Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2022 13:18 - Червеи вместо месо! Бъдещето, което Западът ни готви! Артьом Игнатиев
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3683 Коментари: 9 Гласове:
15

Последна промяна: 10.08.2022 14:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Червеи вместо месо! Бъдещето, което Западът ни готви! 09.08.2022,  Артьом Игнатиев Свят

/Поглед.инфо/ Австралия като част от "златния милиард" е преден пост на англосаксонската цивилизация на границата с Азия и в същото време отделен континент, удобен полигон за тестване на "новата нормалност". Това, което се случва тук, като в огледало, отразява много от това, което се готви за другите страни и континенти.

„Новото нормално“ със своя зелен дневен ред, дигитализация, енергиен преход означава разрушаване на стария модел на обществото и „понижаване“ на стандарта на живот, а влиянието на международните корпорации, безлични, но познаващи всеки буквално по очите, по същото време немислимо нараства.

Дигитализацията на обществото ще расте, докато стане тотална: Google, Yandex, Amazon и т.н. започнаха като доставчици на услуги, а сега хората се превръщат в техни слуги, предаващи свободата и достойнството си срещу точки/балове на "социални рейтинги".

Така наречената средна класа ще трябва да приеме значителен спад в качеството на живота си и да намалее значително като численост. В „прекрасния нов свят” човек няма да притежава нищо, но в същото време ще бъде „щастлив” – няма да му бъде оставен друг избор.

За всичко това са необходими много значителни стимули. На първо място страхът. По-точно - ужас на животинско ниво, блокиращ мисленето. Ето защо епидемиите, бедността, екологичните и климатичните бедствия, вирусните заболявания, гладът, войните стават основни информационни поводи по целия свят, във всички страни...

Австралия днес е световен лидер в потискането на свободите, цензурата, цифровия контрол, ваксините и карантинната лудост. Архитектите на „новото нормално“ тестват своите модели върху населението й.

Медицина и здравеопазване. Стартирането на „пандемията“ на коронавируса може да се счита за отправна точка на най-новата версия на проекта „нова нормалност“ в глобален мащаб. С ковид австралийските власти въведоха най-строгия локдаун в света с излизане от дома чрез QR код и карантинни лагери.

В края на миналата година Австралия обяви чрез устата на президента на Фармацевтичната гилдия (PGA) Трент Туми, че бустерни дози на ваксината срещу Covid-19 ще трябва да се инжектират цял живот на всеки 6-12 месеца. През май тази година Южна Австралия предложи нов закон за Covid-19 с глоби до $75 000 (AUD) или лишаване от свобода до 2 години за бъдещи нарушения на изолацията.

Едновременно с това, след въвеждането на ваксинационните паспорти, започнаха да се въвеждат т.нар. паспорти на работното място/кариерата, на технологиите и цифровите навици (социална кредитна оценка и предположително пътна карта за цифровата икономика).

Резултатът беше здравна криза. Въпреки че над 96% от населението на Австралия е ваксинирано (един от най-високите нива на реваксинация в света към края на юли тази година), до края на пролетта на 2022 г. броят на пациентите в спешните отделения на Мелбърн и други големи градовете бяха скочили до небето. И то толкова, че се появи недостиг на легла.

Още тогава изследователите обърнаха внимание на интересна статистика, сравняваща 25-милионна просперираща Австралия с бедния западноафрикански Нигер, който има приблизително същия брой жители. И се оказа, че австралийците, преживели 7-та (седма) карантина, масово ваксинирани (средно около 5 инжекции/дози), се заразяват и умират в същите количества, както и жителите на Нигер, занимавайки се с ежедневните си дела и имайки един от най-ниските проценти на ваксинираното население...

В средата на юли (2022 г.) стана известно, че Австралия провежда експериментално тестване на противогрипни ваксини върху деца под 6-месечна възраст (като част от изпитване на ново лечение на грип, одобрено от властите).

