Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2021 19:14 - Навършват се 32 години от 10 ноември 1989 година
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1844 Коментари: 5 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Навършват се 32 години от 10 ноември 1989 година

НАРОДЪТ ЩЕ БЪДЕ ОБРЕЧЕН НА МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА И ЩЕ ЗАПОЧНЕ РАЗГРАБВАНЕ НА СЪГРАДЕНОТО ДО СЕГА

"Реформаторите след 10 ноември 1989 година тръгнаха по един път, който аз не одобрявам. Това е гибелен път за България. Тази тяхна политика вещае разруха и тя скоро ще се почувства. Народът ни ще бъде обречен на мизерия и нищета, ще започне разграбване на съграденото досега. Ще избухне нова, невиждана по размерите си корупция. Ще се развихри престъпността и проституцията. Ще се срине държавността. Бързото сродяване с капитализма няма да донесе нищо добро за България. Както винаги е ставало, така и сега, вълната ще издигне начело слаби личности, чуждопоклонници. Хаосът, който е започнал, ще смачка способните и талантливите. И все по-често ще чувате по радио и телевизия едни и същи дърдорковци, в чиито мозъци няма нито една свежа мисъл".

Георги Джагаров

И нещо, което съм писала  преди шест години

Днес е 10 ноември - ден, който трябваше да ни донесе промени към добро. Оказа се, че повличането на масите в борбата за демокрация е жестока игра на държащите юздите на властта. За пореден път българите бяха излъгани. С първия преврат се наложи един чужд модел, с който бе трансформирана собствеността в държавна и кооперативна. Хората загубват и малкото, което имат. Това променя черти от характера на българина, като стопанин, предприемчивост, трудолюбие, устойчивост, взаимопомощ. Лишава от социалния статус една част от обществото, друга - загубва живота си заради инакомисленето си или заради съпротивата срещу наложените промени.  С втория преврат бе извършена също трансформация на собствеността, но с цел заграбването и от шепа хора. Българите в огромната си част загубиха и малкото, което имаха и ползваха в предишната централизиран тип стопанска система - работа и социални придобивки. Ако преди беше закрепостен с работното място и местоживеенето, след 10 ноември загубил работата си, се наложи да търси препитание, но вече сам. Така едни станаха емигранти, други не понесоха промените си отидоха от този свят, трети - просто съществуват на мизерните си пенсии. България загуби най- важното за функционирането и развитието на всяка държава - човешкия фактор. Малката държава е осъдена на превратности, които и налагат големите, наричащи се "велики" и разпореждащи се със съдбите на обикновените хора.  В такива времена изплуват на повърхността необразовани, недостатъчно подготвени, но приспособяващи се, които заемат позиции само за собствена изгода, не в името на обществения интерес. Накъде ще ни повлече случващото се никой още не иска да прозре. Власт имащите или т. н. наричани "хранени хора" са чужди слуги. Държавата става територия, подменя се народността. Всичко това ще доведе до нейното жалко съществуване известно време, а в последствие и до самоунищожението й.  Мислите ми не са подредени, изразих ги по този начин на глас, защото ме боли за всичко случващо се. Защото и този път народът беше изигран и подложен на изпитания. Само една малка част гледа отвисоко самодоволна от себе си и новия си социален статус.
   В днешните обстоятелства, Ви пожелавам: Здраве!



Гласувай:
23



1. iw69 - Тъжна дата,
10.11.2021 20:26
на която модерните конквестадори ни превзеха и превърнаха в техни роби.
цитирай
2. tota - на която модерните конквестадори ...
10.11.2021 21:07
iw69 написа:
на която модерните конквестадори ни превзеха и превърнаха в техни роби.

Точно, тъжна дата! А, каква беше еуфорията? Масите винаги могат да бъдат направлявани, за съжаление! Сетивата ми отдавна, преди т. н. демокрация доловиха това, което ще настъпи. Откъсването на човека от естествената среда на живот, нищо добро не му носи. Облекчава труда от една страна, но го заробва от друга, правейки го роб на другите, заради вещите. Потребителското общество променя природата на човека и неговата същност - да се труди за да живее. Не да живее и трудейки се. Сега е обратно. За съжаление. Друго, неспазването на природните закони, хищническото възползване от даровете на Природата също ще въздействат да се промени начинът на живот. Ще се наложи човекът да преоткрива същността си. Няма да му се размине. Показателно за това е връщането към селото. Масово се купуват къщи напоследък, независимо каква е целта. Все пак животът там е по - друг начин. Това се потвърждава и от голямото строителство на къщи, около големите градове от новообогатилите се хора.
цитирай
3. ka4ak - АТИ,ЗДРАВЕЙ!!!МОЙ ОТГОВОР,ПРЕДИ ДА НАПРАВЯ 1 ГОДИНА,В БЛОГА...
10.11.2021 23:05
31.01.2010 15:52 - Предизвикано и моя отговор,ЗАЩО???!!!
Автор: ka4ak Категория: Политика
Прочетен: 10136 Коментари: 30 Гласове: 28

Последна промяна: 01.02.2010 00:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog

