част от своята родина и са на своята земя!
Поздравления за автора и за теб, мила Ати!
цитирай
6. born - Ути - президент ? Не звучи зле ! И май ...
23.06.2015 21:36
Ути - президент ? Не звучи зле ! И май този път няма да сбъркаме. Но ми се струва, че ще е по-добре премиер.
цитирай
7. metlichina - ехааа....
23.06.2015 22:05
След 22 години / вече 25/ боричкане – официално „в името на народа”, неофициално – за кокала, след всички вече заминали си правителства и политици, остана държава с все по-влошаващ се жизнен стандарт за обикновените хора.
Така че... с две ръце гласувам за Ути... човек като него никога не би
оставил народа си гладен.. това е сигурно...
цитирай
8. apostapostoloff - Много, много е гладен българският народ.
24.06.2015 06:12
Това е така, защото пести. Има вече над 60 МИЛИАРДА на влогове, а още толкова има като оборотни средства и под дюшека. Ама добре, че пести! Защото в момента само 70 % от българите имат наднормено тегло. Ако не бяха пестили, сега всичките да сме безнадеждно затлъстели.
цитирай
9. makont - Солидна платформа на солиден човек!
24.06.2015 15:48
Гласувам с две ръце, аз съм за хората, които ползват ножа само за мирни цели, всичко правят с усмивка, поръсват с черно пиперче за вкус и първи опитват, за да са сигурни, че няма да подведат другите. Еееех, ще настане такъв живот...
цитирай
10. kunkata - Става!
24.06.2015 20:08
Най-после ще се наблегне на храната.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12216347
Постинги: 1347
Коментари: 16857
Гласове: 70762
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930