В края на юли така наречената маймунска шарка беше обявена за „заболяване от национално значение“ в Австралия. Това каза главният медицински директор на Австралия Пол Кели на брифинг в Канбера. Решението следва това на Световната здравна организация [СЗО] да обяви извънредна ситуация за общественото здраве от международно значение поради епидемията. В същото време в самата Австралия (с население, припомняме, 25 000 000 души) са регистрирани само 44 случая на маймунска шарка.

Хранене и "биосигурност". В началото на май австралийските власти започнаха процеса на приемане на закон, забраняващ отглеждането на собствена храна (хранителни продукти). Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за земеделието от 2022 г. мина на второ четене в парламента. Причината за промяната е "биосигурността".

Разширяването на правомощията на правоприлагащите органи, претърсването на имоти и лица без заповед, увеличаването на глобите от 1800 на 10 000 долара за предоставяне на невярна или подвеждаща информация са част от новия законопроект. Предвидени са строги санкции за собствениците и стопаните за възпрепятстване на достъпа до земята им.

От началото на лятото австралийските медии тиражират темата за предстоящия недостиг на храна. Да речем, марулята Айсберг вече струва 10 долара, картофите, лукът и млечните продукти са следващите за поскъпване... И това е само началото. Австралийците са призовани да пазаруват на местно ниво и да се запасяват с най-важните стоки точно сега.

В същото време привържениците и пропагандаторите на „новото нормално“ уверяват населението, че скоро всеки човек ще може да си позволи истинско „протеиново“ гурме-угощение, хапвайки луксозни пържоли от зеленчуково „месо“, буболечки и соте от натрошени червеи и насекоми. (Възможността да се превърнат мъртвите, животинските трупове и друга "органика" в хранителни добавки е само мрачна шега, всъщност хората изобщо не са в настроение за шеги).

Зелената програма и енергийния преход. От втората половина на юни милиони австралийци официално са изправени пред необходимостта да останат без електричество „колкото е възможно за по-дълъг срок всеки ден“. „Около 8 милиона души в Сидни и други части на Нов Южен Уелс, най-гъсто населеният щат в страната, ще бъдат принудени да останат без електричество възможно най-дълго от 18:00 до 20:00 всеки ден“, каза министърът по енергетиката и изменението на климата Крис Боуен на 17 юни.

Интересното е, че основният поддръжник на бъдещото "озеленяване" на Австралия, активно говорещ в медиите и провеждащ семинари по целия свят, е милиардерът Андрю Форест, направил своето състояние в ... търговията с въглища!

Днес този човек уверява , че много фабрики в неговата индустрия могат да бъдат „лесно препрофилирани“, а миньорите могат бързо и ефективно да бъдат преквалифицирани в служители на новите зелени индустрии, които до 2024 г. ще задвижат потоците от водородно гориво. А до 2030-2032 г. Австралия напълно ще забрави за въглищата.

Местните "говорещи глави" също уверяват, че след десетилетие Австралия ще може да се откаже от въглищата и да оглави класацията на горивната индустрия за производство на зелен водород. Твърди се, че това ще определи статута на държавата като ключова в ресурсните вериги, оплитащи света за много години напред.

Засега австралийските магнати правят точно обратното, увеличавайки производството на въглища (като отговор на прекъсванията на тока на гъсто населеното източно крайбрежие), тъй като електрическата мрежа изисква все повече и повече гориво. Освен това, колкото и да говорим за чиста енергия, тя е много по-лесна за получаване с помощта на въглища и газ.

Социален рейтинг и контрол. В края на май представителят на Австралия на Световния икономически форум, ръководителят на австралийския аналог на Роскомнадзор, Джули Грант, се застъпи за най-строг контрол над населението, като каза, че човечеството „има нужда от прекалибриране на свободата на словото“. И също така предложи да се „преразгледат правата на човека“ и да се ограничи свободата в интернет. В самата Австралия вече работят неуморно върху това, буквално от училище.

В момента технологията за разпознаване на лица се тества в пет училища в Австралия. След като новината излезе наяве, австралийците нарекоха страната си в социалните медии „малкия Китай“. Ще бъде насърчавано най-предвидимото, „сценарийно“ поведение, което ще превърне хората в идеални потребители (в европейския смисъл) и идеални изпълнители (в азиатския смисъл), по същество биороботи.

