Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2008 08:56 - Прочетох в календара- 17 юни – ден на Бащата
Автор: tota Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6845 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 17.06.2008 10:23


ЧЕСТИТ ДЕН  НА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ ТАТКОВЦИ!
Да отгледате и възпитате прекрасни деца, които да ви радват и изпълват с гордост! Да сте много щастливи с прекрасните си семейства!

Поздравете своя баща за празника? Подгответе му символичен подарък – песен, рисунка, а защо не и цвете с усмивка. Той ще се зарадва!

  Ден на бащата

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Денят на бащата се празнува в различните страни по различен начин и на различни дати, както се вижда по-долу.

Денят на бащата съществува почти навсякъде по света в чест и прослава на бащите и бъдещите бащи. Според католическата традиция празникът се чества на деня на св. Йосиф19 март, но в повечето страни денят на бащата е светски празник.

Празнува се в много държави по света. У нас на 26 декември, но е посочен в календара и 17 юни.

Отново празник създаден в  Съединените щати. Главната причина, която довежда до основаването на празника, е Сонора Смарт Дод, родена в Крестон, Вашингтон. Дъщеря е на ветерана от Гражданската война в САЩ Уилям Джаксон Смарт, който отглежда шест деца в Спокейн, Вашингтон. Сонора Дод е вдъхновена от усилията, които Ана Джарвис полага, за да основе Деня на майката. Въпреки че предлага за дата на празника 5 юни — годишнината от кончината на нейния баща, тя не успява да подготви организаторите навреме и празненството се отлага за третата неделя на юни. Първият Ден на бащата се чества на 19 юни 1910 в Спокейн.

Празникът е признат за официален през 1972 по време на президента Ричард Никсън.

http://bg.wikipedia.org/wiki

 

Международен ден на бащата

Вашингтон, САЩ

Чества се за първи път във през 1909 г. През 1972 г. президентът Ричард Никсън го обявява за официален празник и оттогава се чества и по света през третата неделя от месец юни.

Асоциацията "Любов и грижа" и Столичната община ще отбележат с различни прояви Международния ден на бащата, който се чества всяка трета неделя на юни. Сред инициативите са и футболен турнир за купата "Татко и аз", в който ще участват деца /до 12г./ и бащи от 8 столични училища. Турнирът ще се състои от 7 до 15 юни в Спортен комплекс "Спортна София - 2000".

http://calendar.dir.bg/inner.php?d

 
Кошмарите на татко

Традицията повелява майката да храни, преоблича и успокоява ревящото бебе. На щастливия татко се пада отговорната задача да си играе с малкото човече и да му предава опита си как се сглобява автомобилче от Лего. Какво обаче ще стане, ако мама и татко разменят ролите си? Ако като във фантастичен филм някой зъл гений промени семейните задължения? Дали татко ще се справи с ревящото бебе и неспокойния му сън?

Татко на повикване
Странно, но майките имат природен инстинкт, който им помага без много усилия да успокоят плачещото мъниче. Има няколко простички правила, които бащите трябва успяват да спазват, ако искат да утешат наследника си. Не отивайте при бебето още при първите му сълзи. Децата обичат да правят експерименти с възрастните и да проверяват за колко време мама и татко ще реагират. Ако се втурнете веднага след сигнала “Помощ”, наследникът ви може безжалостно да ви манипулира в бъдеще.
Добре е да запомните, че детето бързо свиква с околната среда. Ето защо, каквато и обстановка да му създадете, то ще я възприеме. Ако бързо го преоблечете и го оставите само, то ще заспи, без да плаче. В случай че го дундуркате на ръце в продължение на часове, мъничето също ще е доволно.

Осигурете нормални условия в стаята, в която спи детето.
Ако телевизорът работи, малкото ще свикне да спи и на този фон. В случай че пазите пълна тишина, то ще се събуди при първия шум.
Оставяйте бебето си да спи колкото може повече. Все пак, когато се събуди и започне да плаче, може да има няколко причини за това. Преди всичко не се паникьосвайте. Не се плашете – бебето не е толкова крехко и няма опасност да го счупите. Преди да предприемете каквито и да са действия, опитайте да разберете причината за плача на детето.
Възможно е да му е топло и да иска да се охлади, затова махнете горната пелена, с която е завито. Отворете прозореца. В стаята, в която спи малкото човече, трябва да е добре проветрено. Един от много ефикасните методи за охлаждане е да го измиете с хладка вода.
Възможно е мъничето да плаче, защото е гладно. Не чакайте да минат определените за хранене часове. Дайте му да хапне, защото в противен случай няма да ви остави на спокойствие. Гладното бебе винаги получава своето. След като е приключило с храненето, може да го обърнете по корем, за да се оригне. Внимавайте обаче да не повърне част от поетата храна. За малкото дете е полезно и да го повдигнете леко, като му подадете показалците си да се хване за тях и леко да го изправите.
В случай че наследникът ви още плаче, легнете до него и се опитайте да го успокоите. Много татковци се притесняват, че могат да наранят бебето по този начин. Не се безпокойте, то няма да се счупи. Предложете му играчки в ярки цветове. По-малките са подходящи за малките пръстчета. Понякога детето има нужда от известно време, за да се заиграе, преди да заспи. Ако и любимото мече не помогне, може да прочетете приказка или да разведете бебето из дома, като му разказвате интересни истории за всяка отделна стая.
Съкровището ви ще се заслуша в гласа ви и ще спре да плаче.
Опитайте се да го залъжете и с биберон. Някои деца обичат вкуса му. Той им дава сигурност.

Лора Николова

http://mamita-bg.com/2008/06

 

 

 





Тагове:   ден,   юни,   календара,


Гласувай:
1



1. iokooko - :)
17.06.2008 11:52
Да,...бащата....:)
цитирай
2. mmmmmmmmm - Хубав повод
17.06.2008 20:59
за празник :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tota
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12229843
Постинги: 1347
Коментари: 16857
Гласове: 70798
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930