И аз да напиша нещо,макар че може да се приеме и като коментар,на постовете на Светла chara и Весела veselaj!Няма да влизам много в подробности,но става въпрос за чорапогащи и тъй като съм много навътре в нещата ,ще Ви разкажа,нещо от началото на прехода,като изводите са за Вас!А тамън ще разберете,защо обичам жените!:)))
Завод мечта,три смени,складовете празни,трябват връзки за да вземеш продукция!Позната история,от началото на прехода и прохождащата демокрация!За мен беше непознато,но стечение на обстоятелствата ме запрати в бизнеса с този дамски артикул!Бях като масата народ,къде е радио и телевизия,къде ти е търговия с чорапогащи!Бях обект и на подигравки,а и аз си бях повреден,но изведнъж хладилника почна да се пълни и зарязах всякъв срам!За разлика от много други,огледах се и проучих GOLDEN LADY и PRЕTTY POLLY, а като пазарно държане COCA COLA,а не нещо от лагера!!!
Няма да забравя думите на шефа на PRЕTTY POLLY,когато го попитах,как успяват да произвеждат и продават 250 цвята,като всеки цвят е с индивидуална опаковка?Нашите жени са културни!!!Чак обидно ми стана!!!После ми обясни,че техните жени си поддържали телата и за да скъсат чорапогащник,трябвало да има външна намеса и за това се стремяли,да осигурят за всеки нюянс на тоалета,подходящ цвят!!!
Когато на един студентски празник в зала Универсиада/раздавах награди на конкурса за красота/се опитах да го обясня,какво да прави жената за да не се къса чорапогащника/,бях освиркан!!!:(
Съдействах да дойде шефа на GOLDEN LADY,да купи завода,огледа го,завря се и в местата които не бяха отваряни с години,предложи цена,но каза че не може да задържи повече от 250 работника/на щат по това време бяха 1711??!!!!/
От тогава се мъча да докарам фабрикант,който да ни научи,как се работи,но безуспешно!!!Италиански машини,италианска прежда,но работи ли го българиин,цъ...:(
Единственото което последва,е че смениха комунистическото име с LADY SOFIA,НО ТОВА БЕШЕ ЕФЕКТЪТ?!?!?!?:(((
Та това е за мен отговорът,дали рушим или не и дали повредата не е в нас самите,повредата на първите седем години,които не можем да преборим и за това сме и на това дередже!!!
Спомнете си приказката за неволята и разберете,че докато не започнем сами да работим,ще продължим да викаме неволята!!!:)))

13.02.2009 22:19 - ИМАЙ ЦЕЛ! Автор: ka4ak Категория: Политика image
Прочетен: 5996
Това казвам на комунарите,които свободни започват на ново живота си!

ИМАЙ ЦЕЛ,КОЛКОТО И ФАНТАСТИЧНА ДА Е ТЯ!

ВЯРВАЙ,ЧЕ МОЖЕШ ДА Я ПОСТИГНЕШ!

ТРУДНОСТИТЕ И ПРЕЧКИТЕ,САМО ТИ ПОКАЗВАТ,ЧЕ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕОДОЛЕЕШ!

ПРАВИ ВСИЧКО С ЛЮБОВ!

БЪДИ ЕГОИСТ,НЕ ПРЕДАВАЙ ЖИВОТА СИ!

ИСКАМ ДА СЕ ГОРДЕЯ С ТЕБ!

Минал съм през много премеждия и обрати преди да стана наясно със себе си,а когато вече се познавах,започнах да питам хората около себе си"-Каква е твоята цел?"С изненада открих,че на близо 1000 души,само един се опитваше да формулира някакъв отговор!Покрай моята дейност,имам много често контакти с медиите и познавам много журналисти.Много им хареса идеята да направят анкета"Каква е Вашата цел в живота"
/макар че от 150 само един,що годе отговори на въпроса ми/,още чакам да я видя тази анкета!Тогава разбрах,че хората не са наясно със себе си и това е един огромен проблем за страната и може би за това сме на това даредже!Не може да не знаеш какво искаш,а да възпитаваш децата си!Не може да казваш"-Уф,пак трябва да ходя на работа!"и да искаш да успееш!Просто това не е твоето място!Трябва да отиваш с желание и да ти е интересно и приятно!Ако не е така,без да искате предавате отрицателни емоции в къщи и нищо не върви!Тук е моментът да се замислите и да решите за себе си какво искате!Целта трябва да е такава,че вашия живот,да не е достатъчен,за да я реализирате,но да имате достатъчно време,за да поставите стабилни основи,стабилен фундамент,за да могат тези след Вас,да я довършат или продължът!Трябва да имате ВЯРА в себе си,за да сте пример,за тези след Вас!Неуспехите не трябва да Ви отчайват,трябва да сте оптимист и на сто неуспешни опита,на сто и първия ще успеете!НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА,ако силно го искате !
Този Ваш оптимизъм,ще действа благотворно на Вашите деца!Ще се чуствате все по уверен и непрекъснато ще зареждате себе си и околните с положителна енергия!Точно това ще Ви направи по силен и уверен,за да можете да правите всичко с ЛЮБОВ!Много са ме критикували за егоиста,но ако не сте жив,какво ще направите,Вие сте нужен жив,за да извървите земния си път и да оставите уверени оптимисти с които да се гордеете от небето!
цитирай
4. kvg55 - tota,
10.11.2021 23:20
И въпреки обстоятелствата, да бъдем здрави!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Ати!
11.11.2021 00:12
Успяха ,парвенютата! Без срам в разграбването!

Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12199962
Постинги: 1347
Коментари: 16857
Гласове: 70762
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930