Всичко това, съчетано с милиони камери и средства за запис на информация извън и вътре в помещенията, вече чете данни, превръщайки човек в тухличка на BIGDATE . Всеки „отклоняващ се“ (от гледна точка на социалния рейтинг, формиран от изкуствения интелект) ще бъде незабавно цифрово регистриран, а в по-тежките случаи на рецидив - ще бъде задържан с помощта на дронове-ловци.

Тъй като истинският изкуствен интелект още не е създаден, сегашните невронни мрежи, неспособни да разберат всички нюанси на човешките отношения, бързо ще превърнат живота на обикновения човек в кафкиански ад... Междувременно от края на юни г. в Австралия са въведени системи за разпознаване на лица, чиято основна задача е ... ловът на „ковид-нарушителите"...

Превод: ЕС










Гласувай:
15



1. marana69 - ошще един...льохман..
10.08.2022 14:45
който се чуди..как,да ПЕЧЕЛИ, от..локуми...
както, антиваксъри, анти Климата, анти Парада, и анти аборти
и какво ,ли още нее...пълн а Слободия, и какофония..за $$$$$

не ти ли писва, от тези, мазни дерибеи,ма тота...

ТРЯБВА д има контрол..Интернет, се превърна в Бардак и фейк помия
ТОВА, нормално, ли е ?-

може и да не ми отговаряш...мерси..че прочете..
цитирай
2. tota - В статията за червеите всички данни ...
10.08.2022 14:57
"В статията за червеите всички данни са верни, освен някои, които още не са наложени и освен пакетчетата с червеи и скакалци - може някъде ои китайските магазини да има подобни, но аз не съм виждал. За съжаление, това е само една малка част от това, което ни готвят и което вече прилагат. В магазините вече продават "месо" за вегани - не питай от какво го правят... Фермерите ги притискат всячески и ако продължава така, скоро няма да има никаква или почти никаква продукция (тя и без друго вече е опорочена с генно-модифицирани плодове и зеленчуци). Зелените принудиха правителството да затвори маса рудници и мини за въглища и да спре топлоелектрическите централи и сега все по-редовно токът започна да спира и цели щати остават без ток - тези, които се напънаха първи да "превключат" на слънчеви панели и вятърни мелници - налага им се да внасят ток от други щати, в които още има топлоелектрически централи, но това ще е до време. В Германия направиха подобна глупост като спряха атомните централи, но Франция си кара на евтин ток - 90% от електричеството е от атомни централи." Пламен Басаров Сидней
цитирай
3. tota - Напоследък зелените започнаха да ...
10.08.2022 14:59
"Напоследък зелените започнаха да бият отбой и да "преквалифицират" въглищната и газовата енергия като "чиста" и "renewable". Оказва се, че електрическите коли и батериите им замърсяват природата далеч повече от бензиновите коли - в Австралия намалят драстично производството и вноса на електрически коли поради тези причини. Също след десетилетия лигавене най-после започнаха да мрънкат за атомни централи, но докато ги одобрят и приготвят, ще се мре без ток." Пламен Басаров Сидней
цитирай
4. tota - Цифровизацията върви по плана на ...
10.08.2022 15:01
"Цифровизацията върви по плана на Шваб и Бил Гейтс, но доста по-бавно отколкото искаха. Face Recognition се опитаха да го въведат в някои магазини, но имаше силен отпор и изглежда поне проформа го спряха, но след като прехвърлят всичко на 5G, системта е готова и ако ги оставят, ще вкарат всички овце в кланницата. Вече пробваха "дигитални" дебит карти, с които аборигените не могат да купуват алкохол и цигари, а потенциално и всичко, което решат да им забранят, но не им мина номерът и го спряха. Ако въведат крипто-валутите, обаче, пари няма да има и всичко ще се контролира от "алгоритми", та можеш да си умреш на улицата от глад, ако не слушаш... Засега сухата пара още важи, но много банки и магазини приемат само електронно плащане." Пламен Басаров Сидней
цитирай
5. tota - Междувременно измислят не само по ...
10.08.2022 15:02
"Междувременно измислят не само по няколко вируса на седмица, но и раздухват до Бога дребни климатични "промени" - завалял дъжд = наводнение, пекнало слънце - суша, най-ниските температури за последните няколко века не се съобщават, но ако някъде е с 1 градус по-висока температурата от вчера = "глобално затопляне". Съответно стоките по рафтовете наламяват, а цените растат. Една зелка преди година беше $3, а сега е $14, за чушки, марули, домати и т.н. да не говорим. Започнаха да прокарват заплахи за foot & mouth desease по говедата, за някакви африкански болести по прасетата и какви ли не измислици, с цел да намалят и унищожат производството на месо. В Америка също разбиват хранителната индустрия - стотици големи магазини, производители на храни и месокомбинати са опожарени или разрушени." Пламен Басаров Сидней
цитирай
6. tota - Това ми е изпратил мой близък при...
10.08.2022 15:04
"Това ми е изпратил мой близък приятел от 1969-тс г.насам, Пламен Басаров от Сидней. Кой разбрал - разбрал,!!!" Всички коментари по-горе са на Пламен Басаров. Снощи, преди да реша дали да споделя материала помолих мой приятел, който общува с него да провери фактите. Нека всеки от Вас, прочитайки и материала и коментарите сам да прецени накъде отиват нещата. "Може би няма да стане по нашето време, но натам сме се запътили." -това е написал пък Ангел Михов от Австралия.
цитирай
7. tota - И аз не зная коя е Шамбала АлаБалова или marana69,
10.08.2022 15:17
но публикувам коментара й Така също и постинга, който е публикувала в тази връзка: 14:48 - ...много благодаря на ''тота''..не я, знам ,коя е )

