Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2022 00:14 - Проф. Коста Костов – Коро: ТАЗИ ГЪСКА НЕ Е НАШАТА МАЙКА
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4860 Коментари: 1 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
              Проф. Коста Костов – Коро: ТАЗИ ГЪСКА НЕ Е НАШАТА МАЙКА

Мои приятели се тревожат, че утре ще спечелят левите, а не десните и се чудя, как успяват да различат левия от десния политически кретенизъм? Понеже ни направиха кривогледи, някои политически кретени се позиционираха в центъра и ни махат с ръка, за да ги фокусираме, разчитайки на кривогледството ни.
Всеки танцуващ пред погледа ви кретен, кандидат за вашето доверие, трябва да бъде изолиран, независимо от мястото му в политическия спектър! Особено онзи кретен, който се опитва да играе в центъра, за да му подавате пасове отляво и отдясно. Най-важното е, до властта да не се докопат отново онези, които превърнаха всички нас в заложници на управленската им немощ, а лъжата и далаверата в обществено приемлив манталитет.
Д
емокрацията има работещ инструмент, който лишава провалилите се политици от достъп до управление. Този инструмент трябва да бъде почистен от праха и да го употребим като мислещи човешки същества, а не като буриданово магаре между две купи сено. Имаме нужда от 121 депутатски места, за да осъществим промяната, която се бави като акъла на българина, дето все идва по-късно. Не си спомням в българския парламент някога да е имало единно народолюбиво мнозинство от 121 депутати, което да мисли за неволите на народа. Няма толкова много разум в една черепна кутия, в която дрънчат монети, но надеждата на българите и без това отдавна умря като коронавирус в карантина. По-лошо няма да стане. Най-лошото вече се случи. Управляваха ни кретенизирани мерзавци, които изнесоха в чужбина надеждите ни, а техните запазиха в банковите трезори. 
Когато България си отива, нямаме право да оставяме на власт политици, които не са доказали, че мислят за вас, за вашите семейства и обществото ни. Иначе, ще живеят с мисълта за безнаказаност. Това са правилата на играта. 
Утре картите се раздават отново. Стига са вадили от ръкава фалшиво тесте. Стига са ни били по няколко пъти дузпа, докато ни оплетат в мрежата. След като ни отнеха бъдещето ни лишиха и от разум! Време е да се върнем към Имануел Кант. 
Това, което ни остана, е България и последните остатъци от един беден, болен и обезверен народ, с подчинено, физически и ментално зависимо „мнозинство“, което избира себеподобни, а очаква промяна. 
Само чудо може да ни спаси, но чудесата се случват. Поне можем да помечтаем за тях. Имаме само 24 часа на разположение да превърнем мечтата в действителност или поне да се опитаме.
М
оментът, в който се намираме, ми напомня за сивите гъски на Конрад Лоренц, Нобелов лауреат по медицина от 1972 година, който доказа, че при излюпването си, новородените гъски тръгват след този, който са видели първи. Конрад Лоренц нарече това поведение „отпечатване“ (imprinting“). Ако новоизлюпените гъски не видят майка си в първите 30 часа, те не я разпознават, не я „запечатват“, и тръгват след всеки, който ги повика и поведе. Така цял народ може да тръгне по грешния път, по който го поведе онзи, който първи го „осинови“. 
Стига сме се държали като гъските на Лоренц! 
Време е да прогледнем и да осъзнаем, че сред“гъските“, които следвахме до днес, не е нашата майка. Да се върнем към първите 30 часа и да потърсим онези, които биха се погрижили за съдбата ни с отговорността на родители. 
Част от текста по-долу се появи на моята стена преди няколко месеца. После го превърнах в предисловие на юнския брой на INSPIRO като метафора на общата деморализация на обществото и безпросветното, авторитарно и кражбарско управление на държавата в последните десетилетия, които достигнаха своята кулминация в последните години с подкрепата на „опозиционните“ партньори на управляващите. Така задружно изградиха корупционна система, която от „усещане за корупция“ се трансформира в пладнешки грабеж. Ако перифразирам Ницше, в този текст има срамни истини, но ви ги споделям така, че в крайна сметка да ви спестя в грозотата.

 

INSPIRO-BG.COM

https://fakel.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be-%d1%82%d0%b0%d0%b7%d0%b8-%d0%b3%d1%8a%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b5-%d0%b5/?fbclid=IwAR2pzGzidRFggi4Q43MptM1DuZ3nmgZbpr3LPWEisfEZAyJR9cY5uZa65Pg






Гласувай:
12



1. planinitenabulgaria - ПрофеSSор, Костов,
15.07.2022 12:03
Написаното от Вас не прави смисъл. Липсва и една мисъл, която да сочи коренът на злото в България от доста години - ефесбешника Товарищ радеВ. Той рзедини българите, той противопостави инктитуциите, той доведе до днешната безизходица. Не посочвате и пътя на това зло - Путин-Мутрохванова, пРезидентството по същество отдел на ФСБ в България. Така се осъществява удар срещу ЕС, нанесен върху доста слабото му звено, България. Защото тук хората никога не са били толкова прости, колкото са сега. И това не е случайно - за 25 години Слави опростачи цяло поколение и тази простакщина сега е яхната от пРезидента.
Корогирайте си статията и я поместете във вариант, който да не е отправен към възпитаниките на опитния композитор и млад политик Трифонов - дилафът на Радев който провали три парламентарни избора.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12217604
Постинги: 1347
Коментари: 16857
Гласове: 70766
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930