Автор: marana69 Категория: Тя и той
Прочетен: 17 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 14:55



НУЖЕН Е контрол, даа, това и писах, току що
Интернет, се превърна в клоака, за Фейк, и поми!@
Явно, не сме дорасли..за Духовната Еволюция..



Социален рейтинг и контрол.


В края на май представителят на Австралия на Световния икономически форум, ръководителят на австралийския аналог на Роскомнадзор, Джули Грант, се застъпи за най-строг контрол над населението, като каза, че човечеството „има нужда от прекалибриране на свободата на словото
цитирай
8. tota - Красимир Кумчев 1 август в 19:24 ...
10.08.2022 15:38
Красимир Кумчев
1 август в 19:24 ч. ·
"Ясен е вече новият земеделски министър.
Явор Гечев е добър вариант. Млад и диалогичен е. Агроном по професия.
За три или шест месеца могат да се свършат много неща.
От моя гледна точка задължителни са две:
- да се разработи нова аграрна политика на държавата с хоризонт 15-20 години, като основна цел да бъде рязко повишаване дела на родното производство.
- да се направи необходимото до не по-късно от месец-два държавата да закупи 2 млн.т зърно.
Утре ще разберем дали това е поискал и президентът Румен Радев. Силно се надявам.
Разбира се, новата аграрна политика трябва да мине през парламент.
Достойнство ще бъде, ако така разработената нова аграрна политика от служебния кабинет, се представи след изборите на новия министър и на парламента.
Само тези две неща да успее да свърши, ще остане в историята като добър министър.
Желая му го от сърце."
цитирай
9. tota - Геният Алек Попов" в "...
10.08.2022 15:43
Геният Алек Попов" в "Метаболитните хора" предрече какво ще ядем още преди три десетилетия и какво ни очаква.
https://liternet/publish/alekpopov/metabol.htm

"Написан в началото на 90-те, разказът се оказва пророчески в много отношения и продължава да вълнува читателската публика до днес. Преведен е на сръбски, унгарски, датски, английски."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12149785
Постинги: 1346
Коментари: 16857
Гласове: 70667
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031